8 Haziran 2022 Çarşamba

Kerem Aktürkoğlu giderse üzerinden, Doğukan Sinik ismi konuşuluyordu


Kerem Aktürkoğlu giderse üzerinden, Doğukan Sinik ismi konuşuluyordu. Kerem Aktürkoğlu, müthiş bir sezon geçirdi ve yerini doldurmak kolay değil. Kendi pozisyonundaki en iyi yerli. Arkasından gelen isimler anlamında da arada fark var. Doğukan Sinik büyüyor mesela ama hala eksikleri mevcut. Litvanya karşısında attığı 2 gole çok mutlu olsam da, genele bakınca, bu pozisyonda oynayan bir ismin tabelası çok daha büyük olmalı. Bu geliştirebileceği bir eksiklik tabii.

Adını çok daha küçük yaşlarda duyuyor, yeteneğini biliyorduk. "Bu çocuk geliyor" denilse de, beklenen patlamayı, Nuri Şahin göreve gelene kadar yapamamıştı. İlk etapta forvet arkası gibiydi, sonra sol kanada kaydı. Biraz da şımarmaya müsait bir yapısı var deniliyordu. Nuri Şahin göreve geldikten sonra ise, potansiyelini göstermeye başladı. Antalyaspor'da müthiş bir sezon geçirdi ve Milli Takım'a yükseldi. Henüz 23 yaşında, unutulmasın.

Antalyaspor'da 1 sezon daha görmemiz gerekiyor. Gelişiminin devam etmesi için, kendisi adına alacağı en iyi karar bu. Nuri Şahin ona 1 yıl daha dokunmalı. Şu an daha iddialı bir takım kuruyorlar ve başarı hedefleri büyüdü. Doğukan Sinik, çok hareketli, rakip eksiltebilen, dar alan becerisi de yüksek, özellikle de savunma arkasına topsuz koşularda etkili bir kanat. Onu besleyen bir orta saha hattını bulunca, rakip yarı alanında cirit atıyor.

Şu anki eksikliği gol sayısını yukarı çekmek. Bunu da eminim ki başaracaktır. Yerli ağırlığı artarken, transferi ister istemez konuşuluyor. Alabileceğin çok fazla, bu tarz yerli yok. Kerem Aktürkoğlu giderse diye mutlaka düşünülür. Ya da Kerem Aktürkoğlu en az 1 yıl daha kalır, sonrasında bu transferi gündeme alırsın. O vakit, Doğukan Sinik de gelişimini daha da arttırır. Şu an erken diye düşünüyorum. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor için de geçerli bu. Milli Takım rotasyonuna, yetenekli bir isim daha kazandırdığımız ise kesin.

10 yorum:

  1. Eğer Kerem giderse Doğukan transferi yerine barış alperi kazanmayı tercih ederim bence daha yetenekli ve kendi oyuncum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı tarzlar aslında. Doğukan daha 10 numara orjinli, Barış Alper fiziği ile ön planda.

      Sil
  2. Barış Alper 'i Torrent son maçlarda oynatsa çok iyi olacaktı.Bence Doğukan'dan daha iyi iş yapar.Barış Alper üzerinde durmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi olacaktı hem de. Yazık etti, zaman kaybettirdi.

      Sil
  3. Galatasaray'da oynarken Litvanya gibi rakip bulmak imkansız. Herkes kapanıyor ve çok katı savunmalar var.

    YanıtlaSil
  4. bence kerem giderse yerini trezeguet ile doldurmalıyız. hem 27 yaşında hem de 4-5'e alırız, hem de alınırsa diagne'nin verimliliğini de atıyorum 7den 9a çıkarır. barış alper de yedekler. sağda da yunus ve Emre. 4 kanattan 1inin ya bancı olması da gayet kabul edilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vargas da olur. İki ismin de net katkı sağlayacağını düşünüyorum.

      Sil
  5. Verdi ama Antalyaspor performansının üzerine koymalı. Mesela Kerem çok gelişti Doğukan da gelişmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden de en az 1 sezon daha orada kalmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir