5 Haziran 2022 Pazar

Doğru aklın ortaya koyulduğu an, neler olabileceğini izledik


Bu takımla ancak gurur duyulur. Organizasyonun en tepesinden, en dibine kadar herkesin emeği çok fazla. Bizlere müthiş bir hikaye yazdılar ve "doğru aklın" ortaya koyulduğu an neler olabileceğini izlettiler. Bu müthiş hikaye içerisinde dahi daha iyisi olabilirdi. Şampiyonlar Ligi kazanılabilirdi, Anadolu Efes'i de geçebilirdik. 2. ve 4. maçların ilk yarılarında izin verilmedi maalesef. Anadolu Efes de turu geçebilmek adına tüm tuşlara bastı desem boş bir yorum olmaz.

Avrupa'nın en iyi takımından bahsediyoruz. Ergin Ataman da bahsetti, Euroleague de dahil olmak üzere, bu sezon en çok zorlandıkları seriyi oynadılar. Anadolu Efes'i getirdiğimiz şu nokta bile benim için gurur nişanı. Tribünde yaptıkları kısıtlamalar, hakem desteği. Yakıştıramadım böyle bir organizasyona. Kendimize dönersek ise, 3. maçı geçebilirmişiz, orada resmen hediye verdik. 2. ve 4. maçlarda ise hakemler öyle fauller çaldı ki, ortada savunma kalmadı ve kırıldık.

Göksenin Köksal'ın sakatlığı da etkendi. O çıkınca kısa savunması diye bir şey kalmadı. Pistolis göreve geldiğinden bu yana rolünü iyi oynadı. Anadolu Efes serisinde de savunma performansı oldukça iyiydi. Micic'i bu kadar savunabilirsiniz diyeyim, elinden geleni yaptı. Sakatlanıp oyundan çıktıktan sonra havlu attık. İlk periyotta zaten tüm uzunlarımızı faul problemine soktular. Maça da çok iyi başlamış, yüzdeli atıyorduk. Buralarda kırılıyorsunuz işte.

Kırıldıktan sonra da, sadece savunmada değil, hücumda da çöktük. Son maçta Canaan hiç işin içine giremedi. Melo iyi başladı, sonra da tüm seride olduğu gibi kayıptı. Melo biraz iyi oynasa, bu seriyi geçmek içten değildi. Oradan çok zayıf hücum katkısı aldık. Son maçta Dee Bost'un da pek devrede olduğunu söyleyemeyiz. Kırılma noktalarında boş şutlar vardı, onları da Okben Ulubay, Blackshare ile harcadık. Sadık Emir Kabaca'nın neredeyse tek başına taşıdığı hücumla da, böyle bir rakibe karşı ancak bu kadar tutunursun.

Sadık Emir Kabaca, muazzam bir potansiyel. Ersan İlyasova'nın tahtını alacak. Sadık Emir Kabaca için Avrupa diyordum da, bu şut istikrarı artarsa yolu NBA olacaktır. Şutu giderek gelişiyor, sırtı dönük hücum edebiliyor, savunmada da oldukça dirençli. Galatasaray'ın katkı alabildiği 2 yerli var diyeyim. O 2 yerli arasında da çok büyük fark var. Gelecek sezon için bu yerli rotasyonu genişlemeli ve yabancılar tarafında da Dee Bost, Blackshare harici değişim gerekecek. Kalite artmalı.

2 yorum:

  1. Sadık Emir'i ben de çok beğendim. Böyle güzel şutu olan yerli oyuncu kolay kolay çıkmaz. Biraz doğru iş yapinca sonuç alınıyor. Basket takımı futbola örnek olmalı. Fakat orda ise karışan çok basketbol o açıdan çok daha rahat.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir