4 Haziran 2022 Cumartesi

Axel Witsel & Galatasaray, 6 numara transferi kumar istemiyor


Witsel ismini bol bol anıyoruz. Burak Elmas döneminde de, sonrası adına da adı geçen belki de en önemli transfer hedefi. Sensible mi anlaştı, Cenk Ergün mü görüşüyor bilmiyorum da, seçimde çıkacak karara göre bu transfer resmiyet kazanabilir. Dortmund'la olan sözleşmesi sona erdi. Marsilya ilgisinden bahsediliyor, oraya gitmesi de şaşırtıcı olmaz. Seçim sonrası Galatasaray'a transferi de, aynı şekilde şaşırtıcı değil. Elbette maliyeti yüksek de, bu tarz bazı "kalite" adımları atılacak gibi.

O kalitenin eksikliğini hissettik. Kalite yanında tecrübe de diyelim. Witsel, yaşı itibarıyla ağırlaştı ama hala bu lig adına çok büyük bir futbol aklı. Pozisyon bilgisiyle dahi, 1-2 sezon çok net katkı verir ve seni taşır. Etrafını hareketli kılmak lazım derken de eleştirenler oluyor. Witsel'in hareketlisini bulmak bizi aşıyor. Yukarıda da yazdım, iş biraz tecrübede bitiyor. Zaten genç bir takımımız var, Witsel gibi bir futbolcunun etrafında bu gençleri görmek isterim.

Matic ve Seri gibi orta sahaları da konuştuk ama 6 numara için adı geçen en iyi isim Witsel derim. Biten sezonda 41 kez Dortmund formasını giydi ve ağırlıklı olarak 90 dakika sahadaydı. Şu an ne kadar futbol oynamaya odaklı bilmem de, biraz iştahı varsa, bu ligde fark yaratacak isim. Trabzonspor'un Hamsik hamlesiyle yaptığını hatırlayın. Galatasaray'ın da bu tarz 1-2 dokunuşa ihtiyacı var. 6 numara transferi de sanki kumar istemiyor.

Pozisyon bilgisiyle orta sahada doğan savunma boşluğunu dolduracak, geride pas dağıtımını yapacak ve seni hücuma taşıyacak bir 6 numara. Yaşı itibarıyla biraz ağırlaşmış olsa da, hala çalışkan, hala mücadele içinde. Türkiye'ye gelmesi halindeki iştahını bilmiyorum tabii. Ne kadar isteyecek ve odaklanabilecek? Bunu tutturabilirsek, saha içerisindeki liderimizi bulmuş oluyoruz. Witsel'in önüne de Berkan Kutlu / biraz daha hareketli ve oyunun 2 tarafında katkı verecek bir 10 numara gerekiyor.

8 yorum:

  1. Benim gönlüm son transferini bize yapmayacak isimler almamizdan yana ama Hamsik gibi çıkma ihtimali de var. Ya bir de Yunus hașırt to the blackboard yaptı çok keyiflendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-2 tane bu tarz fırsat değerlendirilir. Yeter ki o futbolcunun aklı futbol oynamakta olsun :)

      Sil
  2. Axel Witsel kesinlikle seviye atlatır kendisi ile birlikte Berkan Cicaldau gibi oyuncuları da yükseltir. Oyuncu şu an halen daha üst seviye takımlarda rotasyona girebilecek kalitede. Bizde büyük fark yaratır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etrafını yükseltecek bir liderin zaten önemi büyük.

      Sil
  3. Transfer olursa Taylan, Berkan , Cicaldau, Yunus ve takımda kalırsa Halil 'i başka noktaya çekebilir.10 numara olarak Halil ve Yunus düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lider oyuncu, etrafını fazlasıyla yükseltebilir. Ben olumlu buluyorum.

      Sil
  4. bence witsel daha iyi matic'ten. matic ağır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de daha iyi tabii. Ama o Matic de gitti Roma'ya :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir