25 Haziran 2022 Cumartesi

Morgan Sanson & Galatasaray, sorumluluk alan 8 numaraya ihtiyaç olacak


Bazı futbolcular, oynadıkları ligde gözden düşmeye başlayacak ki, sizin gündemimize girsinler. Gündem olduklarında, futbolcunun eksiklerinden bahsedilse de, o futbolcu iyi durumdayken zaten alamıyorsun. Yeter ki sakatlık olmasın. Kaliteyi bir şekilde toparlayabilirsin. Morgan Sanson da böyle bir futbolcu. Geçtiğimiz sezon, Aston Villa formasını sadece 12 kez giyebildi. Bu maçlarda da, 1'i hariç, sürekli kenardan gelmiş. Gözden düşmüş ve fırsat kıvamına gelmiş bir futbolcu diyelim. 

Morgan Sanson'un, Marsilya performansı çok iyi düzeydeydi. Montpellier günleri de aynı şekilde. Marsilya performansıyla, 16 milyon avro gibi bir rakama Aston Villa'ya gitmişti. Geçen 1.5 yılda ise, orada pek tutunamadı. Takımdan ayrılmasını kesin gözüyle görüyorum. Yüksek bir yıllık ücreti var tabii. Düşüşte olduğu için de, bonservisiyle transfer etmenin kumar tarafı olacak. Futbolcu yaşının 27 olması durumu kurtarsa da, ilk etapta hedef kiralama olmalı.

Marsilya günlerine biraz olsun yaklaştırabilirsek, farkı büyük olur. Oldukça tempolu, oyunun 2 yönünü oynayan, pas ve teknik düzeyi iyi, topla çıkabilen bir orta saha. 8 numarada hem iyi bir pasör, hem de bağlantı olur. Marsilya günlerine inince, sezonda 10 gole yakın katkı yapan bir orta sahaydı. Galatasaray merkezinin geçen sezonki hücum katkısı 0'a yakındı. İşin savunma tarafını, 6 numara konuşurken yazarken, bir de hücum tarafı var.

Mutlak suretle tabela katkısı almalıyız ve merkezdeki üretim yükselmeli. Toptan kaçmayıp, sorumluluk alacak bir 8 numaraya ihtiyaç olacak. 6 kadar, 8 de eksik. Cicaldau'nun sorumluluk almaması kaynaklı, o pozisyonda çok büyük sorun yaşadık. Sanson'un düşüş içinde olması sorun olsa da, kalitesi ve yeteneğini biliyoruz. Yeter ki sakatlık belası olmasın, form toparlanır. Listede olduğu söyleniyor. Gelişmeleri takip edeceğiz.

6 yorum:

  1. mutlaka oyuncu profili olarak farkları vardır da, okan buruk olsan ve maliyetleri birebir aynı olsa marsilyadaki haliyle morgan'ı mı alırsın yoksa bizde devrenin sonlarına doğru form tutmuş olan gedson'u mu? oyuncuyu tanımadığım için soruyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson'u alırım da, artık böyle ihtimal olmadığı için, hala Gedson üzerinden yorumlar gereksiz.

      Sil
  2. Raskin, Sanson ve Gueye'yi alırsak Emre-Okan-Suat seviyesinde bir orta üçlüye sahip oluruz, ama maliyetini karşılayabilir miyiz, bunu göreceğiz. Bu kadronun önüne kenarda top olacak bir oyun kurucu ile (Yunus, Morutan, Cicaldau, Emre Akbaba), kontra ataklarda etkili, hem kanat forvet hem ikinci forvet özellikli bir oyuncu (Kerem, Barış var ama Solbakken ismi de geçiyor) ile hareketli, pres yapabilen, güçlü bir santrafor (Vedat, Shomurudov, Haji isimleri geçti) alabilirsek ligde hemen sonuç alabilecek bir takım olabiliriz. Sağ beke Mert Müldür transferi de olursa 4-3-1-2 ile özellikle iç sahada çok baskılı oynayabiliriz. Kerem ve Cicaldau'nun satışı da gündeme gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Raskin'i çok tanımadığım için yorumum yok. Ama o bahsettiğin üçlü ne denli skor katkısı verir, kafamda soru işareti var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir