30 Temmuz 2022 Cumartesi

6 numara da öyle bir eksik ki, her şeyi 0 ile çarpacak nitelikte


Fredrik Midtsjö için "Galatasaray'da" dedik de, transfer ilginç süreç. AZ'nin bir anda "ön eleme maçlarında oynatalım" düşüncesi oluşuyor. Pazarlığı yaparken, anlaşma da sağlanırken bu tarz bir durum yoktu. Son anda mı ortaya çıkıyor bu tarz hareketler? Ya da bizler özenle mi bu tarz transferleri zorluyoruz. Transferin gerçekleşeceğine inanıyorum da, zaman kaybı işte. 1 hafta sonra lig başlayacak, hala orta sahayı doldurabilmiş değiliz.

Transferde geç kaldığımız bir gerçek. Kılı 40 yararken, takımın uyumunu çöpe atıyorsunuz. Hafif bir fikstürle lige başlanılsa neyse derdim. Fikstür oldukça zor ve bu süreci iyi geçmek lazımdı. Bu da, iyi bir takım oluşturmaktan geçiyor. En azından taslak 11'i kur da, sonrasında fırsatları yine değerlendir. O taslak 11'de de tek eksik 6 numara. 6 numara da öyle bir eksik ki, her şeyi 0 ile çarpacak nitelikte. Fredrik Midtsjö transferini bu yüzden gerçekleştirmek gerekiyor.

Hazır futbolcu çünkü. Geldiği gibi oynamaya başlayacak. Zaman kaybı ise, takıma uyum noktasında eksi olacak. Bu transferi yapabilsek, Florian Grillitsch gibi ihtimaller yine değerlendirilir. Okan Hoca, ilk etapta 6 numara için hazır isim istiyor. Grillitsch gelse, hazır olması en az Eylül ayı. Sen orayı doldursan, sonrasında bu hamleyi de yapar, futbolcu hazır olduktan sonra elini güçlendirirdin. Direkt Grillitsch'i alırsan da, Ağustos ayını yok sayacaksın.

Maliyetleri dengelerken, işi zora sokarak başlaması olası. Galatasaray'ın elinde birçok orta saha var da, güvenilir isim sayısı az. Bu tabloda, Berkan Kutlu / Oliveira / Emre Akbaba 3'lüsü ile lige girersin. Berkan Kutlu da, 4-2-3-1 düzeninde 6 numara olmaz. Elde de, 6 numara gibi yazabileceğin kimse yok. 4-4-2 oynasan, merkez 2'li adına durum daha da felaket. Maalesef süreci iyi götüremedik. Alınan isimler iyi, maliyetleri de tamam ama eksikler dolmuş değil.

6 yorum:

  1. AZ para koparma peşinde, çaresiz olduğumuzu biliyorlar. Oynatma bahanesi boş, adamın dün öğlene kadar İstanbul'a uçak bileti vardı. Zaten Dundee United ile oynayacaklar, ahım şahım bir takım değil. İş bitmeden açıklama hastalığı bir türlü bitmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çaresiz değiliz aslında. Kendimizi bu sürece biz süreklüyoruz. Bu transfer de her şekilde gerçekleşecek.

      Sil
  2. bu isimleri neden sürekli bu kadar açık seçik konuşur olduk. Bakıyorum Okan hoca da isim vererek konuşuyor. Nedir bu rahatlık? Sonra da transfer neden olmuyor, olmaz tabi ki. Bu kadar acemice iş yapılırsa, gizlilik sağlanamazsa transfer olmaz. Lige kötü başlarsak hem Okan hoca hem yönetim çok kötü yıpranır. Ama bunun böyle olacağı çok belliydi. Eğer orta saha işini çözseydik en azından ligde sıkıcı maçlar yapardık ama kaybetmezdik. Şimdi göreceksinizi çok kötü savunma hataları ile lige berbat şekilde başlanacak. Abdülkerim örselenecek. Nelson yerden yere vurulurcak... 1000 kere dedik şu orta sahayı alın sonra ne yaparsanız yapın diye. Hala ince eleyip sık dokuyorlar. Bu nasıl bir aymazlıktır? Nasıl bir rahatlıktır anlayamıyorum. 4 maç 0 sıfır puan bile çıkacak bir fikstür var karşımızda. Eylül ayı gelmeden Okan hoca gitsin denecek seviyeye geleceğiz. Acilen minimum 2 orta saha gerekiyor. Tempolu, kesici, fizikli, top kapan, ikili mücadeleye giren orta sahalar gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medyaya isim düşünce, Okan Hoca ne desin abi. Düşen ismi soruyorlar. Yok dese de o saatten sonra ne fayda :)

      Sil
    2. Okan Hoca daha politik cevaplar verebilir belki. Ama tabi burda onluk bir durum yok. Umalım ki bu bekleyişin sonunda iyi oyuncularla anlaşırız. Belki de ücretlerin makul seviyeye gelmesini bekliyorlar.

      Sil
    3. Niye politik konuşsun ki. Olan biten ortada. O farklı konuşsa, bu sefer de yalancı derler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir