6 Haziran 2022 Pazartesi

Samsunspor'da imkanlar sınırsız da, ortada asla bir futbol aklı olmadı


Samsunspor'da imkanlar sınırsız da, ortada asla bir "futbol aklı" olmadı. O aklı ortaya koyamayınca da, başarısızlık kaçınılmaz oluyor. İstikrardan bahsedebilir miyiz? Ya da son dönemde atılan herhangi bir doğru adımdan? Şunu da soralım, bile bile lades diyene ne denir? Samsunspor adına bu soruların yanıtı bende var da, cevabı Samsunspor taraftarına bırakayım. Bu tablodan memnun olduklarına inanmıyorum.

Ortaya bir plan konuluyor belli ki, bu dillendiriliyor. Batu Kaplan geldi mesela, Kasımpaşa dönemine bakarak herkesin bir heyecanı oluştu. Büyük suç Yüksel Yıldırım'da da, onun sportif direktör tercihlerinde de dev hatalar var. Batu Kaplan bunu kırabilir mi diye düşündük. Genç bir teknik direktör gelecek dendi, modern futbolun, günümüz trendinin altı çizildi. Bu plandan şaşılır mı dersek, bazı fırsatlar noktasında şaşabilirsiniz.

İsmail Kartal mesela, onun için şaşarım. Ya da Hikmet Karaman, onun için de şaşarım. Bu isimler oldukça iddialı ve bence başarılı olabilecek teknik adamlardı. Samsunspor adına şans derdim. Gidip de, Bayram Bektaş ile anlaşırsanız, her şeyi sorgularım. Bayram Bektaş'ı özel kılan hangi özelliği? Bugüne kadar ne başardı? Çalıştırdığı hiçbir takımda doğru dürüst istikrarı yok. Göztepe'de 17, Kayserispor'da 6, Ankaragücü'nde sadece 1 maç kalabildi. Milli Takım'da Şenol Güneş'le çalıştı, orada da başarısızdılar.

Şimdi Samsunspor'da başarılı olmasını mı bekleyeceğiz? Açık konuşayım, Ekim ayını görebileceğine inanmıyorum. Ligin 5. ya da 6. haftasında, yeni teknik direktörü konuşacağız. Çünkü bu tercih bile bile ladestir. Çağdaş Atan'la süreci başlattık, biz ne ara Bayram Bektaş'a düştük? Ersan Parlatan da yeni bir yüzdü, başarılı olabilirdi. Çizdiğin yol haritası vardı ya, buna uyuyordu. Niye Bayram Bektaş'a döndük? Batu Kaplan, ne iş yapar bu süreçte?

Bu takımın transfer algısını zaten anlamıyorum. Diyorlar ki, transferi yönetim yapar. Bugüne kadar yönetim yaptı işte, ne aldın? Teknik direktör transferi yapsın demiyorum. Bir futbol aklı ortaya konsun, o doğrultuda hareket edilsin. Çağdaş Atan'ı bu yüzden getiremedin. Sonra da egoluydu, mobilya beğenmedi diye kötüledin. Transfer işleyişini gördü ve burada işler böyle mi yürüyor diyerek masadan kalktı. Bu işleyişe Bayram Bektaş balıklama atlar tabii.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir