17 Haziran 2022 Cuma

Ya da Okan Hoca'yı en başında bitirmeniz ve bu süreci hiç yaşatmamanız gerekiyordu


Fatih Terim ayrıldığı dönem de yazdım. Okan Buruk, o gün adına da 1 numaralı gündem olmalıydı. Sonra iş yaz dönemi ve yeni yönetime kaldı. Yine yazdım, Okan Hoca 1 numaralı alternatif olmalı. Lakin süreç öyle ilerledi ki, Marco Rose, De Zerbi ve Gallardo gibi isimler derken akıllar bulandı, beklenti arttı. Bu isimleri zorlayıp, işler istenilen gibi olmayınca, Okan Hoca'ya dönmek taraftar açısından hayal kırıklığı olabiliyor. Oysa en başında hemen hemen herkes razıydı.

Bugün de razı olmalı. Bu seviyeyi fazlasıyla hak etti. Anadolu'da çalıştırdığı her takıma dokundu, özellikle de Akhisar ve Rizespor kariyerleriyle müthiş iş çıkardı. Sonra da Başakşehir'i lig şampiyonu yapıp, Avrupa'da da yürüdü. Pandeminin getirdiği şartlar olmasa, süreç de onun adına farklı ilerleyebilirdi. Başakşehir'den ayrıldığı günden bu yana boşta. O aralıkta ailevi sağlık problemleri de yaşadığı için, herhangi bir takımda görev almadı. Tabii bu kendi tercihi de olabilir.

Kariyerini doğru yönettiğini düşünüyorum. Israrla Galatasaray'ı bekledi ve bu isteğine de ulaşacakmış gibi görünüyor. Süreç içinde tek hatası, son zamanda medyada çok yer almak ve bu isteğini dile getirmesiydi. FM oynayanlar bilir. Siz bir takımla ilgilenirken, "ilgiyi basına yansıt" özelliğini çok kullanırsanız, o ilgilendiğiniz takım bu durumu hoş karşılamaz. Okan Hoca da bu sorunu yaşadı bence. Kendisi adına, bu iddialı isimlerle anlaşılamaması avantaj.

Yönetimi de şu aşamada eleştiririm. Gittiğiniz bu büyük isimlerin elbette beklentileri olacak. Bunu göze aldınız ki, böyle  isimlerle ilgilendiniz. Böyle büyük isimler için uğraşın, bekleyelim tamam da, maalesef zaman yok. Seçim öncesinde bu işlerle uğraşıp, teknik direktörünüzü belirlemeniz lazımdı. Ya da Okan Hoca'yı en başında bitirmeniz ve bu süreci hiç yaşatmamanız gerekiyordu. Yine de Dursun Özbek biraz ders almış. Temmuz ayına kadar hoca bulamayıp, bizleri Riekerink'e mahkum ettikleri günler de akıllarda.

10 yorum:

  1. Keşke torrent in yerine okan hoca tercih edilseydi herşey kesinlikle daha iyi olabilirdi inşallah gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün belki de yeni teknik direktör gündemin olmayacaktı.

      Sil
  2. Bence Dursun Özbek, maliyeti nedeniyle Okan'ı istiyor ama Erden Timur ve diğer yöneticiler daha proje hocası istediği için Rose, De Zerbi ve Gallardo'ya yönelindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dursun Özbek değil de, yönetim içi başka gruplar diyelim.

      Sil
  3. bu adamlarla seçilmeden konuşup anlaşmak lazım. o Kadar vaktiniz var ne yapıyorsunuz? Trabzon 2 senedir transferi aylar öncesinden planlayıp haziranda bitiriyor. biz ne zaman böyle kulüp yöneteceğiz? yönetimsel olarak yaşadığımız çalkantılar yüzünden kulüp çok zaman kaybediyor. dönüp dolaşıp hep aynı isimler ve Fatih terim'e dönülüyor. Artık bu çıkmazdan kurtulmak lazım. Mesele şampiyon olmak değil. Şampiyonluğa oynayacak iddialı takımlar kurmak. O takımlardan 2-3 oyuncuyu her yıl iyi paralara satıp çarkı çevirmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Gelecek isimleri de seçimden önce belirlemek ve anlaşmak lazımdı. Her geçen süre kayıp.

      Sil
  4. Bizim hala mevcutta bir hocamız var ne yazık ki. Önce bir onun gönderildiği duyurulsunda.

    YanıtlaSil
  5. Okan Hoca'ya ayıp ediliyor.Adam bedava gelecek neredeyse ve çok istiyor.Yabancılara tonla para verip sonra gönderildiklerini unutmamak gerek.Fenerbahçe yıllardır bu hatayı yapıyor.Aynı yoldan gidiyoruz.15 yıldır şampiyon olan yabancı teknik direktör yok bu ülkede.Neden yabancı hayranlığı var anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ayıp ediliyor. Son tercih gibi gösterilmesi çok ayıp.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir