22 Haziran 2022 Çarşamba

Vedat Muriqi & Galatasaray, bu ülkenin gerçeği olan forvet tarzı


Beşiktaş'ın olası Weghorst, Fenerbahçe'nin olası Dzyuba hamleleri beni üzer. Bu ligin forvetleri çünkü. Fizik olarak, bu ligde ezemeyecekleri stoper sayısı oldukça azdır. Onlarla da tek tük karşılaşacaklarından, sorun da olmaz. Ön alanda sizi tutarlar, mücadele ederler, hava hakimiyeti sağlarlar. Duvar olup, etrafındaki hücumculara da alan açarlar. Bir forvet için "klişe" şeyleri yazmış olsam da, bu ülkenin gerçeği bu.

Vedat Muriqi adı da son zamanlarda Galatasaray'la sık anılıyor. Yukarıda yazdığım tanıma uyan bir forvet. Rizespor'da, Okan Buruk'un göreve gelmesiyle birlikte ivme kazanmıştı. Daha öncesinde de potansiyelinden bahsedilse de, beklenen aşamayı, Okan Hoca ile birlikte yaptı. Okan Hoca'nın bu tarz hamleleri vardır. Başakşehir'de de Crivelli'den benzer katkıyı almıştı. Bu isimler daha çok çalışkanlığı ve mücadelesiyle ön plandayken, onlardan ciddi seviyede gol katkısı da aldı.

Vedat Muriqi'nin Lazio dönemi iyi geçmedi. Hatta ciddi anlamda hayal kırıklığı oldu. Fenerbahçe'den büyük paraya aldılar, o da doğal olarak kabuğu kıramadı. Mallorca'da kiralık geçirdiği dönem ise yeniden ivmelenmiş olsa da, Avrupa'da üst seviyede devam edebileceğine inanmıyorum. Lazio'nun mutlaka bonservis beklentisi olacak, bu açıdan zor iş. Kiralama bir ihtimal, bunun üstüne gidilebilir. Galatasaray'ın da bence bu tarz bir forvete ihtiyacı var.

Mostafa Mohamed'i de geliştirip, ön alandaki çalışkanlığını arttırabiliriz. Beşiktaş karşısındaki oyunu iyiydi ama devamı gelmedi. Kalması halinde, Okan Hoca gelse mesela, mutlaka onu da yükseltir. Gideceğinden bahsediliyor, ben de gider diye düşünüyorum. Vedat Muriqi'yi biliyoruz. Fenerbahçe dönemi de bence başarılıydı. Ön alanda çalışkan, fizik olarak rakip stoperleri ezen, mücadele gücü yüksek ve duvar olacak bir forvet. Bitiriciliği tartışılsa da, etrafını golcü kılarsak, o sorunu yaşamamış olacağız.

17.06.2022 tarihli yazı..

10 yorum:

  1. Bu adamı alamamanin bedeli bize Falcao olmuştu. Şimdi ne durumda bilmiyorum ama yine de gelmesini isterim. Türkiye'de iş yapar birinci forvetimiz de olur. O zaman Mustafa da Diagne de rahatlıkla gönderilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muriqi o dönem gelse, Falcao yine gelecekti bence.

      Sil
  2. dzuba'yı alsak keşke

    YanıtlaSil
  3. yeni yabancı kuralı hakkında bir yazı bekliyorum senden 14+3 diyebiliriz.8 sahada 6 kulube de 3 de 21 yaş altı 10 kez mili olmuş oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kural yeni değil ki. 11'de yine 8-3, yedeklerdeki yabancı sayısı değişmedi. Bir de dediğin gibi belli yaş altında, Milli olmak koşulu ile de sözleşme imkanı gelmiş. Ama o tarz oyuncu bulmak zor :)

      Sil
    2. galiba kadroda 14 değil de 12 kişi olabiliyordu geçen sene. 8+6 olunca herkes 21 kişilik kadroya yazılabiliyor. güzel oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir