6 Haziran 2022 Pazartesi

Öyle algılar kuruluyor ki, iş başlamadan soğumuş oluyorum


Eşref Hamamcıoğlu dönemindeki futbol yapılanmasının nasıl işleyeceğini çarşamba günü göreceğiz. Eşref Hamamcıoğlu diyorum da, Adnan Öztürk'ün baskın olduğu ve vitrine çıktığı bir ortam var. İşleyişi o idare edecek gibi. Çarşamba günü bu açıklamaları da o yapacakmış. Nasıl bir işleyiş olacağını o gün göreceğiz. Mancini ve De Zerbi gibi isimler konuşuluyordu. Oysa Adnan Öztürk'ün açıklamalarına bakınca, süreç sanki daha farklı ilerleyecek. Tabii açıklamaları görmeden ne olacağını bilmiyorum.

Sportif direktöre karşı olduklarını ve futbol direktörü gibi bir tanım getireceğini söyledi. Bu iş için de Hüseyin Eroğlu ile anlaşılmış. Uzun yıllar, Altınordu'nun teknik direktörlüğünü yaptı. Bence iyi bir futbol adamıdır. Altınordu da ciddi bir proje var ve o da bu takımın teknik direktörüydü. Yine de öyle algılar kuruluyor ki, iş başlamadan soğumuş oluyorum. Altınordu efsanesini yaratan adam deniyor. Efsaneyi yaratan adam değil, o takımın teknik direktörüydü.

Altınordu'da futbolu yönetmiyordu yani. Altyapı, o bulunan genç yetenekler falan onun imzasıyla gelmiyordu. Altınordu, yabancı futbolcu transfer etmiyor ve ilk 11'leri için de belli bir altyapı kotası koyuyor. O da bunu iyi uyguladı. İyi bir teknik direktör olacağına inanırım ama o seviyeler adına. Futbol aklı noktasında da, sportif direktörlük yapabilecek bir isim değil. Altyapının başına geçebilir, futbolcu gelişimine bakabilir. Bu tarz noktalarda mutlaka aklı iyidir, fayda sağlar.

Ama büyük görevlerin ismi mi, sanmıyorum. Görev tanımını görmeden de yorum yapamıyorum. Şu an için tek diyeceğim, saçma algı kasıp da, taraftara oynamak. Altınordu efsanesini o yaratmadı. Teknik direktörleriydi, işini iyi yaptı. Gidip de o gençleri kendisi keşfetmedi, elinde olanı oynattı. Bunu da kulübün politikalarına uyarak yaptı. Altınordu 11'lerinin yaş ortalamalarına bakın, söylemek istediğimi anlarsınız. Öyle zannedildiği gibi, 18 yaş ortalamasıyla oynamıyorlar.

12 yorum:

  1. Düşünülenler güzel ama bu konuşulan konu 5 senede sonuç verir en erken. O beş sene içinde de takım orta sıralarda ya da düşme hattında kalır hep. Böyle bir Galatasaray'ı kimse kabul etmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülenler güzel ama hepsi çelişkili. Hamamcıoğlu tarafı ne düşünüyor ben bilemiyorum artık.

      Sil
  2. Adnan Öztürk ile Esref Beyin soyledikleri seyler çelişiyor ve saniyorum Adnan Öztürk baskin karakteriyle gizli başkan gibi olacak sürekli Esref Beyin aciklamalari ben katilmadan önceydi vs. Deyip duruyor.
    Bu ikili secilse bile çift başlı ve sagliksiz bir yapı olacak bana göre kısa vadede çatırdar Adnan Öztürk ayrilir ve Esref Beyin tasarruf ve kücülme politikasiyla basbasa kaliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşref Hamamcıoğlu, gölge başkan gibi görünmekten sıkıldı sanırım. Bir anda ortaya çıktı ve farklı şeyler söylüyor.

      Sil
    2. Esref Bey Burak Elmas'i aratir gibi geliyor hocam umarim Dursun Baskan kazanir ama lise etkisi oldugu icin kimse kesin bu kazanir diyemiyor.

      Sil
  3. Eşref Hamamcıoğlu başkan olursa maalesef hiç ümidim yok. Aylardır bir tek proje dahi açıklamadı.Geçen sene de başkan adayı olmuştu.Bu kadar hazırlıksız olması tuhaf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Proje açıklamadığı gibi, karşı tarafın projelerini kötülemek üzerine bir siyaset benimsemiş.

      Sil
  4. Bence Hüseyin Eroğlu için iyi de desek yanlış olur kötü de desek yanlış olur. Adamı kimle mukayese edeceğiz ki? Altınordu gibi 5 10 tane proje takımı olsaydı onların teknik direktörlerini birbiriyle kıyaslardık. Ama sadece bir tane var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun şu. Eşref Hamamcıoğlu, altyapı için düşünüyoruz diyor. Adnan Öztürk ise futbol direktörü diyor. Kime inanacağız?

      Sil
  5. Seçim kampanyaları eleştirilere karşılık vermek üzerine kurulu proje, çözüm üretmek yerine. Tam parasızlıktan Torrent le devam edecekler haberleri çıkınca birden De Zerbi Mancini ortaya atıldı ki tek ortak noktaları İtalyan olmaları. Hiç tutarlı futbol aklı yok. Özbek seçilirse kesin başarılı olur diyemem ama Hamamcıoglu seçilirse başarı hayal olur o kesin gibi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir