27 Haziran 2022 Pazartesi

Berkay Özcan & Galatasaray, yerli kalitesini yükseltme düşüncesi


Berkay Özcan, Okan Buruk döneminde Başakşehir'e transfer olmuştu. İlk etapta kiralanmış, sonrasında satın alma opsiyonu kullanmıştı. O dönemde, Galatasaray'a da adı yazılıyordu. Hatta ilk olarak bu konuşuldu. Sonra ne oldu bilmiyorum da, bu iş bizim adımıza gerçekleşmedi ve futbolcu Başakşehir'e gitti. Geçen yıllarda, onlar adına ne kadar doğru bir transfer olduğunu gördük. 3 sezondur Başakşehir forması giymekte ve ligin en iyi yerli orta sahalarından biri olmayı başardı.

Başakşehir'e 10 numara olarak geldi, geçen sürede 8'e evrildi. İrfan Can Kahveci'nin ayrılığı sonrası da, oradaki rolü daha da büyüdü. İrfan Can Kahveci de Okan Buruk döneminde, 8 numara gibi oynamaya başlamıştı. Berkan Özcan'ın pozisyonuna göre gol / asist katkısı düşük olsa da, teknik düzeyi bizde olmayan türde. O pozisyon için güçlü de bir futbolcu. Oyunun 2 yönünü oynamaya başladı, komple bir 8 profiline iyiden iyiye dönüşüyor.

Teknik düzeyi zaten iyi. Orta sahada iyi bir pas ayağı. Galatasaray orta sahasına bakınca, yaratıcılıktan bir o kadar uzakta. Sürekli yabancı isimleri konuşuyoruz da, bence yerli alternatifler de gerekli. 2 isim olmazsa olmaz, hatta o sayı 3'e çıkacaktır. Gidenlere bağlı artabilir de. Galatasaray'ın zayıf karnı orta sahası. Buradaki rotasyon ciddi anlamda değişecektir. İşin yerli ayağında da, Berkay Özcan çok iyi bir alternatif.

Taylan Antalyalı'nın takas edilebileceği konuşuluyor. Bence kazançlı çıkarız. Okan Buruk'un Başakşehir ile iyi ilişkileri var, bu da kullanılabilir. Bu transferin mutlaka maddi külfeti olur da, çok uçuk rakamlar göreceğimizi de düşünmüyorum. İş takas ayağına gelirse, şartlar istediğimiz düzeye gelebilir. Beklemiyordum bu ismi, medyada görünce mutlu oldum. Yerli kalitesini yükseltme düşüncesi de doğru hareket.

4 yorum:

  1. Okan hocayla birlikte zirve yapmış bir oyuncu. Bizde de Okan Hoca en iyi şekilde kullanır onu.

    YanıtlaSil
  2. Size katılıyorum böyle yetenekli yerli varken fazla macera aramaya gerek yok bilinen ve kendini kanıtlamış bir isim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir