3 Haziran 2022 Cuma

Erden Timur'u vitrine koymak, atılan en doğru adım


Dursun Özbek yönetiminin bu seçim sürecinde attığı en doğru adım, Erden Timur'u vitrine koymaktı. Projelerden zaten bahsediliyordu da, bunları Erden Timur'un sunumu ile izlemek heyecanlandırdı. Bu seçim dönemi sanki, gayrimenkul projelerini ön plana çıkaracak. Ortaya proje koyanın, seçimi kazanacağını düşünüyorum. Sportif başarı kaçınılmaz, bundan kimse geri adım atamaz da, tesisleşmek ve maddi bağımsızlık bunun temeli.

Bunu başarmak için de, iyi projeler ve güçlü yönetimler gerekli. Dursun Özbek'in kurduğu yönetimin "koalisyon" mantığı bana da güçlü gelmiyor. Yine de, Eşref Hamamcıoğlu listesi ile kıyaslayınca, bence bu liste daha güçlü. İşin tesisleşme ve proje ayağında ise, Erden Timur gibi, herkesin "geleceğin Galatasaray başkanı" olarak gördüğü ve yarınlara umutla bakmasını sağladığı bir isme sahip. O da bu yönetimin vitrininde. 

Dursun Özbek, Metin Öztürk ve Cemal Özgörkey gibi isimlere rağmen, Erden Timur'un sahnede olması önemli. Tüm isimlerin üzerinde mutabakat sağlayacağı, anlaşacağı bir isim. O da bu projeleri, tesisleşme ve maddi bağımsızlık tarafında atılacak adımları açıkladı. Hepsini sağlayabilecekler mi zaman gösterir ama çalışmamış, hazırlıksız bir yönetim asla değil. Dursun Özbek'in son başkanlık döneminde, başlama arifesinde olan işler vardı. Şimdi üzerine de ekliyorlar.

O gün, Kemerburgaz ve salon projesini konuşuyorduk. Bugün başka projeler de açıklandı. Bunların bir an önce başlaması gerekiyor. Florya önemli mesela, orada sadece kendi alanımızda değil de, tüm tesisin içerisinde bir projeye girişilmesinin artısı daha büyük olacak. Sıcak para da acilen lazım, bu konuda da bazı adımlar atılacak. Diğer yanda yarışmacı bir takım kurmalısın, şampiyonluk en büyük hedef. Diğer branşlarda da, Galatasaray Nef tarzı oluşumlara gidilerek, çok daha güçlü yapıların oluşturulmasını bekleyeceğiz.

6 yorum:

  1. Projelerin yapılması da lazım her seçim dönemi birçok proje maket çizim gösteriliyor sonra başkanlığa geçince hepsi unutulup transfer peşinde koşuluyor.
    Rakibi baskı altina almanın mümkün olduğu bir basketbol sahası çok gerekli örneğin. Sinan Erdem tiyatro salonu seyirci görünmüyor bile.

    YanıtlaSil
  2. Erden Timur o kadar heyecanlandırıyor ki başkanlık için kendini de yavaş yavaş hazırlıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sonraki dönem için, başkan adayı olabilme hakkını kazanıyor.

      Sil
  3. Erden Timur'dan sonra Ergin Ataman'ı başkan olarak görmek istee misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spordan gelen isimleri en üst görevlerde görmeyi daima isterim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir