25 Mayıs 2022 Çarşamba

Satın alma opsiyonu vardır, başka türlüsü mantığa oturmuyor


Ozornwafor'un 100 bin avro'ya gidişi "satın alma opsiyonu" karşılığıdır. Yoksa başka türlüsüne pek mantık oturmaz. Kendi dönemimiz adına transfer yapmayacağız bir yönetim, sadece futbolcu almaktan bahsetmiyordur. Futbolcu satmak da bu işin içinde var. Satamazsın yani, yeni yönetimi beklemek zorundasın. Ozornwafor, Charleroi'de kiralık olarak forma giyiyordu. Kendisi adına iyi de bir sezon geçirdi. 

Biz de geçirdiği sezona yönelik yazılar yazıp, olası transferini konuşuyorduk. Burada tehlikeli olan, Ozornwafor'un 100 bin avro'luk satın alma opsiyonunu bilmememiz. Yönetim şeffaflıktan o kadar uzaklaştı ki, hiçbir şeyle alakalı fikrimiz yok. Ozornwafor'dan da o kadar ümidi kesmişler ki, 100 bin avro gibi komik bir rakamı kabul etmişler. Ozornwafor, geçirdiği bu sezon sonrasında en az 1 - 1.5 milyon avro bonservis bedeli getirebilirdi. 

Ocak ortasından bu yana müthiş bir istikrar gösterdi ve neredeyse her maç 90 dakika sahadaydı. Fizikli, sol ayaklı bir stoper bu. Yaşı da henüz 22. Şimdi izleyin, bu tip bir sezon daha yaşasın, ne kadarlık rakama transfer yapacak. Menajeri zaten güçlü. 4-5 milyon avro'lar konuşulacak bu zaman da. Belki ulaşabileceği seviye belli de, şu opsiyon bedeli nasıl kabul edilmiş enteresan. 1 - 1.5 milyon avro kazanabileceğin bir isim, sadece 100 bin avro'ya gidiyor.

Satın alma opsiyonunun kullanılmasına yapacak bir şey yok. O rakamın koyulması mesele. Genel tabloya bakınca, hiç katkı almadığın Ozornwafor'dan kat elde ettin gibi görünse de, şu rakam memnun etmez. Hayırlısı olsun diyeceğiz artık. Galatasaray'da tutunabilme şansı olmasa da, yaşadığı sezon sonrası, bonservis bedeli anlamında umutlanmıştık. Ozornwafor, oynayabileceği en ideal liglerden birinde. Sonraki satışını merak ediyorum.

12 yorum:

  1. Umarım sonraki satıştan yüzde vardır. Galatasaray olarak bu transfer işlerini hiç beceremiyoruz zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde yok, direkt opsiyon maalesef. Gönderilirken o kadar ümit kesilmiş.

      Sil
  2. Cidden anlamıyorum. Yaz 1 milyon euro satın alma opsiyonu. Performans verirse ayak dire, vermezse 300-500 ne verirlerse sat yine ama bu ne biçim rakam böyle. Kesin kirli işler döndü bu transferde, bu rakamın başka açıklaması olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar mı umut kesildi, ben de bunu anlamadım.

      Sil
  3. Yazık gerçekten. Bu adam Nijerya milli takım alt kategorisinde sürekli oynamış bir futbolcu.100 bin euro nedir.Hiç koyma daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferinden zarar etmedin, hatta kazancın bile var. Bu adam sadece 1 resmi maçta formanı giydi. Yine de kazanabileceğin rakamları düşününce, zarar yazıyoruz işte.

      Sil
  4. Nijerya Milli Takimi'nda arkadasin dedigi gibi sansi yuksek bir oyuncu alt takimlarda zaten cok süre aldi, gercekten bu amatör yönetimlerden cekmedigimiz kalmadi her türlü hatayi yaptik bu da ayri bir skandal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve biz bunu yeni öğrendik. Bence asıl sıkıntı buydu.

      Sil
    2. Elbette en büyük skandal o zaten başıbozukluk, bilgisizlik hatta cahillik ve muhtemelen bunu yapan yöneticiler sözlesmeyi yaparken "oynatmadigimiz oyuncuyu ne kadara satsak kardir" deyip sevinmislerdir bile.

      Sil
  5. Haklı olarak çok eleştirilen Ali Koç yönetimi, Ahmet Agaoglu, G. Gümüşdag, hatta BJK yönetimi bile asla söyle saçma bir madde koymaz bu konumdaki genç bir oyuncuya, sözleşme yapma konusunda çıta çok düştü son yıllarda bizde,işini bilen yönetim elzem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koymaz tabii, neden koysun. Koyarsın da, rakam 1-2 milyon avro olur hadi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir