26 Haziran 2022 Pazar

Stoper alternatifleri de Galatasaray çıkışlı


Abdülkerim Bardakcı transferini önemsiyordum. Marcao sonrası atılacak en iyi adım olmayabilir de, en doğru adımdı. Türkiye Ligi'nde forma giyen en iyi yerli stoper olduğunu düşünüyorum. Marcao'nun gidişi, gidişi kaynaklı doğacak ihtiyaçlar da düşünülünce, Abdülkerim Bardakcı'nın başka bir yerli muadili de yok. Böyle bir yerliyle orayı doldurmak doğru hareket. 11 için +3 yerli olayında da, elimizi fazlasıyla güçlendirecek.

Abdülkerim Bardakcı'nın üzerine de, büyük profilde bir stoper almam mesela. Marcao sonrası, benim için 11'in değişmezi olacaktır. Denayer ya da Kaan Ayhan deniliyor. 2'sini de sever, farklı özellikleri itibarıyla beğenirim. Denayer'in hızı ve atletizmi değerlidir mesela. Kaan Ayhan'ın da joker özelliği. Denayer, stoper olarak Abdülkerim Bardakcı'nın de önünde. Buradaki soru şu, ihtiyaç ne? Hız ve atletizm mi, geriden oyunu kurabilen bir sol ayaklı stoper mi? +3 yerli kuralı da unutulmadan.

Denayer, bence lüks olur. Maliyetli de bir futbolcu. Kimi yedek bıraksan, lüks yani. Kaan Ayhan desek, onun da maliyeti var. Aldın ve yedek bıraktın durumu da lüks. Stoper, sağ bek, 6 numarayı yedeklersin de, böyle bir ismi de yedek bırakamazsın. Stoper için ise, benim için Abdülkerim Bardakcı'nın önünde değil. Nelsson gitmedikçe (gideceğini sanmıyorum ve gitmemeli), başka bir stoper hamlesi yapmazdım. 

Elde yeterli alternatifler olduğunu düşünüyorum. Bu alternatifler de Galatasaray çıkışlı. Emin Bayram, 1.5 yıldır Boluspor formasıyla ciddi gelişim sağladı. Yaşıtlarına göre fizik avantajı varken, şu an daha da yükseldi. Bu takımın 3. stoperi o olmalı. Metehan Baltacı da forma giyen kiralıklardandı ve ciddi bir gelişim sağladı. O da geriden iyi oyun kurar, ayağı temizdir. 4. stoper de o olacak. Işık Kaan Arslan da var. Hadi onun geçen yılı 0 geçti diyelim. Tam forma şansı geldi, sakatlık geldi. 1 yıl kiralanabilir.

Alpaslan Öztürk ayrılacak mesela. Ayrılmalı da. Şu yapıda, alternatif olarak kalmasının bir artısı olmaz. Stoper transferi düşünmem başka, eldeki alternatifleri yeterli görüyorum. Ya da denersin bu gençleri, durumlarına bakarsın. Memnuniyetsizlik olacaksa illa, transfer döneminin sonlarına doğru bir alternatif düşünürsün. Bana yeterli geliyor. Yerli alternatifleri, biraz da kendi içimizden çıkaralım. Takıma dönen birçok genç oldu ve çoğu gelişim sağladı.

8 yorum:

  1. Okan Hoca genclerden mutlaka yararlanacaktir bu yapida Emin ve Işık Kaan ileri gidecektir, yazi yine cok iyi burada sadece Denayer gorusunuze katilmiyorum zira Denayer gibisini bir daha alamayiz bu sene Nelson kalsa bile seneye gider kisacasi Denayeri ileriye donuk olarak almaliyiz sadce bu sene rotasyonda olsa para kaybederiz diye dusunursek hata ederiz ama Denayer'i almayip orta sahaya cok daha saglam transferler yapilacaksa ona da varim zira gecen sezon bize stoper tandeminin orta saha kalitesi kadar onemli olmadigini zaten gösterdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer 'i aldığını düşün. Maaşı Nelsson ve Abdülkerim 'in üstü olacak. Peki kim yedek oturacak :)

      Sil
  2. Yazına katılıyorum rotasyonu maliyeti düşük yerlilerden yana kullanmalıyız. Nelson ve Abdülkerim yeterli görünüyor. Gönül isterki para olsun yerli kuralı da olmasın ona göre transfer yapasin ama işte sartlar el vermiyor o yüzden bu şartlara göre bu düzen makul duruyor. Alp)

    YanıtlaSil
  3. Scout transferi olarak genç yabancı bir stopere yatırım yapilabilirmi sizce yada gerek varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerek yok, zaten potansiyel sahibi, genç yerlilerin var.

      Sil
  4. Kesinlikle haklısın alternatifler Emin Işık Metehan olabilir. Para sağ bek ve orta sahaya harcanmalı artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşünüyorum ama, Marcao gittiği an Denayer olacak gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir