10 Temmuz 2022 Pazar

Erken hüküm mevsimini açtık


Erken hüküm mevsimini açtık. Bu tarz çoğu transfer adına, ilk maçtan büyük hükümler verilir. Bunun ilk hazırlık maçı sonrası verilmesi garip. İyi de bir ilk yarı oynadı bu arada. 2. yarıda genel olarak düştük ve hatalar geldi. Geriden, ısrarla geri pas yapıp, topu da her fırsatta geriye dönerken, hatalar geliyor. Uyum da gerekecek. Henüz ilk maç ve ilk 11'e bakınca, 2 isim haricinde herkes değişecek gibi. Abdülkerim Bardakcı da oynadıkça bu yapıya alışacak.

Öyle yorumlar okuyorum ki, ilk maçtan hükümler yine verilmiş. Büyük takım stoperi olamaz, bu seviyede yapamayacağını kanıtladı gibi yorumlar yapıyorlar. Hazırlık maçı, şu 11'den hemen hemen kimse sahada olmayacak, zamanla uyum artacak. Bu seviyede yapamayacağını nasıl kanıtlamış oluyor? Adam maç sonu, Instagram'da paylaşım altındaki yorumları kapatmak zorunda kalıyor. Bunu da ilk kez yapan o değil. Galatasaray'da sürekli oluyor.

Aynı noktadayım. Marcao sonrası adına belki en iyi değil de, en doğru isim. Benzer özelliklere sahip, yerli ve sol ayaklı bir stoper başka kim var? Sturm Graz karşısında, topla çıkmayı ısrarla denedi, bazen arkasını bu yüzden boşaltmak durumunda kaldı ama bu denge zamanla ayarlanır. Uyum lazım diyelim. Abdülkerim Bardakcı, bu özelliğini göstermeye devam edecektir, farkı orada. Uyum sağlanınca da, bu özelliğinin ne gibi artılar sağlayacağını göreceğiz.

İlk maçtan adam yeniyor, hükümler havada uçuyor. İlk hazırlık maçıydı bu. Skora değil, takım ne yapmak istiyor, geleceğe yönelik neler değişecek buna bakacaksın. Bazı isimlerin hataları ya da kötü görüntüleri "bile bile lades" olsa da, yeni ve genç isimler adına peşin hüküm vermeyi anlamam. Galatasaray'a zarar veriyorlar. Okan Hoca'nın işi gerçekten zor. Bu zihniyeti yıkmak kolay değil çünkü. Her şeye rağmen, onlar da öğrenecek.

13 yorum:

  1. Ben özellikle ilk yaridaki oyununu begendim ve genel olarak iyi bir savunmaci oldugunu düsünüyorum Abdulkerim'in, beni düsündüren bu pasla cikma olayi, eger Okan Hoca da bu sistemde israr edecekse bana göre Abdulkerim'in Marcao'dan en buyuk eksigi geriden oyun kurabilme, pasla cikabilme durumu. Genelde bu özelligi de iyi deniyor ama Konyaspor'daki oyun ve oyuncular bambaska, Marcao geriden pas konusunda Abdulkerim'e göre cok ilerde o eski geriden pas performansini beklememiz hata olur ben böyle düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarıda gayet iyiydi. 2. yarıda herkes düştü ki, bu da doğal. Sen ısrarla geriye oynar, oradan da kısa pasla çıkayım dersen, bu hatalar gelir.

      Sil
    2. Okan Buruk'un Terim gibi takıntı derecesinde anlamsız savunmadan kısa pasla çıkma ısrarı yapacağını sanmam.

      Sil
  2. ergen taraftar büyük sıkıntı bu konuda ciddi aksiyon alınmalı artık. daha yeni gelen adama hesap kapattıracak kadar saldırı açık ve net ergenliktir şımarıklıktır. sen bu konudaki yorumları yayınlamasan da böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu blogda çoğu kişi işaretli zaten. Yorumları direkt çöp kutusuna gittiğinden, ne siz görüyorsunuz, ne ben okuyorum. Kendi kendine siliniyor gidiyor :)

      Bu konudaki fikrim de net. O profilin yorumları burada yayınlanmaz.

      Sil
  3. Adamın önündeki oyuncu bile daha belli değilken ilk hazirlik maçında tü kaka yapmanın bir anlami yok. Top yapabilen orta saha on alanda daha tehtidkar bir yapı ile stoper çıkışları ve top kullamasi daha iyi olacaktır.

    YanıtlaSil
  4. Bizim çok maça ihtiyacımız var. Ama temelde Okan Hoca'nın direkt oyun fikrini beğendim. ZAten yıllardır bunu istiyorduk. Bir türlü Fatih Hoca kendi kafasındaki pas futbolunda vazgeçmiyordu. Bildiğimiz adamlar hakkında erken hüküm verelim ama yeniler için çok erken. Aytaç, Ömer, Emre Kılınç, Morutan, Omar, Taylan bu takımın bence ilk 11 oyuncusu olamazlar. Hatta bazıları kadroda da olmamalılar. Ali Turap, Hamza, Eren'in daha çok şans bulması için bazılarının gitmesi lazım.
    Belli ki daha en az 4-5 kişi alacağız. Hepsi de ilk 11'e olacak. O sebeple erkenden insanları üzmenin manası yok. Hele bir takım kurulsun. 2 daha var transferin bitmesine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7 tane hazırlık maçı var Temmuz içinde. Normalde fazla maç sayısı ama hoca da bunu kurgulamış gibi.

      Sil
  5. Yarın sözleşmesini feshedelim bu hata yapan futbolcuların. Okan hocayi ilk yarı sonunda göndeririz. Yeni yönetimi de mart ayında ibra etmeyiz. Başarının sırrı bu :)

    YanıtlaSil
  6. Maalesef hayatında topa dokunmamış,bilgisayar başında ahkam kesen bir grup var. Sürekli eleştiri yaparak bildiklerini sanıyorlar. Zamanla bazı oyuncuları ve oyunu görmeliyiz.Adı üstünde hazırlık maçı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir