24 Haziran 2022 Cuma

Lucas Torreira & Galatasaray, maliyete değil kaliteye bakacağız


Galatasaray'ın bu transfer döneminde ana gündemi "orta sahası" olacak. 11 adına, tüm isimler değişecek belki de. Bu sıkıntıyı 2 sezondur yaşıyoruz da, özellikle biten sezonda çok daha üst seviyede yaşadık. Avrupa'da "geçiş" temelli oynarken, işin tempo tarafında var olsak da, ligimizde topun bize kalması gereken zamanda varlık dahi gösteremediğimiz oldu. Hücumda varlık yok da, savunmada da bence orta sahamız müthiş iş çıkarmıyordu.

6 numaran yok en basitinden. Orayı kapatamıyorsun ve ligin en iyi stoper tandemi sende olsa da, en çok gol yiyen takımlardan birisin. Bunun hücuma yansıması da "üretememek". Kerem Aktürkoğlu müthiş bir performans gösterse ne olacak, tek başına bir yere kadar. Sen orta sahanda var olmak zorundasın. Cicaldau desek hayalet gibi takıldı. Berkan Kutlu orada tek başına sorumluluk almaya çalışan isimdi, o da hücumda yetersizdi. Taylan Antalyalı ise, 6 numara performansıyla sertlik gösteremediği gibi, hataya çok müsait oynadı.

6 numara büyük problem. Belki de gerçekleştireceğimiz en önemli transfer olacak. 6 numara için de maliyete değil, kaliteye bakacağız. Alacağımız en iyi ismi oraya alıp, kaynağı aktarmalıyız. Arsenal'in futbolcusu olup, geçtiğimiz sezonu Fiorentina'da kiralık olarak geçirmiş Lucas Torreira ismini Galatasaray'la anmışlar. Kaynak Di Marzio olunca, bu transfer adına ihtimal var diyoruz. 6 numara için çok büyük bir isimle görüşüldüğü söyleniyordu. O isim umarım Lucas Torreira'dır.

Arsenal performansı beklenen gibi gitmemiş olsa da, Fiorentina'da müthiş iş çıkardı. Fiorentina, neden satın alma opsiyonunu kullanmadı bilmiyorum. 15 milyon avro gibi bir rakamdı o ve futbolcu da henüz 26 yaşında. Bu parayı rahatlıkla verebilirlerdi diye düşünüyorum. Vlahovic'i de kaybettikten sonra, takımı ayakta tutmaya çalışan isimlerin başında geliyordu. 6 numarada hem sertliği, hem temposu, hem de yer yer hücum etkisiyle fark yarattı.

Adı geçince, "yeni Melo" yükleniyor dedim. Belki fiziksel özellikleri benzemiyor da, oyun tarzları benzer. Lucas Torreira da, sertliği, agresifliği, çalışkanlığı ve takım oyuncusu olmasıyla ön planda. Bir o kadar da pas ve teknik özelliği iyidir, hücuma da destek verir. Fizik olarak güçlü değil de, sertliği ve temposuyla bunu kapatabiliyor. Orta sahanda çehre bir anda değişir, merkezi kapattığın gibi, etrafındaki tüm isimlerin performansını da katlarsın.

13 yorum:

  1. abi bence felipe melo gibisi bi daha gelmez. şu yönü zayıf dediğimiz bi özellik yoktu melo'da. komple bi oyuncuydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de gelmez ama o efekte en yakın isim de Torreira olur.

      Sil
  2. mükemmel oyuncu. arsenal orta sahasında şu an bile banko oynar sattılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi oyuncuydu da, tutunamadı Premier Lig'de.

      Sil
  3. Arsenal'e gitmeden önce milli takiminda izlemiştim. harika oynuyordu. Premier Lig temposunda zorlandı ama burda çok rahat oynat. Hem oyun kurarken hem de savunmada liderlik yapar. Kesinlikle doğru bir hamle olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o tempoda tutunabilir diye düşünüyordum.

      Sil
  4. Gelirse çok önemli transfer olur. Böyle bir oyuncu defansı çok rahatlatır.

    YanıtlaSil
  5. Torreira 'yı beğenmeyen taş olur. Muhteşem bir 6 kendisi. Evander de alınırsa takımın boyu inanılmaz kısalıyor. Fizik olarak bunun sıkıntısını yaşarız diye düşünüyorum. Sizin görüşünüz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamayız, neden yaşayalım. 2000 yılında yaşadık mı? Orta sahanın boy ortalaması 1.70 değildi.

      Sil
    2. Fizik ve boy da başka şeyler. Her boyu uzun olan fizikli olmuyor. Ya da her kısa olan fiziksiz olmuyor.

      Sil
  6. Melo dan sonra hayalimdeki 6 numara . Tek eksiği kısa boyu....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar kusur kadı kızında da var :) Boy da uzun olsun diyorsan, Pogba falan alacaksın sanırım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir