25 Haziran 2022 Cumartesi

Abdülkerim Bardakcı Galatasaray'da


Türkiye Ligi'nin en iyi yerli stoperi. Özellikleri itibarıyla da, ligde "yerli" noktasında muadili olmayan bir futbolcu. Bazısı "klasik Anadolu futbolcusu" tanımı yapıyor da, neye göre bu tanımlama anlamadım. Futbolcuyu izlemezsin, tanımazsın ve klişe yorum yaparsın. Bu yorumu ancak böyle yaparsın. Sol ayaklı, geriden iyi oyun kurabilen, topla çıkabilen, hücum katkısı da olan kaç tane yerli stoper biliyorsunuz? Lig istatistiklerine bakınca da, çoğu savunma rakamlarında ya ilk ya 2. sırada.

Galatasaray'da Marcao'nun satışı oldukça olası. Futbolcu doğal olarak ayrılmak istiyor. Yaşı 26 ve transferi için en ideal zaman. Büyük Avrupa kulüpleri ve daha önemlisi de Brezilya Milli Takım'ı adına. Doğru yapılanma nedir derseniz, "olası" bu tarz bir satışa hemen reaksiyon verebilmek. Hatta o futbolcu gitmeden yerini doldurmak ve elini güçlendirmek. Marcao'nun yerini belki en iyi şekilde değil de, en doğru şekilde doldurmuş oluyorsun.

İlk 11 için +3 yerli durumu var. Bu kural da önümüzdeki dönem daha da artabilir. Artmasa dahi, o +3 yerli durumu önemli. Galatasaray'ın yerli rotasyonu iyi değildi ve bu anlamda rakiplerinin gerisinde kaldı. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün'ü 11'e yazıyoruz, 3. ismi ise bulmakta zorlanıyoruz. Abdülkerim Bardakcı, Marcao sonrası ilk 11'e yerleşecektir. Alternatif olacak, yedek bekleyecek bir stoper asla değil.

Hatırlayın yazdıklarımı. Denayer'i de, Abdülkerim Bardakcı'yı da bir ara konuşuyorduk. 2'sinin aynı anda lüks olacağını söylemiştim. Kim oynasa, yedekte bekleyen lüks kalır. Marcao sonrası da Abdülkerim Bardakcı'yı almak, oyuncu tarzı itibarıyla daha doğru olandır. Kaan Ayhan diyoruz, Abdülkerim Bardakcı ondan da "stoper" olarak daha iyi isim. Elbette yabancıyla o yer dolar da, bu tarz yerli profiller ülkemiz şartlarında önemli.

Fenerbahçe bu transfer için çok uğraştı, Beşiktaş'ın uğraşısı daha da eskiye dayanıyor. Galatasaray son yıllarda bu tarz transfer savaşlarında istisnasız mağlup olan taraftı. Fenerbahçe işi bitirdi derken, Galatasaray'ın bu transferi çok kısa zamanda bitirmesi değerlidir. Özlenen, güçlü, iş bitirici yönetim profili işte. Başkanlık seçimi esnasında, Dursun Özbek tarafını boşuna desteklemiyorduk. Galatasaray'ın masada güçlü olması gerekiyor. İmkan çok değerli.

11 yorum:

  1. Hayırlı olsun piyasada ki en iyi seçenek. 5 gol 3 asist bir stoper için gayet iyi. Nelson, denayer, bardakçı ve emin bayram iyi bir stoper rotasyonu. İyi bir dünya kupası ardından Nelson gidişine de denayerin kadroda olması iyi bir b plani olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muadili bir yerli yok. Marcao sonrası adına belki en iyi değil de, en doğru seçenek.

      Sil
  2. Hayırlı olsun.Kaleci ve savunmada yerli ile oynamak büyük avantaj. Maalesef son yıllarda sürekli yabancı ile oynamak zorunda kaldık.Nelson da gider tahminim.Abdulkerim ve Denayer çok iyi olur.Umarım Denayer gelir.

    YanıtlaSil
  3. Bu yıl sürekli Abdülkerimi övdüm Galatasaray a yakışır dedim sen de bir çok defa Abdülkerim hakkında olumlu şeyler yazdın ve sonunda bu ismi Galatasaray'da gördük. İnanın çok sevindim harika bir stoper. Uzun zamandır tanıdığım ve izlediğim bir isim. Katkısı çok iyi olacak başarılar . Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır yoktun, hoş geldin :)

      Sil
    2. Küskünlük diyelim Abdülkerim vesile oldu :) teşekkürler bu arada.

      Sil
  4. Umarım beklentiyi karşılar lakin verilen ücret bir hayli yüksek Buda takım içi homurdanmalara sebep olur ki yerli ücret yanlış hatırlamıyor isem en fazla 10.000.000 idi

    Dursun Özbek geldiği belli olmuş yine yüksek ücret politikası sonrası finansal fair playa doğru gider bu iş gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir şey olmaz. İlk günden anlamsız bir algı oluştu..

      Sil
  5. Ayrıca Abdülkerim gerçekten karakterli bir oyuncu basinda artık açıkça ifade ediyorlar FB kaç tl verirse versin gitmem diyecek kadar adam gibi adam. Geçmiş dönemde karakteri zayıf oyuncuların nerelere gittiğini çok iyi biliyoruz ama Abdülkerim gerçek bir aslan olacak kadar bu takıma bağlılığını kanıtladı. Umarım başarı olarak da istenileni verir. Ben güveniyorum ligin en iyi yerli stoperi olduğu istatiksel olarak da ortada. Hızı da aslında iyi atletik yapısı da iyi zamanla daha iyi göreceksiniz. Alp)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir