13 Mayıs 2022 Cuma

Yunus Akgün'ün gitmesi de, kalması kadar ihtimal


Yunus Akgün, Avrupa'da 21 yaş altı futbolcular arasında en çok skor katkısı kapan 7. futbolcu durumunda. Müthiş bir sezon geçiriyor. Montella'nın göreve gelmesinin ardından ciddi anlamda çıkış sağladı ve Adana Demirspor'un bulunduğu iyi konumun pay sahiplerinden biri oldu. Bu sezon toplamda 36 maça çıktı ve 8 gol 14 asisti var. Bu sezon özelinde ligin en iyilerinden biriydi. Doğal olarak da tüm Galatasaraylıların kendisiyle alakalı hayalleri var.

Hayaller kadar, korkum da var. Yunus Akgün'ün menajeri Ogan Tarhan ve kendisi de Işıtan Gün'ün iş ortağı. Burak Elmas dönemi bitti. Dolayısıyla da Yunus Akgün'ü Avrupa'dan koparma ihtimalleri oluştu. Ogan Tarhan'ın yeni başkan adaylarına futbolcular önermeye başladığı söyleniyor. Yunus Akgün için korkularım var. Yunus Akgün de Galatasaray ile alakalı konuştuğunda, ortama ve yeni teknik direktöre bakacağını söylüyordu.

Gitmesi de, kalması kadar ihtimal. O açıdan güvenemiyorum. Kalmasını istiyorum tabii. Solda Kerem Aktürkoğlu, sağda Yunus Akgün'ü en az 1 sezon izlemek istiyorum. İlk 11 için 3 mü 4 mü yerli olacak bilmiyorum da, takımın en önemli kozu bu 2'li olacak. Takım mevcut durumuyla da iyi halde değilken, elde olan iyi isimleri de kaybedince, yerleri nasıl dolacak bilmiyorum. Bazı satışlar mutlaka gerekli de, kalması gereken isimler de var.

Teknik direktörü görmek gerekiyor. O teknik adamın da Yunus Akgün'e ne denli dokunabileceğini izleyeceğiz. Yunus Akgün'ün mutlaka Avrupa isteği var ve o ayrılık elbette yaşanacak. Yunus Akgün, Galatasaray forması giyse ve aynı çizgiyi devam ettirse, maksimum 1 sezon kalır. Önü çok açık çünkü. Yer yer, Kerem Aktürkoğlu'dan dahi büyük potansiyel. Oyun aklı, dar alan becerisi, rakip eksiltmesi ve forvet arkası / forvet gibi oynayabilmesiyle daha önde mesela.

Galatasaray'da geçireceği sezon onun adına basamak olacaktır. Adana Demirspor'da ne kadar iyi sezon geçirmiş olsa da, Galatasaray etiketini de kendisine eklemesi iyi olacak. Bir sonraki transferi ve gelişimi açısından değerli. Keşke Avrupa'da oynayabilseydik de, o etiketi de alsaydı. Şu an Galatasaray altyapısından yetişip de oynayabilen kim var? Yunus Akgün'ü o açıdan da bekliyorum. Bakalım takımda kalacak mı?

8 yorum:

  1. Umarım seneye takımda kaldığında formu düşmez. En ufak bir form düşüşünde kenara alınırsa veya tamamen silinirse yine her şey en başa döner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni teknik adama bakıyor o kısım. Bir de yükselmek, büyümek isteyen bir futbolcu. Düşeceğini sanmam.

      Sil
  2. (Emre)
    Kerem ve Yunus'un arasinda, forvet arkasinda Halil Dervisoglu'nu da izlemek isterim. Kerem-Halil-Yunus hatti. Kilic-Akbaba-Ogulcan'da yedekleri mesela. Ønlerinde de Diagne.

    YanıtlaSil
  3. Kerem, Yunus, Barış ve hatta söylentilere dayanarak Onyekuru'dan oluşan bir kanat rotasyonu feci can yakar. Morutan'ı da 10 numarada görmek isterim. Hızlı, teknik ve skor etkisi yüksek bir üçlü çıkar bunlardan. Sakatlıklar, cezalar, formsuzluk derken ilaç gibi olur böyle bir rotasyon. Ayrıca forvet almamız pek imkan dahilinde durmuyor. Diagne ve Mohammed'in skor katkısı azaldı, oyun içi katkıları arttı. Onların arkasından hücum edenlerin tabelalarının yüksek olması mühim bence. Gomis'e göre plan yapılmaz zaten. Son 20 dakikalarda yararlanıp, sene sonunda vedalaşmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeterli de olur diyeyim. Morutan 10 olur, Halil'i çekersin (tutman halinde). Forvet rotasyonun zaten yeterli.

      Sil
  4. Kerem 'in gitmesi kesin gibi. Takımda kalacağını düşünmüyorum. Yunus , Morutan ,Barış, Emre,Oğulcan rotasyonu yeterli olacaktır.Gelirse Onyekuru da bu gruba buyuk güç katar.Yunus sezon başında birkaç maçta iyi oynamıştı.Neden gönderildiğini anlamamıştım. 10 numara pozisyonunda daha çok başarılı olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O saydığın rotasyon özellikle sol tarafta dokunuş ister. Kerem'in yeri şu an mevcut içinden dolmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir