25 Haziran 2022 Cumartesi

João Mário & Galatasaray, 8 numara ismi neden geçmiyor sorusuna yanıt


Sürekli 6 numara konuşuyoruz, 8 numara için hiç isim geçmiyor mu sorusuna yanıt işte. Joao Mario'ya ilgi olduğu ve bu transferin gerçekleştirilmek istendiği yazılıyor. Dönem dönem Galatasaray'la adı anılırdı. Şu an Benfica forması giyiyor ve 29 yaşında. Inter'e 40 milyon avro'ya transfer olduğu bir dönem vardı. Milli Takım ve Portekiz Ligi'ndeki performansıyla ön plana çıkarken, yurt dışına çıktığı her dönemde beklentiyi gerçek anlamda karşıladı diyemeyiz.

Joao Mario için böyle bir tehlike var. Inter'e transferi büyük maliyetti, altında kaldı da, Lokomotiv Moskova ve West Ham'daki kiralık günleri de parlak geçti diyemeyiz. Ülkesine döndüğünde ise kendisini buluyor. Futbolcu için böyle bir risk var. 29 yaşında, çok daha olgunlaştı tabii. Benfica rotasyonunda yeri olan, geçen sezon 45 maça çıkmış bir futbolcu. Son dönemde ağırlıklı olarak kenardan geliyor. Benfica, iyi teklifi gördüğü an bu transfere hayır demez.

Joao Mario'yu anlatmak gerekirse, Belhanda tarzında bir futbolcu diyeyim. 10 orjinli de, artık 8 numara ağırlıklı oynuyor. Pas ve teknik seviyesi üst düzey, düşen temposu neticesinde de ağırlıklı olarak işin bu tarafına eğilen bir futbolcu. Orta sahadan topla çıkışları etkili, işin savunma tarafında da katkı vermeye çalışıyor. Yer yer istikrarını yitirip, kaybolabiliyor tabii. Cicaldau'nun topla buluşma sayısını eleştiriyorken, Joao Mario'da da bunu yaşamak istemeyiz.

Tabii ona oranla tecrübesi, kalitesi ve devamlılığı iyi seviyede. Transferi mutlaka kaliteyi arttırır. 6 ve 8 numara transferleri, tüm takımın geleceğini tayin edecek. Orada kalite tek kıstas ve zar dahi atmamak gerekiyor. Olabildiğince garanti oynamalı. Okan Hoca'nın 4-2-3-1 gibi başlayacağını, Joao Mario'yu 8 gibi kullanıp, önünde bir 10 numaraya yer vereceğini düşünüyorum. Joao Mario'yu 10 numaraya kaydırınca, tabelası ciddi anlamda düşüyor. Etkisi 8 numarada ortaya çıkıyor.

9 yorum:

  1. Mevkisi 10 mu 8 mi belli olmayan oyuncuları bizim taraftar iki günde yiyiyor. Belhanda kalkamadı o yükün altından ki gamsız bir adam, yurtdışına her çıktığında performansı düşen Mariobizde yapamaz gibi geliyor bana. Gelirse desteklemek düşer bize ama maliyetsiz bir futbolcu olmayacak, iyi kötü etiketi var sonuçta. Meblağı biraz daha yükseltip daha garanti isimlere gitmek daha mantıklı olur gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevkisi belli aslında, 8 bu adam. 8'e konduramamak taraftarın meselesi :)

      Sil
  2. Oyun içi sürekliliği hırssız oluşu handikap maaş + bonservis yüksek maliyetli, dönüşü yok. Belhanda Feghouli maddi olarak bizi çok zorladı ikisine 50m eurodan fazla verdik 2 sene verim aldık sonrası yatış

    YanıtlaSil
  3. Sinan Yilmaz'in dedigi gibi seneye bir seyler yapmak istiyorsan Gedson ve Joseph'ten daha iyisini ortaya yerlestirmen lazim ya da Hamsik Bakasetas ikilisi ayarinda üreten bir merkez yaratacaksin burasi cok net konusulan isimler mantikli, uzun seneler sonra hem güc hem de para bir Galatasaray yönetiminde bulustu ben Burak Elmas döneminde yapilan hatalardan ders cikarildigini ve nokta transferlerin yapilacagini düsünüyorum su an konusulan futbolcularin özel hayatindan tut sakatlik ve idman gecmisine kadar arastirilip en iyisini getirmek zorundayiz.
    Ben sahsen defansif etkisi ön planda olan Melo tarzi bir orta saha ile Jaoa ve bir 10 numara alabilirsek sampiyon olabilecegimizi düsnüyorum zaten geri dörtlüye alinan yerliler orta sahanin komple yabancilardan olusacaginin sinyalini veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha ikilisi için kaynaklar büyük. Mümkün olan en iyisi için çaba vardır. Para da orası için harcanmalı..

      Sil
  4. Bütün camia, taraflı tarafsız herkes, geçen sene yaşanan felaketin kök sebebinin orta sahasız bir şekilde sezona başlayıp devam etmekten kaynaklandığını gördü. Bu en azından iyi bir şey. Yönetimin de açıklamalarında odak noktasının bu olduğu görmeleri de güzel. Bu tespitin ardından alınacak oyuncuların da niteliğinde birinci önceliğin yaş, gelecek, sonraki satıştan ziyade kalite katkısı aranması lazım. Galatasaray takımında fazlasıyla genç oyuncu zaten var. Geçen sene o yatırımı yaptık. Bu sene 11'de en az 5-6 oyuncu zaten genç ve gelecek vadeden, sonraki yıllarda satabileceğimiz türden oyunculardan kurulu olacak. Bize geçen sene olmayan kalitesi ile etki edecek adamlar lazım.
    Geçmişi artık çok konuşmanın manası yok; ancak düğmenin yanlış iliklendiği yıl olarak 2019-2020 sezonu olduğunu düşünüyorum. Şampiyonlar ligine gideceğimiz için Nzonzi, Lemina, Seri gibi 3 tane kiralık, kaliteli ama tempo ve devamlılık sorunu olan oyuncu tercihi hatasından sorun yaşadık. Belki bu oyuncular şimdi elimizde olsa etrafı koşucu, tempolu, ciğerli, genç ama tecrübesiz oyuncularla güzel bir harman yakalanabilirdi. Ama bu 3 oyucunun yanında yöresinde yine temposuz yaşlı Feghouli, Babel, Falcao'ları kullandık; ne ligde ne de Şl'de olmadı. Aslında 2022 Marttaki pandemi olmasa belki hocanın 2. yarıdaki dokunuşları ile 3. şampiyonlukta gelebilirdi. Bu zaman zarfında sadece kiralıklarla ilerleme zorunluluğu maalesef elimizi ayağımız bağladı kabul ama geçen sene 30 milyon euro para harcarken, maalesef Cica, Morutan'a 12 milyon bonservis harcamak yerine 6-8 numraya gerçekten kalite alsaydık acaba neler olurdu diye insan düşünmeden edemiyor. Ha keza Marcao'nun yanına madem ki gençleşiyoruz Işık, Metehan, Emin'i eklesek de o parayı yine ortaya kullansak... eğer Hoca kalsa eminim ki devrede en az 2 orta saha aldıracaktı. Belki de biri Gedson olacaktı. O zaman geçen sezon bence biz ligi 2. bile bitirirdik. O da olmadı.. Artık hatalarımızdan ders alalım. 3 tane kaliteli orta saha alalım bence. 2 değil. 3 tane alalım. Çünkü eldeki hiçbir orta saha oyuncumuz Galatasaray'ın ilk 11'inde oynayamaz! Bunu gördük. Yazık bu çocuklara. 2 tane alalım, Berkan'la idare ederiz dememeliyiz. 3 tane almak zorundayız!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha merkezi oturduktan sonra, takımın yaşamış olduğu gençlik çok daha ön plana çıkacak. Geçen sezon şöyle oldu, böyle oldu gerek yok artık. Olan oldu :)

      Sil
    2. evet aynen. Artık olan oldu. Gençlerle, koşanlarla, kaliteli ayakları buluşturabilirsek bence istenen yakalanacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir