24 Temmuz 2022 Pazar

Harit mi, Evander mi?


Harit mi, Evander mi sorusu bugünün gündemi. 10 numara konusu nedense 2 adaya indirgendi. 3. bir aday var mıdır bilmiyorum. Biri olsun da, bir an önce diyorum biraz da. Çok bekledik, geç kaldık. Ligin başlamasına 12 gün kaldı ve zor bir fikstürle başlıyoruz. Ne oluyorsa, bugün ya da yarın olsun. Olmasını bekliyor musun derseniz de, transferin son günlerini elbette göreceğiz. En azından 6 numara şu aralar bitse. Hadi 10 numara tarafında, idare eder tarafın var diyelim. Yok da var diyoruz.

Bu 2 isimden hangisi gelse mutlu olurum. Harit için anlamsız yargılar var mesela. Dünya'nın en kötü futbolcusuymuş gibi bahsediliyor da, ne alakası var. Ya da geçmiş kaynaklı bazı vukuatlar yazılıyor. Oysa adı üstünde "geçmiş". Bugüne dönseler, bunların yersiz olduğunu görecekler. Harit, evlendi ve çocuk sahibi olduktan sonra, bu tarz vukuatlarla anılmıyor. Marsilya dönemi de zaten iyi geçti. Bundesliga, Ligue 1'de elle tutulan bir isim.

Çok yetenekli, kreatif, kabuğunu kırması gereken bir potansiyel. 25 yaşında potansiyel mi olur, hala kabuk mu kırması gerekir diyen de olacak. Bu yaşa kadar kıramadığı için sana düşecek zaten. Aksi türlü, adının seninle anılması mümkün mü? Galatasaray orta sahasında, topu dikine taşıyabilecek, hareketli, kreatif bir ofansif futbolcuya ihtiyacı var. Harit'i kanatlarda da düşünmek mümkün. Sıkıntısı belki tabela olur ama Türkiye Ligi'nde o noktada da rakamları yükseltir.

Evander de 24 yaşında. Bu yaşa kadar Danimarka Ligi'nde mi kalınır gibi sorular var. Onun da ön yargısı bu. Gerçi aynı ön yargılar, Marcao transfer edilirken de vardı. Porto, Benfica görmedi mi bu adamı da, Galatasaray alıyor denilmişti. Bu tarz takımlardan kaçabilmek için, bazı şartların oluşması lazım. Evander'de bir sıkıntı varsa, mevcut sakatlığının ne kadar süreceği ve ne zaman döneceğidir. Çok uzun süreli olmasa da, sezon öncesini kaçırmış oluyorsun. Gerçi ligleri başlamıştı, hazırdı.

Onun da artısı "gol etkisi". 8 gibi kullanıyorlar daha çok. 8 - 10 diyelim. Cicaldau da Romanya Ligi'nde gol etkisiyle ön plandaydı. Onun farkı, forvetin arkasında oynaması. Evander ise bunu 8'e yakın oynayarak yapıyor. Lincoln'e benziyor biraz tarzı. Gole çok yakın, kreatif bir futbolcu. Eksikleri vardır mutlaka. Onu da, Evander'i daha yakından takip edenler anlatır. Harit'i biliyorum da, Evander tarafında çok büyük ahkamlar kesemem.

17 yorum:

  1. Evander'i hiç bilmiyorum. Harit riskli... Her ikisi de maliyet bakımından yine riskli. Amiri'yi tercih ederdim ben. Bu iki oyuncu kadar ofansif olmasa da Sergio Oliveira ile uyumlu olabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiri'yi ben de çok isterim. Pozisyonu için, tam bir takım oyuncusu.

      Sil
  2. Haritin sutu yok arapasi vs araya incesi yok tek olayi dribling.. Bence yetersiz futbolcu. Kabugunu kirsa dahi maks olarak bundesliga ortasiralarda kalirdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara pası ve araya incesi mi yok :)

      Sil
    2. Bence de onlar var şutu yok bize daha cok şutu olan birisi lazim Fener ve Trabzon'da var bu oyuncular aksi halde rekabet edemezsin, ara pasi atacak diye o sözlesmelerin verilmesine karsiyim net skorer adam lazim ortaya bence.

      Sil
  3. hariti için herkes sorunlu diyor. herkes yanılıyor olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunlu değil, sorunluydu.

      Sil
    2. Ben bir insanin karakterinin degismeyecegine inananlardanim, Harit hele ki Istanbul'da kendisini dagitir bence, olasiliklara göre konusmak istemiyorum ama cok büyük risk olur. Evander de o paralari etmez bence ama gelir golünü atar topunu oynar orasi kesin.

      Sil
  4. Seçenek ikisi ise evander derim. Harit topla fazla oynayan, asist özelliği ve gol ozelligi düşük, sık top kaybedebilen bir oyuncu çok sıkıntı yaratır. Driplingi var sadece, sistem oyuncusu değil. Evander oyun vizyonu ile orta sahada Sergio ile daha iyi bir ikili. 6 da sağlam bir oyuncu ile forvet arkasında verim verir. Kerem yunus harit hatti top paylaşımında problem yaşarlar. Olan seferovice olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harit'in kabuğu kırması lazım. Yoksa yetenek ve tecrübe olarak çok daha üst düzey. Evander tarz olarak daha uygun ama o da kırılgan duruyor mesela. Lig de aldatıcı olabilir.

      Sil
    2. FC Midtjylland Danimarka ve kendi kalibresinde iyi bir altyapı ve gözlemci ağı olan bir klüp. Piyasaya sürdükleri iyi oyuncular da oldu. Misal Kjaer. Evander de bir kumar Harit gibi. Keşke direkt verim alacagimiz oyuncular olsa. Evander in bir önceki klubunde sonraki satış maddesi var diyorlar. Para verilecekse kendini kanıtlamış bir oyuncu olsa daha iyi olur.

      Sil
    3. Bu yoruma katiliyorum ikisi arasinda Evander de4im kesinlikle, Harit'in rakibimiz Bakasetas kadar gol atmasi bana göre imkansiz ve sanki dunyada 10 numara yokmus gibi sadece bu iki oyuncuya gitmemiz anlamsiz geliyor 8 milyon Avro bonservislerden bahsediliyor su an, Guney'den 5 milyona sihirbaz 10 numaralar getirebilirsin ben bu seneki transfer politikasini anlamiyorum.

      Sil
    4. Kumar elbette, büyük pralar konuşulacak..

      Sil
  5. Tartışmasız evander hatta bunu tek bir veri ile açıklarım yeterde artar bile arkadaşlar, harit ligindeki aynız pozisyondaki oyunculara kıyasla çok daha fazla top kaybediyor ve kanatlarda yunus ile keremde çok denediği için çok top kaybediyor işte sıkıntı burada evander bu kpnuda çok daha iyi ayrıca dripling konusu haritin en iyi özelliği keşke evanderde de olsa ama öncelik top kaybı olmalı çünkü göbekte kaybetmek çok daha sıkıntılı ayrıca evanderin skill videolarında gördüğüm 2-3 pası bana başka şeyler düşündürttü gerçekten teknik açıdan çok üst seviye işlerdi, 8 orjinli birisi olduğundan söz ediliyor okan hoca gibi 3 tane 8 ile oynamayı seven birisi içinde önemli olabilir, haritin dripling hariç ikinci acantaşı kanatları yedeklemesi morutanında gittiğinin söylendiği durumda bununda çok faydası olur ama ben belirttiğim seveplerden evanderciyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veri değil de, aranan tarz ve ihtiyaca bakılarak Evander denilebilir :) Ama yetenek ise konu, Harit başka bir yerde.

      Sil
  6. Bu ikisi arasından Evanderi seçərdim yaş və disiplin etibari ilə
    Ancaq ümumiyyətlə Lemina və Grilitsch kimi 2 fürsət transferi var
    Dəyərləndirmək olar deyə düşünürəm
    Midtsjö var mali olaraq daha uyğun onu da dəyərləndirmək olar
    Berkan
    Midtsjö
    Grilitsch
    Cicaldau
    Lemina
    Sergio
    Hamza Akman
    Emre Akbaba
    Yetərli olar deyə düşünürəm

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir