23 Temmuz 2022 Cumartesi

Babel adına olabilecek en iyi seçim


Babel'in Eyüpspor'a imza atması elbette şaşırtıcı olmadı. Türkiye'de kalmasını bekliyordum. Eskiden olsa, MLS ya da Arap diyarı derdik de, artık o seviyenin de aşağısında. MLS'de denendi, olmadı. Hollanda'da da mutlaka takım aramıştır. Orada da, istediği parayı alması imkansız. Ajax'ın genç takımıyla idmanlara çıkıyordu. Türkiye'de dahi herkes Babel'e teklifte bulunmaz. Ters bir tarzı var çünkü.

Forvet mi kanat mı? Yaşı gereği, forvete geçmesi daha mantıklı aslında. Ağırlaştı çünkü. Kanatta takımı sürüklemesi, top taşıması çok güç Yaşına göre fiziğini bir ölçüde koruduğu doğru, çalışkan çünkü. Galatasaray'daki geçen sezonu da kötü geçmedi aslında. O kötü yapıda, takımın ayakta kalmaya çalışan isimlerdendi. Yine de varlığı sizi tek bir oyuna itiyor. Kanattaki Babel'e uzun top at, bek ile ters bir eşleşme olsun ve fizik olarak üstün kalsın.

Kaos oyunu bu. Organizasyonunuz olmaz, geriden bol bol uzun top atarsınız. 1. Lig'de iş görür bir oyun aslında. Hemen hemen kimsenin oyunu yok çünkü. Yalnız bir fark var. Yetenek değil de, mücadele, atletizm daha çok konuşur. Babel'de de o mücadele gücünü göremiyorum. Hareketsiz oynayacak, tempo beklenmemeli. Kanatta ağır, forvette de hareketsiz kalacaktır. Yine de adı Babel işte. Bunun üstüne gidecekler.

Eyüpspor, 1. Lig'in belki de en çok para harcayan, maddi gücü yüksek takımı. Babel adına olabilecek en iyi seçim. Türkiye'de gidebileceği başka herhangi bir takımda, daha fazlasını kazanamazdı. İstanbul'da kalacak bir de, bu da cabası. Babel'e her şeye rağmen teşekkür ederim. Galatasaray'da, bahsedildiği kadar da gamsız değildi. Özellikle son 2 sezonu elinden geleni verdi diyebilirim. Beklentinin uzağında kaldı da, çok daha kötüleri vardı.

6 yorum:

  1. Eyüpsporun başkanı son anda galatasaray anlaşır falan diye kıyak gçti bize herhalde

    YanıtlaSil
  2. Eyüpspor seneye güzel takim olacak. Şifresiz kanalda kaliteli bir takım izleriz en azından:)

    YanıtlaSil
  3. Babel i bırak 1. Ligden birinin transfer etmsini amatör kümeden bile teklif gelmemesi lazım normalde. Paralar böyle harcanip kulüpler böyle batağa sürükleniyor. Adam eksik olsa halı saha maçına bile çağırmam ben Babel i.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel imkan olsa, halı saya sahaya net çağırırsın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir