5 Mayıs 2022 Perşembe

Savunmasıyla değil de, biraz daha ofansif katkısıyla hatırlayacağız


Chedjou futbolu bırakmış. 4 sezon Galatasaray'da forma giymiş ve sözleşme süresini tamamlamıştı. Son dönemi kötü geçince, 4 seneyi tamamlayacağına inanmıyordum. Galatasaray adına iddialı bir transferdi. Hatırlayın geldiği sezonu, Lille'deki etkisi çok büyüktü ve Fransa Ligi'nin en iyi stoperi diyenler vardı. Tabii Lille'de Marko Basa gibi bir lider stoper vardı. Önce Kjaer'i, sonra Chedjou'yu pişirmişti. Chedjou da profil olarak Galatasaraylıları yanılttı diyeyim. Beklenti daha başkaydı.

Ujfalusi sonrası da başarılı olmamıza rağmen, lider stoper eksikliği yaşamıştık. Semih Kaya / Dany ile hız üzerine bir stoper tandemi kursak da, orada lider bir profil gerekliydi. Chedjou'dan bu beklenince de olmadı işte. Orayı tam anlamıyla dolduramadı diyeyim. İlk sezonunda daha ortalama bir performansı vardı. 2. sezonunda ise Hakan Balta stopere geçince, Chedjou da büyüdü. Oradaki lider profil Hakan Balta olmuştu.

O tandem de kazanılan şampiyonlukta pay sahibiydi. Belki ağırlardı ama geriden oyun kurma konusunda üst düzey isimlerdi. Chedjou'nun da farkı bu, çok teknik ve bileklerine hakim. Geriden oyun kurarken ciddi artısı var. Bir de duran toplarda gol kovalamayı severdi. Galatasaray'da 6 golü var. Sonraki 2 sezon ise Galatasaray adına olabildiğince başarısız geçti ve Chedjou da o kadro içinde savruldu. Yeri geldi 6 numarada da denendi ama bağlantı kopmuştu. Sakatlık dönemleri de onu geriye attı.

Galatasaray aslında onu 2012 - 2013 sezonunun Ocak ayında alıyordu. Drogba transferi ihtimal olunca, Chedjou'dan o aşamada vazgeçildi. Hayırlısı oldu diye düşünüyorum. Chedjou belki yarım sezon sonra geldi ama iyi bir takım içine girdi. Transferi isteyen de Fatih Terim'di. Çok uzun süre birlikte çalışamadılar tabii. Çalışabilmiş olsalar bir şeyler değişebilir miydi dersek, bunu bilemeyiz. Bruma için de bu konuyu sık sık düşünürüm. O yaz dönemi çok fazla hamle yapılmasa da, elde çok iyi ve güçlü bir kadro vardı.

Chedjou öyle bir stoper ki, savunmasıyla değil de, biraz daha ofansif katkısıyla hatırlayacağız. Severim yine de, sorunsuz futbolcuydu. Galatasaray sonrası Başakşehir ve Adana Demirspor forması da giydi. Abdullah Avcı da onun geriden oyun kurabilme özelliğine tav olsa da, Chedjou'nun toparlanamayacağını düşünmedi. Sakatlık etkisini de ciddi yaşadı. Kendisi adına hayırlı olsun diyelim. Bundan sonraki yaşamında başarılar.

2 yorum:

  1. O dönem Fransa'da büyük etki yaratan oyuncuyu gidip alabiliyor olmamız çok önemli bir iş. Şimdi ülke ekonomisi, takımın içinde bulunduğu durum gibi sebeplerle bu tarz hamleleri hayal bile edemiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin en iyi stoperi deniyordu. O etikete bonservisi de aslında çok uçmuyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir