29 Temmuz 2022 Cuma

Michael Frey & Galatasaray, Fenerbahçe dönemi hiç ön yargı oluşturmasın


Ön yargılı ve etiket sever yorumlar, bu transfer döneminin mottosu gibi. Frey'in Fenerbahçe geçmişi kaynaklı, ister istemez ön yargı oluşmuş. Oysa ön alanda presi temel almış takımlarımız adına, Frey de bu ligin forvetidir. Ben, Seferovic'in üstü forvet almazdım. Çünkü bu lüks olur. Hocanın oyun temelinde, ön alan baskısı olmazsa olmaz. Frey de bu işi iyi yapan isimlerden ve son 2 sezondaki gol istatistiği de harika seviyelerde.

Okan Hoca, Crivelli ile neler yaptı hatırlayın. Demba Ba / Crivelli 2'lisiyle şampiyon olurken, Crivelli ile ön alan baskını müthiş uyguladı. Ön alanda bu sayede güçlü ve fizikli kaldılar. Crivelli, daha önce ulaşmadığı gol sayısına da burada ulaştı. Frey'in, Crivelli'den en azından gol noktasında daha ön planda olduğunu düşünüyorum. Royal Antwerp performansı bu anlamda oldukça iyi ve son 2 sezondaki gol istatistiği yukarıda.

Bonservisini görmek lazım. Kolay bir transfer olacağını düşünmüyorum. Belçika Ligi'nin en iyi forvetlerinden biri. Eğer çıkış maddesi yoksa, transfere ihtimal de vermiyorum. Gidip, 5-6 milyon avro bonservis verilmez. Benim takıldığım nokta, oluşturulan ön yargı. Futbolcuyu Fenerbahçe döneminden bilip, sonrasından bir haber olanlar, "vasat" diyerek işin içinden çıkıyor. Sen ise, oyun düzenine uygun, oyununu dinamik kılacak isimlerle ilgileniyorsun.

Çalışkanlığın ne durumda olursa olsun, bu seviyelerde gol atman lazım. Frey de bunu sağladı. Hocanın oyun düzenini düşünerek, tabii ki maliyetine bağlı olarak iyi iş derim. Seferovic'in üstü bir forvet almam, yine yazayım. Yer yer 4-4-2 adına da, Seferovic / Frey 2'lisinin uyumu güçlü olur. Ön alanda 2 tane çalışkan, pivot özelliği gösterecek isim. Seferovic'in topla ilişkisi de iyi ve rakip yarı sahasında istediğin oyunu oynamış olacaksın.

10 yorum:

  1. bizim bu seneki hedefimiz şampiyonluk değil galiba. midtsjo, frey vs. herkesin görev adamı (!) olduğu yerde bizi kim şampiyon yapacak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok dogru yorum yine kilit acacak adam yok, Botheim mesela kendi kendine sifir pozisyondan gol cikarabiliyor bize öylesi lazim Adem Büyük geri gelsin oynasin olmadi ;)

      Sil
    2. Seferovic, Sergio Oliveira, Kerem Aktürkoglu, Yunus Akgün kilit acamaz haklısınız :)

      Sil
    3. Anonim olarak yorum yapan bir arkadaşımızın yazdığı yorumu yanlışlıkla sildim. Kendisinden özür diliyorum :( Ben paylaşayım yorumunu.


      "ya hakikaten de o ne kadar iyi oyuncuymuş ya , keşke alabilseymişiz. çok büyük fark yaratırmış."

      Sil
  2. Çift forvette Seferovic'le çok uyumlu olabilirler. Fakat Ali Akman gelecekse alınmamalı bu sefer ilerisi çok kalabalık olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2'si de pivot özellikli, çalışkan, rakip yarı sahada etkili isimler. Crivelli / Demba Ba animsaması bir noktada.

      Sil
  3. Taraftarda yıldız algısı var. Takımda birbirini tamamlayan oyuncular önemlidir.Berkan , Cicaldau ve Taylan kötü oyuncular değiller.Ama birbirini tamamlayan oyuncu profili olmadıklarından hepsi kötü görünüyor.Taylan , Belhanda ve Gedson ile oynarken çok iyi görünüyordu.Frey'de iyi bir oyuncu ve takıma katkısı yüksek olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de forvet. Akıllarda Fenerbahçe dönemi var da, o dönem kim iyiydi ki?

      Sil
  4. Sonunda pivot forvet seven bir hocayla çalışıyoruz. Bu ligin bug'ı pivot forvet ve skorer kanattır. Şu an elimizde ikisi de var ve rotasyona oyuncu da bakıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Pivot forvetin önemli büyük.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir