9 Mayıs 2022 Pazartesi

Kaçan kamp da, Taylan Antalyalı'nın bütün ayarını kaçırdı


Taylan Antalyalı, Başakşehir deplasmanında Galatasaray formasını 100. kez giydi. 3. sezonu içinde ve 100. maçına ulaşması değerli. İlk sezonu rotasyonun derinlikleri arasında kaybolsa da, 2. sezonunda 6 numaraya geçişiyle birlikte, beklenmedik bir çıkış yakaladı ve yükseldi. Sonrasında yaşadığı sakatlık dönemi onu oldukça düşürdü. Ameliyat olması lazımdı, buna rağmen Milli Takım ile Avrupa Şampiyonası'na gitti. Geldiğinde ameliyat oldu, tedavi süreci derken de kamp kaçtı.

Kaçan kamp da, Taylan Antalyalı'nın bütün ayarını kaçırdı. Bu sezon Galatasaray açısından sezonun en büyük hayal kırıklarından biri. Geçen sezon ise belki de en çok yükselen ismiydi. Taylan Antalyalı'yı sever ve beğenirim. Geçen sezonun ilk yarısındaki görüntüyü hatırlayın. Bugünkü seviyesinin oldukça üzerindeydi. Bugün ise pas yapamaz halde. Çok fazla pas hatası var, sağından soluna oynayamıyor. Fizik güçsüzlüğü de cabası.

Temposu vardı bu çocuğun, daha dirençliydi, savunma katkısı yüksekti. İrfan Can Kahveci'yi cebinden çıkardığı maçları da unutmadık. Bugün ise kimseyi tutamaz halde. Olay, Galatasaray orta sahasının tekdüze kalması değil. Gerçi o orta sahayı tekdüze bırakan da bu isimler. Taylan Antalyalı oldukça dirençsiz, Cicaldau da hayalet gibi. Berkan Kutlu ise oyunun 2 tarafında sorumluluk almaya çalışıyor ve hücumda hatalar yapabiliyor. En azından sorumluluk alıyor, bu da bir şey.

Taylan Antalyalı'nın transferini bekliyorum. Mutlaka satmalıyız anlamında yazmıyorum bunu. Bence Avrupa'dan bazı teklifler var ve 5-6 milyon avro gibi rakamlar kazanılabilir. O piyasası da var. Sezonu kötü de, iyi ki Avrupa'da güzel süreç yaşadık. La Liga ya da Serie A'nın orta sıra takımlarında ciddi yeri olabileceğini düşünüyorum. Gelişimine de devam edebilir. Galatasaray tarafında ise, bence onun yeri başka bir transferle doldurulacak.

Galatasaray'da 6 ve 10 numara transferleri olmazsa olmaz. Bu pozisyonlarda ciddi anlamda kalite sağlanıp, takımın eksiği giderilmeli. Şu 2 pozisyondaki eksiklik, kadroyu da oldukça kötü gösterdi. Oysa potansiyel sahibi, bence iyi bir takımımız var. Eksik olması da, her şeyi 0'la çarpar nitelikte. Kaynak adına da bazı satışlar lazım ve Taylan Antalyalı'dan yana beklentim var. Keşke bu kadar kötü bir sezon yaşamasaydı tabii.

2 yorum:

  1. Yükseleceğini düşünüyorum takımın genel performansıyla birlikte kaçan sezon başı kampı ve taktiksel olarak da bazı maçlarda oyun kurma işinin tamamen onun üzerine kalması bu sene onu baya düşürdü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni sezonda konumu ne olur bilinmez. Orta saha ciddi transfer istiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir