24 Temmuz 2022 Pazar

Galatasaray 2-1 Kasımpaşa, hoş geldin Seferovic


Kasımpaşa karşısında, en ciddi hazırlık maçımızı oynadık. Sadece Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda devam edilecek sezonda, ideal rakip. 80 dakika, lig temposunda bir maçtı. Ne eksik derseniz, benzer şeyleri yazarız. Galatasaray'ın 6 numara sorunu büyük ve bu da hücum / savunma arasındaki senkron sorununa yol açıyor. Bağlantı yok orada. Rakip hızlı çıkarken orta sahan boşalıyor, caydırıcı değilsin. Top sendeyken, atağı mutlaka sonlandırman gerekiyor.

İlk yarıda 2 büyük sorun vardı. Özellikle ilk dakikalarda, geriden çıkamamak. Rakip, yarı sahanızda baskıya başladığı an, ısrarla top kaybedildi. 2. sorun da, atak sonlanmayıp, ön alanda top kaybedilince yenilen kontralar. Galatasaray, net pozisyonlar bulduğu kadar, net pozisyonlar da verdi. Artı şu, hücumda daha kalabalık bir takım izledik. Son vuruşlar zayıf kaldı, bazen de o son pas bir türlü verilemedi de, rakip yarı sahada kalabalıktın.

Emre Akbaba'nın, her etkili atakta mutlaka payı var. Bir şekilde baskıyı kırıp, atağa çıkınca da, Yunus Akgün / Kerem Aktürkoğlu kanatları iyi işledi. Orada da sorun forvette. Gomis'in yapmak istediklerinin doğru olup, gücü yetmediği için yapamadıklarını izledik. Top rakip ceza sahası çevresine indiğinde sorun yok da, açık alanda atak yaparken, Gomis etkisinden söz edemeyiz. Ön alanda hareketsiz kalıyor ve bu da hücum gücünü düşürüyor.

2. yarıda ise daha derli toplu bir Galatasaray vardı diyelim. Ayaklar biraz daha yere bastı ve o ilk yarıda verilen pozisyonların şiddeti azaldı. Seferovic / Debuis değişikliklerinin ardından da, kalite bir anda yükseldi. Seferovic, ön alanda daha çalışkandı, uzun topları aldı, hareketliydi ve bitirme noktasında güçlü kaldı. Debuis ile de sağ kanadı daha doğru kullanmaya başlayıp, geriden çıkma problemine ciddi çözüm buldun.

2-1 sonrası, her 2 takım da düşmeye başladı ve zaten seri oyuncu değişiklikleri geldi. O andan itibaren maç temposundan söz etmek zor. İyi bir sınavdı bence. Yine eksikleri, güçlü yanlarımızı gördük. Süper Lig temposuna yakın bir maç izledik. Umutsuz değilim, eksikler giderildiği an başka şeyler konuşacağız. Sergio Oliveira'yı beğendim mesela ama yalnız kalıyor. Hücumda fazlaydık derken, bu onun verdiği destek ile alakalı.

18 yorum:

  1. Koca transfer sezonunun sonu geldi hala orta saha transferi yok. O olmadı bu olsun o da olmadı su olsun kıvamı gidiyoruz. İlk yapilacak transfer hala yapilmadi. 6 numara tüm oyunu belirleyecek. Hücumda ışık vardı. Hala tam değerlendirme yapmak zor. Taylan direkt satilmalı veya kiralanmali yoksa dibin dibine vuracak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bu saate kadar beklemişken, en iyisi olur.

      Sil
  2. Okan Hocanin Taylan ve Berkan'i ayni anda oynatmamasi bile alkislanir.
    Yunus takimin en yeteneklisi bence onun gibi adam eksilten baska yok gercekten kötü maci da yok, nazar degmesin.
    Seferovic hareket getirdi, Gomis de bence görevini yapti tehdit olusturdu güzel de pas yapti, top indirdi zaten as olarak düsünmüyorsun Seferovic'i yedekler en az da 10 gol atar neden elestiriliyor anlamiyorum Berkan'i elesitirelim mesela Berkan ne yapti ben anlamadim ceza sahasindan topa vuramadi yine verilen milyonlara yazik resmen.
    Omar felaket haldeymis ilk devre pespese 5 kere top ezdi yabanci hakkini Omar'da kullanmak büyük hata olur hemen cikmak lazim.
    Luyindama da yedek olur bu takima, Emin de iyi durumda stopere hic gerek yok tek kulvardasin acil 6 numara ve 10 numara şart orta sahan kadar varsin stoperler seni kurtaramaz gecen sene de gördük bunu zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu da o zaten. Hatta 6 için hamle gelirse, Taylan Antalyalı için yollar ayrılabilir de.

      Sil
  3. Iyi bir 6 ile bu takım çok iş yapar.Yeterki 6 numara sıkıntı çözülsün.

    YanıtlaSil
  4. Sadece lemina tarzı 6 no ile sıkıntı bitmez kanısındayım bu maç emre akbaba ne kadar iyi gözüksede yine çok top kaybetti bize orada öncelik top kaybı ama asist gol yükünüekecek birisi lazım ileride sadece kerem ve yunusun istedikleri kadar deneme ve kaybetme lüksü olmalı buna emre akbaba yada çok top kaybeden 10 numara eklenirse bu maç gibi çok kontra yeriz bir türlü senkronizasypnu oturtamayız bu maç bunu met bir şekilde gösterdi ayrıca ekmek su gibi iyi bir 6 noya ihtiyaç var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette 10 numara da gerekiyor. Kanat alternatifi de lazım :) Ama 6 numara en büyük ihtiyaç. Orada idare edemezsin.

      Sil
  5. Luyindama Hırsı azmi sadece ben mi dikkat ettim? Sizce son bir dans olabilir mi ? Nelson Marcao sonrası liderliği üstlenmiş durumda. Şahsi fikrim luyindama bu sene kalır bu takımda Nelson ile olmasa da Abdülkerim ile bence rotasyonda rahatlıkla yer bulabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena görünmedi. Devam ettirebilirse, rotasyonda yerini alır.

      Sil
    2. Ben de aynisini yazdim yukarida Luyindama hatalarindan ders almis gorunuyor zaten potansiyel olarak üst seviye adamdi her zaman. Son gittigi takimda Galatasaray'in degerini anlamistir bence de Luyindama ve Emin Bayram stoperi kapatir bu sene elimizdeki tüm kaynaklarla orta saha transferi yapmamiz lazim.

      Sil
    3. Katılıyorum. Luyindama olmasa da stoper almazdım.

      Sil
  6. Luyindama iyi futbolcu.Geriden surekli pas ile çıkmak onun oynayamayacağı oyundu.Tek pas hızlı oyuna iş yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay pas değil. Hızını ve atletizmini yitirmiş olması sorundu.

      Sil
  7. Seferoviç, mario gomezin 1 sezonda yaptığı etkiyi 3 sezon yapacağını düşünüyorum buda burada kalsın üst seviye forvet, çok uzun zamandır böylesi gelmemişti gsye, elmander diyenler varsa seferoviç çok daha skorer ve bitirici

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aidiyeti de üst düzey. Mario Gomez'e göre fark :)

      Sil
    2. Elmander'i canli izleseydin böyle konusmazdin kardesim, Elmander cok farkli bir karakterdi Seferovic de böyle cikabilir ama kendini kanitlamasi lazim daha bitirici olabilir ama Elmander olmasi hic kolay degil.

      Sil
    3. Elmander başka bir tarz, Seferovic başka bir tarz..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir