21 Mayıs 2022 Cumartesi

Torrent döneminde, Mostafa Mohamed'in gelişim sağlayacağına inanıyordum


Torrent döneminde, Mostafa Mohamed'in gelişim sağlayacağına inanıyordum. Ön alanda, daha çalışkan ve hareketli profilde iyi iş çıkartmaya başlamıştı da. Beşiktaş maçı zirvesiydi mesela. Belki gol atmadı da, gol harici bir forvet ne kadar etki edebilirse, o kadar etki vermişti. Arada sakatlık dönemleri mutlaka var da, geri dönmesine rağmen yüzüne bakılmadığı da doğru. Hatta bir ara nerede olduğunu dahi bulamadık.

Oysa, Afrika Uluslar Kupası'ndan gelir gelmez forma bulmaya başlamıştı. 11 başlıyor, rakip savunmayı olabildiğince yıpratıyor ve Gomis oyuna girdiğinde bu sayede karşısında yıpranmış bir savunma buluyordu. Bu iyi bir plandı. Mostafa Mohamed sakatlandıktan sonra diyemem, her fırsatta Gomis'i 11 yazmaya başladık. Gomis'i beslememiz durumunda gol atmasında sorun yok da, forvetleri bu tarz kullanmıyoruz.

Gomis'den daha hareketli olmasını beklerseniz de, ön alanda hareketsiz kalır. Yaş ilerledi ve kamp görmedi. Kamp görse de, işin mücadele tarafında verebileceği sıkıntı. Gomis / Diagne'nin yeni sezonda forvet rotasyonu adına yeterli olabileceğini düşünüyorum. Hala da bu fikirdeyim. Mostafa Mohamed'in kalması halinde ise, takımın 1. forveti olma zorunluluğu var. Onun bu hareketliliğinin üzerine gitmeye devam edilmeli.

Antalyaspor karşısında oyunun çehresi değişirken, onun hareketliliğinin önemi büyük. Sen ön alanda hareketli olursan da, pozisyon bulman, etkili olman daha rahat. Ya forvetini besleyeceksin, ya ön alanda olabildiğince hareketli olacaksın. Gomis'i çok net şekilde 2. forvet gibi kullanabilirsin. 1. forvetinin ise ön alandaki mücadelesi, hareketliliği önemli. Bakalım Mostafa Mohamed takımda kalmaya ikna olacak mı? Fransa Ligi aklında ve transfer olacağını düşünüyorum.

6 yorum:

  1. İlk 60 Mustafa son 30 Gomis formülü iyiydi. Sonrasında Gomis'e çok bağlı kalındı ki buna gerek yoktu. Mısır milli takımınin santraforu etiketi var oyuncuda fakat biz bunu bile değerlendiremedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonrasında Mohamed ne diye bu denli kesildi hiç bilmiyorum. Torrent de kendi yaptığı birkaç kazanımı yine kendi eliyle sildi.

      Sil
  2. Muhammed məncə gedəcək
    Biz işin maddi tərəfinə baxmalıyıq
    Ən az 8 -10 arası qazansaq məncə idarə edər
    Fransa ligindən bir marağın olduğunu görürük
    2 ci bir transfer travmasını qaldıra bilməz
    Ən uyğunu uyğun bir qiymətə satmaq olacaq
    Gomis qala bilər də Diagne əldən çıxsa yaxşı olacaq. Həm xeyir aldığımız həm zərər çəkdiyimiz birisi
    Yəni tam olaraq anlaya bilmirik :)
    Yedek oyunçu üçün çox lüks 2.3 maaş alacaq
    Gomis isə qala bilər
    Gələcək sezon mütləq çox güclü bir forvetə ehtiyacımız olacaq

    YanıtlaSil
  3. Mohammed ve Diagne gibi oyuncular sürekli oynamak ister.Yedek santrafor olduklarında sıkıntı çıkarırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'in varlığında, Diagne'nin sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Zaten yıllardır da çıkarmıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir