19 Temmuz 2022 Salı

Haris Seferovic Galatasaray'da


Galatasaray'da forvet rotasyonunun sıfırlaması gerektiğini söylemiştim. Mümkünse, herkesten çıkmak gerekiyordu. Diagne gitti, Mostafa Mohamed gitti gidiyor. Elde kalan tek isim Gomis ve imkan olsa onunla da vedalaşmak isterdim. Kalması halinde, son 15 - 20 dakikalar adına koz olacak. Forvet konusunda şu aşamada açılan 2 kontenjan var. Birini Seferovic ile doldurduk. Hayırlısı olsun diyelim. İş biraz kumar gibi dursa da, kazanmanın çok daha muhtemel olduğu bir kumar.

Ben x transferi, şartlar dahilinde yorumlarım. Ne istiyor, ne düşünüyorsun? Maddi imkanın ne, kurgun, planın ne olacak? Seferovic, kiralık olarak takıma katılıyor. Üstüne mi, altına mı bilinmez ama 1 hamle daha yapılacak. Seferovic, oyun tarzı itibarıyla da hem ligin, hem de Okan Hoca'nın forveti. Okan Hoca, ön alanda hareketli, pivot özelliği gösterebilen forvetleri kullanmayı seviyor. Ön alanda pres yapmak, topu tutabilmek, duvar olabilecek bir forvetle oynamak, kendisi açısından önemli.

Seferovic, geçen sezonu büyük oranda sakat geçirdi. Geri döndüğünde ise, Nunez'in arkasında kaldı ki, bu da doğaldır. Milli Takım'da izlerken ise, sakatlığından eser pek kalmamıştı. Zaten geçen sezon yaşadığı o durum olmasa, bugün Galatasaray adına fırsat olmayacaktı. Bitiriciliği de eleştirilir mesela, net golcü değildir deniliyor. Benfica dönemine bakınca, bu konuda da istikrar sağladığını görürsünüz. Ligin forveti. Sahada kalması halinde, 15 golün altında kalacağını düşünmüyorum.

Oyun içi katkısı büyük olacaktır. Seni ön alanda tutar, kanatlarına duvar olur, ceza sahası içinde hava hakimiyeti sağlarsın. Net kafacıdır, kenar ortalarını iyi değerlendirir. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün gibi kanatlar da, Seferovic ile daha da yükselir. Ön alanda hareketlilik sağlamak ve kalabilmek değerli. Seferovic, o anlamda doğru tarz deriz. Bu transfer adına umutluyum ben. Kumar diyenler var da, öyle olduğunu da düşünmüyorum.

16 yorum:

  1. Sonuçta Abubakar'da sakat denmişti ama Beşiktaş 'ı ihya etti.Bu biraz şans işi.Her oyuncu Falcao gibi çıkmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 kere sağlık kontrolünden geçirildi. Bir şey olsa çıkardı artık.

      Sil
  2. geçen sezonu 13. sırada bitiren bi takımız. ama daha direkt seviye atlatacak bi transfer yapmadık. belki biraz oliveira işte. ama o da dahil transferlerimiz hep etrafında işte şöyle böyle oyuncular olursa iş yapacak oyuncular. yani çok iyi bi takım kimyası oluşturursak ancak şampiyon olabiliriz. yoksa çok zor gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene 100 milyon Euro para döktü Ali Koc Fenerbahce'ye sampiyon olmak zorundalar olamazlarsa cok kötü günler bekliyor onlari.
      Ligde ve maclarda cok acayip seyler bekliyorum hakem, kurullar, medya, mafya her sey olabilir bu sezon lige cok iyi baslamamiz lazim, dedigin gibi takimi tasiyacak Yunus ve Oliviera haricinde kimse yok, Seferovic iyi cikarsa guzel ama ya cikmazsa iste ona göre hazirlik yapmak lazim.

      Sil
    2. Seferofic, Oliveira ve Dubois direkt olarak seviye atlatacak transferler.

      Sil
    3. Acikcasi ben mutsuz degilim transferlerden ama halen net kesici ve net bitirici orta saha hamleleri yapilmadi ki en önemli eksigimiz bunlar yine de su transferler bile bambaska bir vizyonun.eseri zira Burak Elmas zamaninda mental olarak da cok geriye gittik camia olarak.

      Sil
    4. Transfer bitmedi daha, bekleyelim. Şu ana kadar gelen isimler de gayet kaliteli, sınıf atlatır.

      Sil
  3. Her tarzda santrafor geldi son yıllarda. Seferovic de yine farklı tarzda bir santrafor bakalım Seferovic neler yapacak.

    YanıtlaSil
  4. Seferovic kaliteli bir isim sakatlık konusu olmazsa lig e etki eder. Geçen sezon tecrubesizlikten çok dert yandım bu yıl Okan hoca hem tecrübe hemde genç isimleri harmanlıyor diye düşünüyorum. Uzun zaman sonra takıma inancım oluşmaya başladı (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı pozisyonlar tecrübe, direkt etki istiyor.

      Sil
  5. seferovic'i pek izlemedim ama tarz olarak mitroglou'ya benziyor galiba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok benzemiyor. Mitroglou, çalışkan bir profil değildi.

      Sil
  6. Bana biraz Elmander transferini hatırlatıyor. Özellikle aidiyet ve oyuna katkı açısından çok benzer noktaları olacak gibi...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir