18 Temmuz 2022 Pazartesi

Matías Vargas & Galatasaray, bu transferi gerçekleştiren zarar etmeyecek


Galatasaray'ın en önemli eksiği "orta saha" tarafında olsa da, eksikler bununla tamamlanmıyor. Birçok pozisyon için daha eksik belirtebilirim. Kanat alternatifi de bunlardan biri. Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün kanatları tamam da, alternatif kim? Oradaki rekabeti arttırmanın yanında, maç içi aksiyon alabilmek adına da böyle bir transfer lazım. Morutan gidici, Emre Kılınç yetmiyor. Oğulcan Çağlayan gibi isimler var bir de. Galatasaray'ın kanat rotasyonu yok gibi bir şey.

1'i garanti olmak üzere, bence 2 isim lazım. Tabii öncelikle 1'ini alalım. O konuda da aklıma gelen en önemli alternatif Matias Vargas. Bunu da her fırsatta belirtiyorum. Kerem Aktürkoğlu tarzında birini arıyorum çünkü. Rekabete onunla girmesi gerekiyor ve bu futbolcunun da mümkün olduğu kadar gole yakın olması lazım. Vargas'ı, ligin yeni Visca'sı olarak görüyorum. Visca, bu ligin en istikrarlı futbolcularından biri. 10 gol bandını zorlar, genellikle de geçer.

Matias Vargas'ı, Adana Demirspor performansı öncesinde de konuşuyorduk. Henüz parlayamamış bir isimdi. Kabuğu kıramayınca, Adana Demirspor'a kiralandı ve kendisini gösterdi. Espanyol'un futbolcusu ve kendisi için 5 milyon avro'luk bir bonservis beklentisi olduğu yazılıyor. En azından, Adana Demirspor cephesinden gelen haber böyleydi. Onlar da takımda tutmak istedi ama bu bonservisi vermediler.

Geçen sezon 38 maça çıktı ve 5 gol 13 asisti vardı. Adana Demirspor'da Balotelli, Yunus Akgün ve Vargas'la keyifli bir hücum 3'lüsü izledik. Balotelli, müthiş bir gol sayısına ulaştı. Vargas daha çok asist, Yunus Akgün de gol özelliğiyle ön plandaydı. Vargas, çok seri, ısrarla dikine oynayan ve rakibi zor durumlara sokan bir kanat. Asist sayısıyla öne çıksa da, gol etkisinin daha da artmasını bekliyorum. 25 yaşında henüz, önü oldukça açık. Bu transferi herhangi bir Türk takımı yaparsa, zarar etme ihtimalini görmüyorum.

10 yorum:

  1. Kerem ve Yunus'u yedeklemek yerine onlarla birlikte rotasyonda rahatlıkla yer alabilecek bir oyuncu. 5 milyon verilebilir. İleride daha yüksek paralar kazanma ihtimalimiz de var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem gitti diyelim, direkt yerine de yazarsın.

      Sil
  2. Açık söylemek gerekirse Keremin verimli bir sezon geçireceğini düşünmüyorum. Umarım yanilirim. Kanat için mutlaka sol tarafa direkt yazılacak birisi lazım. İlginç isimlerle anlastigimiz söyleniyor. İnşallah iyi bir takım kurulur.

    YanıtlaSil
  3. Vargas ve Harit doğru profilde oyuncular, Morutan ve Yunus'ta öyle. Etkili kanat beklerimiz, defansı üçleyen ve geriden oyun kuran Grillitsch gibi bir 6 numaramız, Oliveira gibi bir merkez oyuncumuz, Seferovic gibi hedef santraforumuz olacaksa her iki kanatta da 10 numara özellikli, kolay adam eksilten ve içe kat eden oyuncular kullanıp, ikinci forvet olarak kanatlara deplase olabilen Kerem gibi enerjik bir oyuncu kullanmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Bu sayede Kerem'i de parlatabiliriz, hem daha az top kaybı yapar hem de ceza alanında daha fazla topla buluşabilir. Bu formatta Akbaba da Kerem'i yedekleyebilir. Yabancı sınırından dolayı sıkıntı yaşamamak için Morutan sağda değil solda değerlendirelebilir ve Vargas veya Haritin alternatifi olabilir, Yunus-Emre Kılınç ile de sağ kanadı götürebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harit'te şüpheliyim de, Vargas net hamle olur.

      Sil
  4. Kerem Yunus vargas ve barış alper 4 lü kanat rotasyonu yeterli olacaktır diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper'in biraz daha gelişim göstermesi lazım tabii.

      Sil
    2. Bence çok fazla şans bulamadı bence bu zamana kadar

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir