24 Temmuz 2022 Pazar

Transferin ilk günleri, Hadziahmetovic ve Fernando'yu alsan kim ne diyecekti?


Abdülkerim Bardakcı'yı transfer ettiğin dönem, Amir Hadziahmetovic için de hamle yapsan, kimse bir şey demezdi. Buna Antalyaspor forması giyen Fernando'yu da ekleyelim. Ligin 2 iyi, istikrarlı ve kaliteli orta sahası. Fernando'nun 1 milyon avro'luk çıkış maddesi vardı, Hadziahmetovic için de elin daha güçlüydü. Bonservisi belki 5 milyon avro'ları bulurdu da, yıllık ücreti düşük olacaktı. O bonservisi de ederdi bir de. Bugün, daha fazlasını zorlayacak çünkü.

Sen ise iddialı isimler kovaladın, hala da kovalıyorsun. Sergio Oliveira'yı aldın da, 6 numara hala boş. Lig içinden bir transferle, orada istikrar sağlamak mümkündü. İddialı isimlerle uğraştın ve bugün için elde kimse yok. Temmuz'un sonlarına geldik, Konyaspor'un Avrupa mücadelesi başladı. Şu an istesen de, bu transferi o kadar kolay gerçekleştiremezsin. 5 milyon avro derken, rakam belki daha da artacak. Konyaspor da artık tok satıcı. Bate karşısında izledik, Hadziahmetovic bıraktığımız yerde.

Scout ekibi böyle birini bulsa ve o an için "no name" olsa, herkes över. Ülke içinden biri olunca, direkt ön yargı. Fernando da bunu yaşadı. Onun geçmiş kariyeri daha büyük ama Antalyaspor'dan geleceği için burun kıvıranlar oldu. Antalyaspor öncesi boştaydı, o zaman transfer etmemek ayrı tartışma konusu da, kalitesini yarım sezonda gösterdi. Antalyaspor, Fernando'nun sözleşmesini yenileyerek belki de en önemli transferini gerçekleştirdi.

Süreci kötü yönettik. Belki de çok fazla uçtuk kaçtık. Gün sonunda yine lig içine yönelmek mümkün. Yöneldiğinde de, fiyatlar 1 ay öncesine göre çok daha artmış olacak. Şu an için de alabileceğin 6 numara sayısı azaldı. Takımların gözden çıkardığı futbolcular oluyor da, defolar büyük. Menajer önerileri neticede. Florian Grillitsch'i transfer edemezsek, aklıma 2. bir isim gelmiyor. İyiden iyiye açıkta kalacağız.

12 yorum:

  1. Florian Grillitsch için artık çok geç, alabileceklerini sanmıyorum. Son 3 yönetim bir futbolcuyu alamayacakları zaman belli muhabirlere olumsuz şeyler yazdırıyorlar. Bu da öyle bir sürece girdi. Bu çok ayıp ve çirkin, çıkın alamadık yada almıyoruz diyin geçin. Beklenti içinde olmanın bir anlamı yok. Bu saatten sonra Konya Hadziahmetovic'i verse bile oyuncu o maliyetin altında ezilir ve başarılı olamaz. Son gün menajer önerisi, ıskartaya çıkmış bir 6 numara alırlar, başarılı olamayınca da ihaleyi Okan hocaya bırakırlar. Ki böyle bir başarı modeli de yok, son dönemde Beşiktaş yaptı bunu o da risk aldı ve başarılı oldu. Kişilerin başarısız tutumları Galatasaray'a çok büyük zarar veriyor. Taraftarı soğutuyorlar, yazık alsın adalarını tepe tepe kullansınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray kurullarinin cok karmaşık bir yapisi var ve yeni yönetim 30'unda yapilacak yetki toplantisina odaklanmis durumda, liselilerin ilk önceligi sportif basari degildir dostum ada olaylari o nedenle ön planda.
      Duydugum kadariyla cabalayan Erden Timur sadece o da cok tecrubesiz Ve cok gec kaldi normalde Joao ve Grillistch bitebilecek transferlerdi yoksa.

      Sil
    2. Bu kadar olumsuzluğa rağmen Kasımpaşa maçı için satılmış 40.000 biletten söz ediliyor. Taraftarın yaptığı büyük fedakarlık. Şampiyonluk vs. kendi adıma o kadar önemli değil, insanlara ümit verip heves kırmaları üzücü. Liselilerin çıkarlarını, o kafa yapılarını anlamak zaten mümkün değil ancak dünya değişiyor, deniz bitti. Böyle giderlerse yalnızca kendi dünyalarında kalacaklar.

      Sil
    3. Kasımpaşa maçı, aranan 6 tarzı da başka dedirtti sanki. Tempo ve atletizmi yükseltmek çok daha önemli gibi.

      Sil
  2. Bu blogda en az 2 3 basliga FLM neden alinmadi diye yazdim hatta bunlari yorumculara da sordum canli yayinlarda vs. Yönetimin.gözü yukseklerde cok daa iyisi alinacagi icin FLM alinmadi dediler halbuki gelinen noktada FLM'den daha iyi sadece Gueye ile gorusuldu ki onun da maliyeti en az 3 kati, daha bu hesaplari dahi yapamayan bir yapi var transferde kimse kusura bakmasin yanginci degilim ama Leodan ve Kazimdan hatta Seferovicten önce 6 numara ve 10 numara lazimdi bu takima en zor bulunan pozisyonlari en sona biraktilar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınabilirdi, katkı da sağlardı. İlk günlerde bunu yapacaktın, kimse de bir şey demezdi.

      Sil
    2. Aynen abi FLM'den daha iyisi olabilirdi bile demezdi kimse ne guzel tek derdimiz 10 numara olacakti, elimizden kacirdik resmen.

      Sil
    3. Ugur Karakullukcu da bugünkü Youtube programinda gelinen noktada Fernando'nun alinmis olmasini tercih ederdim dedi, saniyorum bu konulara kafa yoran herkes benzer düsünüyor.

      Sil
  3. Alınacak altı numara diğer orta saha transferlerinde tarzı da belirleyeceği için önemli ama şu an transferde bir duraklama dönemindeyiz sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sergio Oliveira'ya uyumu sağlayacak, en doğru 6'yı almak farz.

      Sil
  4. fernando gelse ergen taraftar tefe koyardı antalyalı adam aldık diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftara odaklı transfer yaparsan, bu işin sonu bitmez. Etiket odağı kötü son getirir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir