27 Mayıs 2022 Cuma

Süper Lig'de 2 asisti var ama, asist beklentisi 9.6


van Aanholt'la alakalı sürekli vurguladığım bir konu vardı. Bu sezon toplamda sadece 3 asisti olsa da, çok daha fazlasını yapardı aslında. O imkanı oluşturdu da. Kenardan getirdiği toplarda, ceza sahası içine, özellikle de yerden çevirdiği birçok top var. Ya bitirememekten, ya doğru pozisyonu alamamaktan heba oldu o asistler. Comparisonator Türkçe ekibi de bunu rakamlara dökmüş. Süper Lig'de 2 asisti var ama, asist beklentisi 9.6.

Asist sayısı, asist beklentisinin düşük olan futbolcular arasında 2. sırada. İlk sırada Ghezzal var da, 7 asist yapmış, 10 asist beklentisi varmış. van Aanholt'da ise asist sayısı ve beklenti arasında büyük fark var. Galatasaray adına iyi bir sezon geçirdiğine ve hak ettiği değerini alamadığını düşünüyorum. Geçen de yazdım, bazısın ısrarla kötü anar ve takımdan ayrılmasını bekler. Ben ise gelecek sezon, daha doğru bir oyun kurgusunda büyük iş çıkarmasını bekliyorum.

Biten sezonda ayrıca 47 maça çıkmış. Sezonu erken açtık, hatta şampiyona oynayıp geldi. Transfer olurken sakatlık etkisini yazan çok oldu da, bunu biz yaşamadık. Takımın en istikrarlılarından biri olarak, sezon başından sonuna kadar ayakta kaldı. Avrupa maçlarında ve özellikle ligin 2. yarısından itibaren de büyük oynadı. Keşke daha iyi bitirebilsek ve hücum kurgumuz olsaydı da, van Aanholt'un yüksek asist sayısını konuşsaydık.

Galatasaray'ın hücum organizasyonlarına bakın. Bu da solda gelişebiliyor sadece. Hepsinin içerisinde van Aanholt var. Ya o başlatıyor, ya o rakip ceza sahası çevresinde pozisyonu kuruyor. Bir bekin bunları yapabilmesi de kıymetli. Mariano'dan bu anlamda büyük katkılar aldık. van Aanholt belki o teknik seviyede değil de, lig seviyesi için de yukarıda. Beklediğimden de daha istikrarlı ilerledi. Hakkını teslim etmek lazım.

2 yorum:

  1. İstikrar olunca ister istemez belli bir seviye oluyor. Sağ bekte aynı istikrar yoktu. Aynı şekilde sağ açıkta da oynayan belli değildi Babel oraya geçene kadar. O yüzden hücum odağı daha fazla sol kanat oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol kanatta bir de yetenekli isimler var. İstikrardan öte faktör bu. Aanholt / Kerem hattı güçlü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir