10 Temmuz 2022 Pazar

Hamza Akman'ı övdüğü kadar, genele yönelik mesajı da verdi


Okan Hoca, mevcut kadroda en iyi dikine oynayabilen futbolcumuz Hamza Akman dedi. Burada hem futbolcusunu övdü, hem de genele yönelik mesaj verdi aslında. Çok fazla geriye pas atılmasından ve dikine oynamaya çalışmamaktan dem vurdu. Doğru ve herkesin gördüğü bir tespit. Hamza Akman oyuna girdikten sonra, biraz daha dikine zorlamaya başladık. Topla çok hızlı ve seri şekilde ilerliyor, rakip eksiltebiliyor.

Geçen sezon arayıp da, bulamadığımız buydu işte. Dinamo Kiev ile oynanan hazırlık maçında, oyuna girdiğinde sol kanada geçmişti ve yine bu özelliğini göstermişti. Sezon bitmiş, hedef yok. Şans bulsun bu gençler işte. İşe erken başlasınlar. Bu zamana kaldı maalesef. Hamza Akman da, o şansı iyi kullanan isimlerin başında geldi. Bu noktadan itibaren sürelerinin artmasını bekliyorum. Süresi arttıkça, özellikle de hazırlık maçlarında kendisini daha net şekilde belli edecek.

Hamza Akman oyuna girdikten sonra hareketlendik bir de. Aytaç Kara / Taylan Antalyalı ile, hareketsiz olduğun kadar, topla ilişkin de kötü kalıyor. Bile bile lades mesela o 2'li. O denkleme Berkan Kutlu ya da Cicaldau'yu da atsan aynı şey. Cicaldau ile belki biraz daha gole yaklaşır, Berkan Kutlu ile tempo yaparsın. Ama topla dripling, dikine oynama tarafında etkili olamazsın. Hamza Akman, bunu sağlamış oldu.

Ali Turap Bülbül'ü de çok beğendim mesela. Omar, kötü bir maç çıkarıyordu. Ali Turap Bülbül ise hem kanadını iyi savundu, hem de hücum noktasında çok isabetli pas yüzdesiyle oynadı. Onun da rotasyonda yeri var diye düşünüyorum. Eren Aydın'ı da beğendim. Açık alanda etki gösterdiği kadar, fizik olarak güçlenmiş, kolay yıkılmıyor. Bu da değerli özellik. Forvet olduğundan çok, kanatlarda şansı var diye düşünüyorum. Diğer oyuna giren gençleri ise çok fazla göremedik. O an zaten kim nerede oynadı, nereye geçti anlayamadık bile.

12 yorum:

  1. Hamza 1-2 seneye kadar bize gedson etkisi yapar. Hem bedeva ,hem Türk , hemde daha genç. Umarım kendisine hak ettiği sürece şans verilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarzı benziyor da. Topla ilişkisi özellikle.

      Sil
  2. Taylan ve Berkan ile oynayıp başarılı olmaya çalıştık.iki oyuncu da kötü değil ama yetenek sorunları var.Taylan ile Gedson oynadığı zaman sırıtmıyordu.Fatih Hoca 'nın en büyük hatası Berkan ve Taylan ile oynamaktı.Avrupa maclarında olduğu gibi kontra oynadığına bu ikili iş yapar ama baskı gerektiğinde sıkıntı çıkıyordu.Sergio transferi kadar Hamza gibi yeteneklerin takıma katkısı çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kaliteyi arttırmak adına hamleler gelmeye başladı işte.

      Sil
  3. Ömer, aytaç, emre kılınç, morutan, cicaldau, taylan, omar, oğulcan... Bu oyuncuların bence ilk 11'de yeri yok. Hatta bazılarının kadroda yeri yok. Oğulcan, ömer, aytaç, morutan'ın kiraya verilmesi ya da gönderilmesi lazım. Bunlar yüzünden Hamza, Efe, Ali, Eren ve bir sürü genç çocuk süre alamıyorlar. İnşallah 2. hazırlık maçında Okan Hoca artık bu arkadaşları düşünmez. GS taraftarı gözünde de bitmiş oyuncular. Birçoğu ile duygusal bağımız koptu. Cica, Emre Kılınç, Taylan en fazla yedek olurlar. Kaliteli, dikine oynayan, tempolu, ayağına top yakışan oyuncu istiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayarlanacak işte, orta saha için değişim diyoruz :)

      Sil
  4. Yıkıcı, bozguncu, tempolu bir 11 çıkmalı. dikine, agresif. Hamza, Kerem, Yunus, Muhammet, Berkan, Akbaba. şu an en iyi 11 bu.

    YanıtlaSil
  5. Hamza ve onun gibi gençlerimizin işi gerçekten zor olacak çünkü yönetim en azından 5 tane 30 yaş üstü oyuncu alacak okan hocaya da tecrübeli oyuncuları oynat diye baskı yapacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11'e al da, alternatifi bu tarz gençlerden kur. Bence işi zor değil.

      Sil
  6. Şu çocuk geçen sene biraz oynatılsa belki bu sezon orta saha için Hamza + 2 futbolcu bakalım diye düşünüyor olacaktık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüzdeki hazırlık maçlarında süresinin artmasını bekliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir