2 Haziran 2022 Perşembe

O gelecek de mutlaka Galatasaray'da olacak


U19 takımımızın şampiyonluğu değerli. Bu takım bir süredir şampiyon oluyor. Bunda sorun yok da, yukarı taşıyabileceğimiz futbolcular tarafı sorun. Ağırlıklı olarak gençleri kaybediyor ve menajer hikayeleri dinliyoruz. Futbolcuya bir yerde hak veriyorum, burada şans bulamayacağına inanıyor. Yakın geçmişe bakınca da, şans bulabilen, ısrarla oynatılan genç sayısı oldukça az. Haliyle de kafasını kaldıran, ben gidiyorum modunda. 

U19 takımımız içerisinde değerli gençler var. Hamza Akman, Baran Akbaba, Beknaz Almazbekov, Jankat Yılmaz, Emir Tintiş gibi diyelim. Burada bazı yerli transferleri konuşurken, medyada adı çıkan isimleri yazıyorum. Transferleri halinde neler olabileceği, tutunacaksa da nasıl olacağı üzerine. Transfer edilsin, almalıyız tarafında değilim. Benim önceliğim altyapı ve yerli rotasyonu olabildiğince altyapı üzerinden sağlamak.

Oğuzhan Özyakup boşta mesela. Transfer edilse, direkt olarak Hamza Akman'ın önünü tıkıyorsun. Hemen hemen benzer tarzlar ama Hamza Akman yaş itibarıyla daha büyük potansiyel. Tıkamamalı önünü, o yedek otursun. Sol bek için Emir Tintiş, alternatif o olsun. Baran Akbaba orta saha rotasyonuna girsin, Beknaz Almazbekov'un belki yaşı ufak ama yavaş yavaş onu da sahaya atalım. Galatasaray'ın kurması gereken kaliteli kadronun yanında, belki de daha ötesinde önceliği bu olmalı.

Hakan Balta da U19 takımının başına geçtiğinden bu yana, futbolculara oldukça dokundu. Gençler de, takımın oyunu da oldukça gelişti. Uzun zamandır bu iş için hazırlanan, gerekli eğitimleri yurt dışında almış bir isimden bahsediyoruz. Alttan bir teknik direktör de yetiştiriyoruz diyebiliriz. Hakan Balta'da o karizma fazlasıyla mevcut, ileride iyi bir teknik direktör olacağını düşünüyorum. O gelecek de mutlaka Galatasaray'da olacak.

12 yorum:

  1. Arda Turan, Hakan Balta, Okan Buruk, Nuri Şahin derken Galatasaray'ın potansiyel teknik direktör listesi gerçekten geniş.

    YanıtlaSil
  2. En kötü dönemlerinde bile futbolcu yetiştiren bir altyapı var fakat transfer sevdası uğruna her seferinde kaybediyoruz bu futbolcuları. Seneye de birkaç tanesi Avrupa takımlarına gitti bedavaya diye haberler okumaya başlarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık şans vermeli, en kötü ihtimalle rotasyona katmalı.

      Sil
  3. Cica Oğuzhan yan yana pamuk gibi çift sekiz olur halbuki aşk olsun :)

    YanıtlaSil
  4. 3 büyükler içinde en çok oyuncuyu milli takıma gönderen takımız.Yıllardır böyle oldu.Umarım benzer şekilde devam eder. Oğuzhan gibi hedefsiz ve emekliliği bekleyen oyuncular yerine genç oyuncular şans bulmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönderiyoruz da, bunu yukarı taşıyamayınca sorun oluyor.

      Sil
  5. 5 senedir Fatih Hoca takımı yönetiyor. FFP olduğu yıllarda kimseyi alamadığımız zamanlarda bile bir sürü vasıfsız veya Avrupa'nın ıskartaya çıkarttığı oyuncuya milyonlarca euro kiralık ücretleri ödedik. Sonuç sadece havaya atılan paralar oldu. Son 3 senede ne ligde ne Avrupa'da başarı gelmediği gibi kiralıklara verilen kiralama, maaş, menajerlik ücretleri sokağa atılan bir kaynak oldu. Geçen sene yeni bir yapılanma dendi 30 milyon euro bonservis harcaması yaptık ama takımın en en eksik kısmı olan Fernando gittiğinden beri kimsenin alınmadığı yere gene transfer yapmadan sezona başladık ve yapılan onca genç yatırımını ve projeyi adeta çöpe attık. Takım daha ilk yarıda lige havlu atmıştı bile.... Sonrasını zaten anlatmaya gerek yok. türlü kaoslar... Geçtiğimiz yaz FFP bitmiş olduğu halde, adı gençleştirme olan bir proje senesinde bile bir tane altyapımızdan çocuğun A takıma çıkartıldığını görememek de ironi bence. İnsan numunelik koyar. Bartuğ'lar gidince de herkes onlara kızıyor. Peki bu takımda kendine hiçbir gelecek göremeyen bu çocuklar hiç mi haklı değiller? Bu takımın hocası, futbol aklı, transferden sorumlu, idari mali futbolla ilgili her şeyden tek yetkili ve sorumlu Fatih Hoca nasıl olur da bu çocuklara şans vermedi? Üstelik adına gençleştirme yapıyoruz denilen bir sezonda. Fenerbahçe bile Arda'yı çıkartmışken biz 1 tane çocuğa bile şans nasıl vermedik? U19 takımı istediği kadar başarılı olsun teknik direktörün de yetkisinin üstünde bir kulüp politikası olmadığı sürece bu çocuklar da kaybolup giderler. Ya da Yunus gibi bizde değil başka yerde yıldız olurlar. Hem rekabet edip, hem yarışıp hem de bu çocukların içinden hakikaten gelecek vadedenleri A takıma nasıl kanalize ederizle ilgili sayfalar dolusu dokümante/ yazılı metotlarımız olmalı. Bu olmadan aradan sıyrılıp çıkanlar da tamamen tesadüfen çıkmış oluyor. Elimizde Emin, Işık, Hamza, Eren, Süleyman vb... bir sürü yetenek varken; biz Babel, Feghouli, Gomis, Eric pulgar vs gibi bir sürü yaşlı veya eski formundan uzak isimlerle hem zaman hem de çok para kaybettik. Artık bunu bırakalım. Geçtiğimiz sezon ki hezimetin nedenlerini iyi analiz edelim. Biz neden başarısız olduk. Neden çok kötü bir takımız? Nerelerde hatalar yaptık? Bu sorulara doğru cevaplar vermezsek o zaman çözümü yine saçma sapan yerlerde ararız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans verdiği, yükselttiği de oldu. İş futbolcuda da bitiyor elbette. Yine de şans bulması gereken isimler olabiliyor. Bazısı kiralık gitti, gelişti ve şimdi daha güçlü dönecek.

      Sil
    2. çok doğru gençlere hiç şans vermeyen bir kulübüz dışardan devamlı almak için uğraşıyoruz eldeki kuş cepte deyip dışarı yöneliyoruz
      geçen sene alınan önlibero gustavo vardı hiç kullanılmada onun yerine altyapıadan Abdusamet var, bartuğ vardı onları kullansan belki birkaç sene içinde 15-20 ye satacak oyuncun vardı, Biz ne yaptık çareyi hep dışarda aradık, kimse kusura bakmasın burda en büyük suç yine Fatih hocada bu çocuklara hiç değilse son 10-15 dk şans verilebilirdi.

      Sil
    3. Vardır hatası mutlaka. Yoktur demiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir