18 Haziran 2022 Cumartesi

Okan Buruk Galatasaray'da


Fatih Hoca'nın ayrıldığı gün, Okan Hoca'yla anlaşılması gerektiğini ve sezonu kurtarmamız gerektiğini yazmıştım. O gün "günü kurtarmanın" tanımı Avrupa kupalarıydı, Torrent sonrası "ligde kalmaya" döndü. O gün Okan Hoca'ya dönsek, bugün belki de "yeni teknik direktör" arayışları yaşanmayacaktı. Bu seviyeyi hak ettiğini düşünüyorum. Dursun Özbek'in adaylığı belli olduğunda da, beklentim direkt kendisiydi. Keşke bu iş en baştan belli olsaydı da, Okan Hoca'yı "son tercih" gibi görmeseydik.

Marco Rose, De Zerbi, Gallardo, Fonseca gibi iddialı teknik adamların adı anılırken, herhangi bir yalanlama gelmedi. Bazı isimlerin gelmeme ihtimalini biliyorduk da, bazısı için "ya olursa" dedik. Açık konuşayım, benim de aklım Marco Rose'ye kaydı. Bu tarz iddialı teknik adamlar için beklemek tamam da, seçim öncesinin işleri bunlar. Öncesinde belli bir noktaya gelirsin, seçim sonrası açıklarsın. Seçildikten sonra, acaba teknik direktörümüz kim olsun diye düşünmezsin. Bunun adı zaman kaybıdır.

Bugün bir de Fatih Hoca iddiaları artmıştı. Hocanın "son dansı" mutlaka olacaktı da, onun tarihi bugün müydü üzerinden şüphelerim vardı. İnanmış, odaklanmış ve hırslı bir Fatih Terim'den daha başarılı bir teknik direktör bilmiyorum. Şu an dinlendiği süreç de mutlaka ona iyi gelmiştir. Yine de o zaman bugün değil. Belki yarın, belki de ondan sonra olacak. Umarım Okan Hoca çok başarılı olur da, böyle bir şey yaşamayız da. Fatih Hoca kutsalımız, başımızın tacı. Okan Hoca'nın geldiği bu noktada da emeği büyük.

Okan Hoca, ısrarla Galatasaray'ı bekledi ve istediğini aldı. Son tercih gibi görülmeyi dahi dert etmedi. Geçen yıllarda mutlaka teklifler almıştı, bakmadı bile. Ailevi bir sağlık problemi vardı, çok şükür bunu da aştı. Arada geçen yıllarda ne denli kendini hazır tuttu diye düşünürken de, sık sık maçları yerinde takip ettiğini, büyük takımların idmanlarına katıldığını öğrendik. Hoca, bu seviyeye uzun zamandır hazırlanıyor yani.

Hayırlısı olsun diyelim. Bu işlerde biraz sıracılığa inanırım. Sıra da Okan Buruk'undu. 4-3-3 sarmalından sıyrılıp, amansız pas temelini görmeyeceğimiz için dahi seviniyorum. Ağırlıklı olarak 4-1-4-1 ve 4-4-2'yi kullanır, potansiyeli olan forvetlere dokunmayı çok sever. İşin saha içi boyutunu daha detaylı konuşuruz. Direkt, daha hareketli ve tempolu futbol onun olmazsa olmazı. Galatasaray'ın elinde de, oynatmak istediği oyuna uygun bir yapı var.

18 yorum:

  1. Hayırlı olsun Okan Hoca. Zor bir sezon onu bekliyor. Taraftar ve camia olarak arkasında durma vakti şimdi kendisinin.

    YanıtlaSil
  2. Hayirli olsun en iyisi oldu zaten Torrent ve ekibine verecegin para ortadayken Okan Hoca ile o ücreti de dengelemis oldun hem de basarisizlik durumunda bu yönetime hayir demeyecek Fatih Hocanin da biraz daha dinlenerek ve evet deme sansini artirdin. OKAN hoca bu firsatin degerini bilecek ve cok calisacaktir, su an itibariyle tek rakibimiz Fenerbahce ve bana göre Dursun Baskan transferde sözünde durursa en az ikincilik bekliyorum, tekrar hayirli olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke bu işi en başından çözseydik de, arada o akıl dalgalanmalarını yaşamasaydık.

      Sil
    2. Katiliyorum ama yönetim icinde her kafadan bir ses cikiyormus herkese kabul ettirmek kolay olmamis diye duydum.
      Benim bir eklemek istedigim konu Torrent'in ekibi baglantilari ve altyapi deneyimi kullanilamaz mi zaten bu parayi vereceksin adami ve ekibini degerlendirerek ve altyapi sorumlusu ve Okan ile yardimcilik konusunda ikna edilemez mi diye dusunuyorum zira Okan'in ekibi Torrent'in ekibi kadar iyi olmayacak bunu hepimiz tahmin ediyoruz.

      Sil
    3. Yönetim içi koalisyon mantığı olunca doğal. Torrent'in ekibi de iyi falan değil. Ortada başarılı olmuş bir ekip göremiyorum.

      Sil
  3. resmi açıklama gelmeden böyle başlıklar atmazdın normalde

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun.Artık Okan Hocaya tam destek olma zamanı.Oynattığı futbolu çok beğendiğimi ve kendisini çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim.Tam zamanında geliyor. Hem ligi hem takımı bilen ve çok iy bir Galatasaray 'lı hoca olması çok avantaj.Yabancı hocalar yıllardır ligimizde başarılı olamıyor.

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı ile birde düzgün takviyeler yaparsak şampiyon oluruz

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı olsun. Beklenen, olması gereken oldu diyebiliriz. Kendi adıma konuşayım, ilk geldiği günden itibaren Torrent'e hiç destek vermedim. Hatta sezonu tamamlamasını bile beklemiyordum. Bi şekilde tamamladı. Fakat Okan Buruk'un yeri ayrı. İlk günden tam destekliyorum ve güveniyorum.

    Bu arada; Dursun Özbek Fatih Terim'e gitti, Terim de Okan Buruk'u işaret etti diye haberler çıkarsa şaşırmam açıkçası. Çünkü Fatih Terim'de dönüş için uygun zaman olmadığının farkında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben herkes için ilk etapta destek oluru. Sonrasına ise gelişenler içinde bakarız. Okan Hoca için geç kalsak da, nihayet işi gerçekleştirdik.

      Sil
  7. Çok güzel ve samimi bir derleme olmuş, elinize sağlık. "Ailevi sağlık problemi" nedir yalnız o kısmı anlamadım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlunun ciddi bir hastalığı vardı ama çok şükür sonuçlar iyi. Atlattı hastalığını.

      Sil
  8. Vay be. Nereden nereye? 92 93 sezonunda Feldkamp ın her maç ilk 11 oynattığı 18 yaşındaki potansiyelli genç Okan şimdi teknik direktörümüz oldu. Duygulandım resmen.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir