4 Haziran 2022 Cumartesi

Nemanja Matić & Galatasaray, yine o dönemlerden birindeyiz


Matic ismini de dönem dönem Galatasaray'la anarız. Yine o dönemlerden birindeyiz. Sözleşmesi bitti ve şu an boşta. Galatasaray'ın da orta sahaya ciddi hamleler yapmayı düşündüğü ortamda, medyada adını sıklıkla anmak mümkün oluyor. Döneminin en iyi 6 numaralarından biriydi. Benfica'da parladı, Chelsea ve Manchester United'a ciddi bonservis bedeli karşılığı transfer oldu. Dönemi adına, Premier Lig'e damga vuran 6 numaralardan biriydi v bir anlamda da Mourinho'nun prenslerindendi.

Yaş 33, zaten hızlı bir isim değildi de, doğal olarak biraz daha ağırlaştı. Buna rağmen, geçtiğimiz sezon Manchester United formasıyla hatırı sayılır bir maç sayısı var. 32 maça çıktı ve 4 asisti var. Ağırlıklı olarak da ilk 11 oynadığını görebiliriz. Tecrübesi, pozisyon bilgisi ve oyun aklı kıymetli. Pas ve teknik özelliği, bir 6 numara adına hala kusursuz seviyelerde. Sorun olan hızı, belki biraz temposu ve doğal olarak düşmeye başlamış sertlik düzeyi.

Yine de öyle bir isim ki, hala kafası futbol oynamaya odaklıysa, bu ligde farkı büyük olur. 6 numarada bu tip "oyun aklıyla" olan futbolcuların kıymeti büyük. Matic'in fizik avantajı da değerli. 4-3-3 oynarsın, Matic'in önüne 2 tempolu orta saha koyarsın, o vakit farkı ön plana çıkar. Zamanında Nzonzi'yi kullanamadık. Aynı yapıda Matic'i de kullanamazsın. Tempon ve hareketliliğin olmazsa olmaz. 

Matic gibi isimleri kullanabilmenin yolu bu. Trabzonspor'da futbol oynamaya odaklı Hamsik'in neler yaptığını gördük. Matic de yapar, seviyeni oldukça yukarı taşır. Saf kalite bu adamlar, yaş ne olursa olsun. İş "doğru oyunda" diyelim. Matic'in yaşı 33 diye kötü bakmam, ben kaliteyi ararım. Bazı kaliteli dokunuşlara ihtiyaç var çünkü. O kalitenin etrafındaki gençleşme daha doğru olacaktır. Galatasaray'ın biten sezonda en büyük eksikliği buydu.

26.05.2022 tarihli yazı..

6 yorum:

  1. Gelecek hocanın ne istediği çok önemli 6 numarada Matic tarzı mı ister yokse Seri tarzı bir oyuncu mu? Bir de tabii ki maaş çok önemli

    YanıtlaSil
  2. Yasli oyuncu hakkimizi ofansif orta sahadan yana kullanmamiz gerektigini dusunuyorum, ha gecen sene olsaydi Pulgar veya Taylan'in cok uzerinde katki verir miydi evet ama tek kursunumuz varsa Matic ayarinda 10 numara ya da 8 numara bizim icin daha iyi olur diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de. O da ya 6 numara, ya 10 numara olarak. Tabii 2 ismin de ortak özelliği, oyun kurabilmesi, lider tarafı.

      Sil
  3. Diawara veya benzer bir oyuncu transferi ile Berkan - Diawara, Cicaldau (Emre veya Halil) üçlüsü çok iş yapar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir