18 Haziran 2022 Cumartesi

Nicolas Raskin & Galatasaray, biraz daha lider karakterlere mi ihtiyaç var?


Bütçeler ve transfer edilmek istenen futbolcular var. Konuşuluyorlar, kim, nasıl görüşüyor bilmiyorum da, henüz teknik direktörü dahi açıklamadığımızı söylemek lazım. Transfer stratejisi kime ait bilmiyorum. X teknik adamın fikri alınıyor desem, o x teknik adam nerede? Sportif direktör takımı kuracak da, üstüne teknik adamı getirecek desem, bu düşüncenin de başarılı olma şansı yok. Öyle iddialı isimler anılıyor ki, zaten bu durumu kabul etmezler.

Standart Liege forması giyen, Nicolas Raskin ismi de Galatasaray'la anılıyor. Dün, Spor Gecesi'inde ilk kez bu ismi duyduk. Orta saha için daha iddialı isimler beklerken, 21 yaşında, geleceğe dönük bir hamle daha. Standart Liege'den ayrılmak istediği yazılıyor. Club Brugge, Genk, Lille ve Leeds United gibi talipleri de var. Bonservisli bir hamle. Scout önerisi mi bunu da görmek lazım. Henüz bir teknik adamımız olmadığı için, ne tarz futbol oynayacağımızı da bilmiyoruz.

Nicolas Raskin, 6-8 numara gibi oynayan bir futbolcu. Bu tarzda bir Assunçao'muz vardı. Çok oynatmadık ama tarz itibarıyla benzer isimdi. Elbette farklılıkları var. Raskin'in defansif aksiyonu zayıf olsa da, çalışkan bir orta saha. Pas ve teknik özellikleriyle ön plana çıkar, çok büyük de bir tabelası yok, temposu da durumu kurtarır. Ama Galatasaray orta sahasının aradığı özelliklere bütünüyle sahip mi dersek, eksik yönleri var.

Topla ilişkisi iyi de, o kadar da 2 yönlü bir futbolcu diyemem. Hatta hücum tarafında da yazdığım gibi, tabelası zayıf ve baskın değil. Orta sahanın merkezinde, oyunu idare etmeyi seviyor. Geriden oyun kurmakta yardımcı olur, topla ilişkisi iyidir. Sertliği yok, çok caydırıcı değil ve orta sahada beklediğimiz baskınlığı gösterebileceğine yönelik şüpheler var. Orada biraz daha agresif, 2 yönlü, adıyla da ağırlık oluşturacak, daha lider karakterlere ihtiyacımız var.

4 yorum:

  1. Olur da Cicaldau giderse filan bu tarz bir hamle yapılabilir orta sahaya. Yoksa kalabalık olur ayrıca yabancı sınırı da var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik özelliğiyle ön planda. Bu insanların ilgisini çekiyor da, 3. bölgede hiç yok ki. Tabelası sorun.

      Sil
  2. Hücum hattımız değişiyor; Vedat, Shomurudov, Haji fark etmez, hepsi hareketli, güçlü, skorer isimler; bunlara bir de Solbakken eklemeye çalışıyoruz. Yani hem geçiş oyunlarında, hem akan oyunda, hem duran toplarda etkili olabilecek bir forvet ikilisi yükleniyor. 10 numara için elimizdeki beğenmediğimiz oyuncular bile skorer isimler, Akbaba, Cicaldau, Morutan ve Yunus, bu isimlerin arkasında 10 ve üstü gol atabilecek kapasiteye sahipler. Raskin Emre Belezoğlunu andırıyor, yanına Okan ve Suat profilinde Morgan Sanson, Gueye gibi merkez orta sshaları ekleyebilirsek ondan direkt skor katkısı beklememize gerek kalmaz. Zaman zaman çift orta saha zaman zaman üçlü oynayabiliriz. Samson-Raskin ikilisinin olma ihtimali beni heyecanlandırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solbakken'i çok değerli bir alternatif olarak görüyorum. Detaylıca da yazdım zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir