3 Mayıs 2022 Salı

Torrent'in ise bulduğu bir doğru yok da, işleyen ufak noktaları da bozuyor


Dar açıcılara selam olsun diyerek başlayalım. Mostafa Mohamed neden yok diye sorguladığımızda, sağlık durumu nedir biliyor musunuz ki diye suçlanıyoruz. İyileşti bu adam, bir şeyi yok. 90 dakika da sahada kalabilir. Torrent'in ilk etapta, Mostafa Mohamed'e dokunduğunu düşünüyordum. Beşiktaş maçını hatırlayın, zirve performanslarından biriydi. Sonra araya sakatlık girdi ve Mostafa Mohamed unutuldu.

Çocuk iyileşti ama her maçta yedek. Süre aldığı dakikalar da olabildiğince az. Niye mesela? Gomis, her maçta 11 oynuyor ve etkisiz. 20 - 25 dakikalık enerjisi var çünkü. Kenardan getirip, 20 - 25 dakikalarını aldığında çok etkili oldu da, ilk 11 oynarken düşüyor işte. Doğal o da. Yaş haddi büyük, geldiği lig de onu fizik olarak düşürdü. Gomis ile Göztepe / Rizespor maçlarını geçtik de, Mostafa Mohamed'i 11 oynarken çok daha etkili görüyorduk.

Çalışkan forvet rolüne de oturuyordu. Sivasspor maçında dahi, sonradan oyuna girdiğinde müthiş bir enerji gösterdi. Rakip savunmaya bastı, top kazandı, hücuma hareketlilik getirmeye çalıştı. Bunu da süre aldığı kısıtlı zamanda yaptı. 11 başlatsan, bu enerjisi ilk etapta gösterse ve hücumu hareketli kılsa kötü mü? Gomis'i de son 20 - 25 dakikada oyuna alır, bitiriciliği ile yürürsün. Şu an forvet konusundaki planlama çok kötü.

Fatih Hoca'yı, kendi bulduğu doğrulardan vazgeçme konusunda eleştiriyordum. Torrent'in ise bulduğu bir doğru yok da, işleyen ufak noktaları da bozuyor. Morutan'ları da geçtim artık, hadi onlara şans vermemeye devam edecek. Gençlere ise zaten bakmıyor. Süre alıp da iş yapan isimleri de oynatmıyor artık. Ezberi var ve bundan ödün vermiyor. O ezber de bizi başarısız kılıyor. Sahada performans yok işte.

Kötü oynuyoruz. Kalan 3 haftada da kötü oynamaya devam edeceğiz. Yönetim yok, teknik direktör yok. Yarına yönelik umut, beklenti yok. Taraftarın bu umudu yokken, elbette sahadaki futbolcunun da yok. Yarını olmayan futbolcular, gelecek sezon adına kendilerine yatırım yapıyor. Piyasa yaptırıyoruz bu futbolculara. Pulgar, sezonun bittiği noktada toparlasa ne olur, sana ne faydası var? Bu iş nereye gider bilmiyorum. Hissizleşmek kötü. Ne üzülüyor, ne de sinirlenebiliyorum.

8 yorum:

  1. okan buruk gelirse diagne öne çıkabilir. çünkü onu başakşehir'e istemişti. demek beğeniyor. iyi oynayan goller atan herkese kendini sevdiren bir diagne'nin sözleşmesi bittiği için sonunda bedava çekip gitmesi ise tam "diagnelik" bir hareket olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu görmek lazım. Bence de çıkabilir. Sürpriz olmaz.

      Sil
  2. Yönetim kısmını bilmem ama şu anda Galatasaray genlerini bilecek, ona göre hareket edecek, taktiği tekniği bir kenara bırakıp (kısa bir süre için) büyük takım motivasyonu ile hareket edecek, bahane üretmeyecek bir teknik adam lazım. Mancini ayağının tozu ile Şampiyonlar Ligi maçına çıkmış, hiçbir konuda söylenmeden elindeki oyuncularla maksimumu oynatmaya çalışmıştı. Tam ligi çözdüğünde ise malum sebeplerle takımdan tazminat bile almadan ayrılmıştı. Okan mı olur, Fatih hoca mı döner, Mancini mi geri gelir bilmem ama bize bu mantalitede bir teknik direktör lazım. Yahu Tudor bile gelir gelmez takıma dinamizm katmıştı. Kötü sonuçlar alsada bir şeyler deniyordu. Tudor > Torrent her türlü. Bu yorumumdan da Tudor'u istediğim sonucu çıkmasın lütfen, sadece Torrent'in ne kadar kötü bir teknik adam olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Burak Elmas ve Işıtan Gün kulübü adeta 50 sene geriye götürdü. Genç yapılanma diye başladıkları projeyi çok erken terk ettiler. Eksik ve yeni bir takımla tam sonuç alınmasını istediler. Halbuki yapbozun eksik parçaları belli idi. Bir kaleci, bir 6 numara, bir forvet ile bu takım çok farklı bir kimliğe bürünebilirdi. Hoca değişikliği öncesi yapılması gereken buydu. Beraber yola çıktığın efsane hocanı ve projesini 6 ay geçmeden terk edersen olacağı budur. Bir de bunlar attan inip eşeğe bile binemediler, bildiğin yayan kaldılar. Olan bize oldu... 3 haftadır maçları izlemiyorum bile, Sivas maçının özetine bile bakmadım... O kadar soğuttular ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru tanımladın. Zaman da olmayacak çünkü. İmkansızlık ve kaos içine girecek. Haliyle de Galatasaray refleksini bilen bir teknik direktör gerekecek. Kaybedecek zamanımız yok.

      Sil
  3. Ehvenişer diyerek Cenk Ergün>Levent Nazifoğlu diyoruz. O da yabancı teknik direktör peşinde. Ki bence çok yanlış. Hele ki bize acilen dinamiklere hakim birileri lazım iken.

    YanıtlaSil
  4. Okan buruk yada Daniel farke gibi teknik adamlar ile enkaz denilen takımdan bir kaç takviye ile neler yapabileceklerini hep birlikte göreceğiz inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farke ne yapar bilmiyorum. Kendisi hakkında çok fazla bilgim yok :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir