25 Haziran 2022 Cumartesi

Mert Müldür & Galatasaray, bu ihtimali çok düşünmüyordum


İlk 11 adına +3 yerliyi düşünürken, stoper ya da sağ bek odaklı gibiyiz. Forvet arkası için, yabancı düşünceleri var. Orada da Halil Dervişoğlu / Emre Akbaba gibi isimlere dönülebilir ama en azından ilk etapta düşünceler farklı. Stoperde de dönülmeyecek gibi. Dönülecek olsa, Abdülkerim Bardakcı adına daha agresif olunurdu. Galatasaray bu transferde ilgili olduğunu söylemiş olsa da, çok fazla agresif olmadı. Marcao gidecek diye düşünüyorum. Denayer'le görüşülüyorken, stoperde düşünce yabancıdır.

Sağ bek için ise ilk etapta Onur Bulut'un ismi geçiyordu. Alternatif olabilir de, 11 adına pek düşünmemiştim. İyi bir sezon geçirdi, hücum özelliği, temposu iyidir ama işin birçok boyutunda eksikleri var. Sassuolo söz konusu olduğunda, Kaan Ayhan'ı daha sık konuşuyorduk aslında. O da birçok pozisyonu alternatif altına alabiliyor ama sağ beki düşünürsek, orası için ağır kalır. Bir de son günlerde adı sıklıkla konuşulan Mert Müldür var.

İlk etapta bu ihtimali çok düşünmüyordum. Maliyetli futbolcu çünkü. Kaan Ayhan'ı belki alabilirsin de, Mert Müldür transferinin maliyeti büyük olur. Sassuolo rotasyonunda ciddi yeri olan, hatta ağırlıkla 11 oynayan bir sağ bek. Milli Takım'da da forma giyiyor ve belli ölçüde piyasası var. Bu da maliyeti yükseltir. Galatasaray ne önerdi bilmem de, en iyi ihtimalle 6-7 milyon avro'lar konuşulacak. Bu rakama da çıkamayız gibi.

23 yaşında, çok beğendiğim bir sağ bek. Biraz fizik olarak zayıf, Sassuolo'da "tabela" etkisini de pek göstermedi ama oyun içi katkısı ön planda. Hücum ve savunma adına dengeli bir bek. Tempolu, teknik özelliği de, kesiciliği de iyi düzeyde olan, sol bek, hatta stoperde dahi oynayabilir. 3'lü savunmaları da oynuyorlar, hem kanat bek, hem de 4'lü savunmaların beki. Bunu da sağ / sol bek fark etmeden oynayabiliyor.

Zeki Çelik'le birlikte, Milli Takım adına sağ bek rotasyonunu güçlü kılıyorlar. Milli Takım performansı, Sassuolo'ya oranla daha çok parlıyor aslında. Tabela etkisi az, yani olması gereken asist rakamını bulamıyor. Bu da takımının oynadığı oyunla alakalı olabilir. Hücum adına iyi meziyetleri var. Belki güçlü bir pasör değil, orta kalitesi de tartışılır ama tekniği çok iyi. 23 yaşında, bu özellikleri daha da gelişir. Serie A'da bu yaşta kendini kanıtlayabilmek de önemli iş.

22.06.2022 tarihli yazı..

8 yorum:

  1. Maliyet anlaminda nasıl olur bilemedim. Geleceği Avrupa'nın daha büyük kulüplerinde olan bir oyuncu gibi geliyor bana daha çok. Türkiye'ye gelerek niye birkac adım geri atsın anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum ama imkan varsa da alınsın isterim :)

      Sil
  2. İnşallah transfer edilebilir Onur bulut dan çok daha faydalı olur

    YanıtlaSil
  3. Sağ və sol beklərin türk olması +milli oyunçu olması çox böyük bir avantaj
    Bu durumda orta sahanı full yabancı qura bilərsən
    Bir növ Okan hocanın əli rahatlayır
    Zatən Mertin necə bir futbolçu olduğunu danışmağa ehtiyac yoxdur
    Bu transferə əgər olacağı varsa heç bir ağlı başında taraftar etiraz etməz:)
    Sadəcə rəqəmlər biraz aşağı olsa əslində daha yaxşı olardı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +3 yerli adına, güvenilir isimler olmazsa olmaz.

      Sil
  4. Neden herkez sanki Omar yokmus gibi davraniyor anlamiyorum. Hala 1 yilik søzlesmesi var. Ayrilmak da istemiyor. 1 sene sonra futbola geri døndu, her gun idmana cikan, maca cikan oyuncular bile onun kadar fit kalamadi. gelir gelmez Boey'i kesti. Ilk 11 ciktigi 6 macta 5 galibiyet alindi ve kume dusme potasindan o maclarda uzaklastik. Adam daha ne yapsin? Neyi yetersiz? Gøzuyle alakali ameliyatlar bitti. Kontrol amacli gidiyor sadece.
    Oynadiginda da fark yaratiyor. Daha dengeli bir savunma hatti izliyoruz. 2009 Dani Alves mi bekliyor taraftarlar anlamiyorum? Avrupa'nin olmadigi bir sezon da Omar ilk 11, yedegi de U-19'da sampiyon olan Yusuf Gumus yeterli. Boey ayrilmak istiyor diye duydum Vole yorumcularindan. Yusuf iyi yedek olur. Omar sonrasi icin de bir adim atmis olunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli kuralı biraz zorluyor. Sağ bek de değişebilecek mevki o anlamda. Omar yok sayılmıyor. Aksine Boey biraz öyle görülüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir