26 Haziran 2022 Pazar

Ola Solbakken & Galatasaray, futbol hafızası da değerli


Solbakken gündemi yeni değil. 2021'in son aylarında da konuşuluyordu. Belli ki scout önerisi ve yönetim, teknik adamlar değişse de, bu hedef değişmiyor. Futbolcunun sözleşmesi 2022'nin sonunda biteceği için de, iş "fırsat" tadında. Orta saha alınmadı, takımda şu kadar kanat var gibi yorumlar elbette gelecektir. Orta saha transfer etmeden, atılacak tüm adımların elbette değeri yok. Düşünülen bütçenin en önemli kısmı da 6- 8 numara transferlerine ayrılmıştır. Yine de bu demek değil ki, bitirilen transferler, orta saha açıklandıktan sonra gerçekleşsin.

O şekilde beklersen, Abdülkadir Bardakcı senin formanı giymemiş olur. Erden Timur söyledi, transferler bittikçe açıklanacak. Onu bekleyelim, önce bunu açıklayalım gibi bir durum yok. Liste ve öncelikleri var. Öncelik de bütçe ağırlığı üzerine. Orta sahaya daha büyük bütçeler ayrılır, diğer isimlerin rakamları daha aşağıdadır. O an hangi transfer bitiyorsa da açıklanır. Galatasaray'ın kanat ihtiyacı var mı sorusu bambaşka mesele.

Onu da yorumlayalım. Ben kanat rotasyonunda, oyuncu profillerine bakarım. Birbirinin benzeri 4-5 ismin getirdiği bir anlam olmayabilir. Mesela geçen sezon kanatlardaki en büyük eksiklerden biri, kenardan getirebileceğin forvet özellikli ya da koşucu bir kanat olmamasıydı. Babel'i o forvet özelliği ile kullandın da, yaşı ve düşen temposuyla yürüme efektiyle oynadı. Koşucu bir isim ise zaten yoktu. Barış Alper Yılmaz var da, onun da yüzüne pek bakılmadı. Üzerine düşülse ciddi bir potansiyel.

Barış Alper Yılmaz'ın bu rotasyonda yeri var. Takımda devam edeceğini düşünüyorum. Hızlı, fizik olarak güçlü, patlayıcı özelliği var. Umarım daha fazla üzerine düşülür. Fizikli, forvet özelliği olan bir kanadımız ise yok. Babel vardı da, bir anlamda yoktu. O tarz bir kanat bence gerekiyor. Gerektiği zaman forvet oynayacak, fizikli, uzun boylu, ön alanda çalışkan, mümkünse de hızlı. Solbakken de bu özellikleri karşılıyor.

Çok iyi bir bitirici ya da bu fiziğe rağmen hava toplarına çok hakim bir isim değil. Yine de o çalışkanlığı, hareketliliği ve hızı kıymetli. Hem koşucu, hem de forvet özellikli kanat ihtiyacını karşılamış oluyorsun. Yaşı da henüz 23, çok ciddi bir potansiyel. Fatih Hoca dönemi çok isteniyordu, Okan Hoca da bu futbolcuyu isteyecektir. Scout ekibi çok üzerinde duruyor gibi. Çift forvete sık sık dönecekken, 2. forvet rolünü de net alır.

3 yorum:

  1. İnşallah gelir yoksa efecan Karaca transferini yapacaklar gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efecan Karaca konusunda da mı ön yargı sahibisin?

      Sil
    2. Ön yargı değil yeterince kanat oyuncumuz var bence yerli de Yunus Akgün yada barış alper yılmazı kazanmak daha önemli değilmi ama solbakken tarz olarak bambaşka bir futbolcu

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir