22 Temmuz 2022 Cuma

Ali Akman & Galatasaray, kendisi için doğru zaman mı?


Seferoviç'ten daha iyisini alacağız deyip, Ali Akman'ı transfer edersen, çocuğa yazık edersin. 3. alternatif gibi düşünüp de, kiralama gerçekleşirse yine yazık edersin. Henüz 20 yaşında ve oynaması gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray'a gelir de, 11 olur demek zor. Frankfurt, onu yatırım olarak görüyordur da, çok büyük beklentisi de yoktur diye düşünüyorum. Geçtiğimiz sezonu, NEC Nijmegen'de kiralık olarak geçirmişti. Toplamda 32 maça çıkmış, 6 gol atmıştı.

Hollanda / Belçika Ligi'nde, çeşitli takımlara kiralandığında, çok daha yüksek gol sayıları beklersiniz. Enes Ünal'ı hatırlayın, bu tarz bir kiralama yaşadığında, çok yüksek gol sayılarına ulaşmıştı. Ali Akman da gol tarafında iyi başlamış olsa da, çok verimli bir dönem geçirdi diyemem. Hele ki ligin 2. yarısında, şans da bulmasına rağmen, hiç sahneye çıkamadı. Süreleri iyi, genelde 11 oynamış. Takımıyla da alakalı olabilir tabii.

Frankfurt tercihi doğruydu, bunu sorgulamam. Onlar da gelişim sağlaması için, bence doğru bir lig ve takım buldular. Ali Akman'ın ilk sezonu çok iç açıcı geçmedi. Bundan vazgeçip de, ilk seneden Türkiye'ye mi dönmek istiyor? Orada biraz daha zorlamasını beklerdim. Ayhan Akman'ın varlığı, oğullarının da beklenti oluşturması, Ali Akman için farklı bir hikaye oluşturuyor olabilir. 3. alternatif gibi düşünüp, Umut Bozok'un yerine düşünülüyor olabilir.

Nasıl bir formasyonda oynayacağımızı da bilmiyorum. 4-4-2 mi, 4-3-3 mü? Yer yer çift forvete geçeceğimiz doğru da, ana plan olmayacak gibi. Çift forvet devam edilse, alternatif olmak sorun olmaz. Tek forvetli düzende, 3. alternatif olmak ise mesele. Ali Akman da aslında tamamlayıcı bir forvet. Gol noktasında, fırsatçılığı ile ön planda. Gol sezgisi iyi, topsuz oyunu iyi oynayan ve ön alanda çalışkan bir tarzı var.

Bursaspor döneminde kadro dışı kalana kadar, büyüyerek ilerliyordu. Gol sayısı oldukça iyiydi. Sözleşme muhabbeti ve Frankfurt ile anlaşması üzerine kadro dışı kalmış, sezonu tamamlayamamıştı. O sezon, toplamda 20 maçta 10 gol 4 asisti vardı. Genç ve keyifli takımlardı. Kiralık geçirdiği dönem de mutlaka tecrübe katmıştır. Galatasaray'daki rolünü bilemiyorum, önce bunu görmek lazım. Şans bulsun, büyüsün isterim. Belki oynadığı yeri değiştirip, biraz daha kanada dahi kayabilir.

6 yorum:

  1. Seferovic'in de çift forvette daha rahat ettiğini düşünürsek onun etrafında serbest ve hareketli oyuncu olarak oynayabilir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift forvet oynanırsa, rotasyonda ciddi yer edinir.

      Sil
  2. Hoca mutlaka cift forvete donecek ve bunun icin de yerli avantajini kullanmak istiyor Umut Bozok olmuyorsa da gayet mantikli hamle bence.

    YanıtlaSil
  3. Ali Akman bize gelirse kanat rotasyonunda ciddi bir forma şansı olur diye düşünüyorum. Eğer Grillitsch ve Evander hamleleri gerçekleşirse kanatlardan birisinin ikinci forvet gibi oynayabilmesi gerekir, bence bonservini almak için yatırım yapmaya değecek bir oyuncu, kendisinin de Kerem ile forma rekabetine girmekten kaçmaması gerekir. Keşke zamanında Mostafanın transferi için harcadığımız eforu onun için harcasaydık. Halil Dervişoğlu transferini de sonuna kadar zorlamalıyız bence. Umut Bozoktansa ben Halil ve Ali gibi çok yönlü ve takım için pozisyon yaratabilen futbolcuları tercih ederim, tabii bu durumda orta sahanın skora destek vermesi gerekir ki Evander ve Oliveira hatta yedekleri Akbaba ve Cicaldau bunu fazlasıyla vaat ediyor. Ama Grillitsch'in alternatifi yok, onu mutlaka almalıyız, bence tüm takımın verimi ona bağlı, yoksa geriden top çikartamadığımız için yaratıcı orta sahalarımız oraya gitmek zorunda kalıyor, bu Melo gittiğinden beri yaşadığımız, sadece yarım devre Fernando Ndiaye ikilisiyle, 8 maçlığına da Lemina-Serile aşabildiğimiz bir problem. Grillitsch bu sorunu tek başına cözebilecek bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanatta da olur, forvette de. Hatta forvetin arkası için de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir