2 Haziran 2022 Perşembe

Devir artık onların önünü açma ve şans verme zamanı


Nelsson ve Marcao'nun akıbetlerini bilmiyorum. Piyasası olan futbolcular. Yeni yönetime bağlı da "satışları" konuşulabilir. Bir taraf "şampiyonluk" parolası ile mevcutta iyi olan isimleri korumak isteyebilir. Diğer taraf ise, "sıcak para" diyerek, eldeki bu tarz değerleri satmaya göze alır. Bunu bizlere zaman gösterir. Bu 2'liden 1'i ya da 2'si birden takımdan ayrılabilir. O vakit ise "transferi" mecburen konuşuruz. En az benzer kalitedeki isimlerle yerlerini doldurmak lazım. Eğer hedef "sportif başarı" ise.

Takımda kalmaları halinde ise, alternatifleri var ve elimiz güçlü. Emin Bayram'ın Boluspor, Metehan Baltacı'nın ise İskenderunspor performansları oldukça iyiydi. Emin Bayram'ı uzun zamandır bekliyoruz. A takımda da şans bulmuştu. 1.5 yıldır Boluspor forması giyiyor ve ciddi bir gelişim sağladı. Fiziği yaşına göre zaten güçlüydü, top kullanımı iyiydi. Şimdi ise tecrübe ve istikrar kazandı. Nelsson gitse ve bu potansiyele ciddi anlamda inanılsa, direkt 11'e dahi düşünülebilir.

Metehan Baltacı da belki biraz gözden uzaktaydı ama İskenderunspor'un başarısındaki payı büyük. İskenderunspor'un futbol operasyonunun başında Riekerink vardı. O da Metehan Baltacı'ya gerekli şansı sağladı. Metehan Baltacı ayrılmadan önce, u19'un kaptanıydı. Onun da yaşına oranla iyi bir fiziği var ve gelişimi de devam etti. U19 dönemi de çok tutardım. Modern futbola uygun, geriden oyun kurabilen, fiziğiyle de ön plana çıkan bir stoper.

Emin Bayram ve Metehan Baltacı'yla stoperleri yedeklemiş oluyorsunuz. Elde bir de Işık Kaan Arslan var. Bence o da iyi bir potansiyel ama bu sezon sakatlık kurbanı oldu. Tam şans buldu, üzerine ciddi sakatlık yaşadı. Torrent geldikten sonra ise futbolcunun yüzüne zaten bakılmadı. Işık Kaan Arslan'ın 1 yılı kayıp olduğundan, onun kiralanması gerektiğini düşünüyorum. Alpaslan Öztürk gibi isimleri ise zaten takımda tutmayalım. Altyapı çıkışlı, 2 potansiyel sahibi stoperimiz var. Devir artık onların önünü açma ve şans verme zamanı.

6 yorum:

  1. Marcao ve Nelsson iyi fiyata gönderilip, Denayer gibi bir tecrübenin yanında Metehan veya Emin 11 oynayabilir.Yeterki şans verip güvenelim.Metehan değişik bir stoper.Defans dışında gol yüzdesi çok yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur da, bu işler için zaman az. Denayer de elden kaçtı gibi.

      Sil
  2. En doğru planlama bu olur savunma hattında. Elde böyle iki tane yüksek potansiyele sahip stoper varsa degerlendirilmeli mutlaka. Emin Bayram bizim oyuncumuz olmasa Boluspor da oynuyor olsa Trabzon Başakşehir filan kesin transfer etmişlerdi. İki senedir gerekli tecrübeyi kazandı. O konuda da sıkıntı yaşamaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıklı bence de yazdığım. Eldeki isimlerin kalması halinde, çok iyi alternatifler.

      Sil
  3. İskenderunspor hazır 2.lige çıkmışken keşke pilot takım olarak düşünülse. Riekerink'in hocalığı tartışılır ama çok başarılı bir altyapı koordinatörüdür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pilot takım işi zor da, başka gençleri de oraya kiralik verebiliriz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir