25 Ağustos 2022 Perşembe

Belli ki, Cicaldau konusunda hamle yapılmayacak


Cicaldau'yla da yollar ayrılacak gibi görünüyor. Bonservisiyle değil de, kiralık olarak isteniyor. Mostafa Mohamed ya da Morutan gibi bir kiralama yaşanabilir. Mertens, forvetin arkasına geçti ve Emre Akbaba onu yedekleyecek. Orta sahanın merkezinde de alternatifler var. Oliveira / Torreira oynarken, Midtsjö / Berkan Kutlu ve Hamza Akman bu isimleri yedekleyecek. Tek kulvardasın. Orta sahada yeterince genişlik var diye düşünüyorum.

Kazanılmayacaklarsa, ayrılmaları gerekiyor. Belli ki, Taylan Antalyalı ve Cicaldau konusunda hamle yapılmayacak. Umutlar kesildi gibi. Mostafa Mohamed ve Morutan için opsiyonlar oluşturuldu. Bizde olmayacaklar, oynayabilecekleri bir yerde ayağa kalksınlar deniliyor. Futbolcuları pazarlayamamak ve bonservis kazanamamak yönetim zayıflığı. Bu işi yapamıyoruz maalesef. En azından kiralama ve futbolcuların oynayabileceği bir yerde ayağa kalkabilmesi de bir şey.

Cicaldau, değersiz bir futbolcu değil. Geçen sezon, covid olana kadar ki süreci de iyi geçiyordu. Hata şu. 10 numarada etkili, gol özelliğiyle ön plana çıkardı. Fatih Hoca onu 8 numara gibi kullandı, oyunun 2 yönünü oynamaya çalışan bir isme çevirmeye çalıştı. Torrent de buna devam etti. Okan Hoca dahi, hazırlık maçlarında Cicaldau'yu böyle kullandı. O pozisyonun futbolcusu değil bence. Forvetin arkasında, şu an Emre Akbaba'nın oynadığı yerde izlemek gerekiyordu.

Yine de 8 numara işini fena geçmiyordu. Covid oldu, sonra kayboldu. Devamında onun hayalet performansı üzerine konuştuk. İş sorumsuzluğa kaydı artık. O kadar hayaletti ki, isabetsiz pası dahi olmazdı. Nantes'in, Cicaldau'yu da kiralamak istediği konuşuluyor. Şans bulur, kendisi de gösterebilir. Ligue 1 onun adına şanstır. Umarım opsiyon şartları iyi olur da, Galatasaray bu işi zararsız atlatır. Kazanç işinden geçtik artık.

10 yorum:

  1. Alışık olmadığı pozisyonda oynaması bir yana bizde oynamaktan gelen baskıyı da kaldıramadı, ben sorumluluk almamasini buna bağlıyorum hata yapma korkusu. Baskının daha düşük olacağı bir takıma gitmesi (mesela Sivas, Alanya, Başaksehir vs de olabilirdi) en umut vaadeden çözüm gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli kötülenir ve eleştirilirse, baskıyı kaldırman kolay olmuyor.

      Sil
  2. Casper koydum lakabını sayende. Kiralık ama opsiyonsuz bile çıkılmalı kendisinden garanti oynatılması üzerinden anlaşılarak. Yoksa zarar duruyor. Morutan da bence opsiyon konmamalıydı etkiliyor beni İtalyada.

    YanıtlaSil
  3. Morutan ve Cicaldau çok değerli oyuncular.Maalesef çabuk vazgeçtik. Cicaldau geçen sezonun ilk devresinde takımın en iyilerinden birisiydi.Satmayı da beceremiyoruz.Trabzonspor yedek olan ve henüz çok fazla profesyonel maci olmayan Ahmetcan'ı 10 milyona satarken, biz Marcao'yu 12 milyona verdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kampta da baktılar, olmadı sanırım. Hoca daha iyi biliyordur bunu.

      Sil
  4. Çok kısa sürelerde görünüp görünüp kayboldu ne yazık ki. Arkasında Midtsjö Torreira gibi oyuncularla bir kez daha deneme fırsatı eline geçer mi bilmiyorum. Bölgesi çok kalabalık ve yabancı sınırı var. Opsiyonlu bonservisle kiralamak isteyen varsa satmamiz en mantıklısı şu anda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an zor. Akbaba yerine olurdu da, yabancı olması lüks. Çünkü orada Mertens oynayacak.

      Sil
  5. Kendi gitmek istiyor mu bilmiyorum. İlla gideceğim demediyse göndermek doğru değil bence hele yerine Evander gibi bir oyuncuyu alamıyorsak. Evander'i alacağız gibi de durmuyor. Mertens çok özel oyuncu ama yaşından dolayı bütün sezonu götüremez, o olmadığı zaman Emre Akbaba'ya güvenirseniz şimdi yaşadığımız sıkıntıyı daha şiddetli yaşayacağız. Alternatif bir çözüm Torreira Midstjö Olivera o üçlüyle de kapanan takımları nasıl açacaksınız soru işareti. Cicaldau ana rolde olacak bir oyuncu değil, belli ki karakteri de ona müsait değil. Ancak, yanında ve önünde oynayan iyi oyuncularla forvetin arkasında şans vermek gerekir. Oyuna sonradan girerek, Oliveria ve Mertens'le beraber izleyerek neler yapacağını görmek gerekir, kesip atmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Kesip atıyorsanız da yeri Emre Akbaba ile dolmaz, doğru düzgün oyuncu almak gerek. O da Evander profilinde biri. Rakipler çok güçlü, oyun değişti anadolu takımları artık kafa kafaya oynayabiliyor. Fazla zorlanmadan sizi yenebiliyor. O yüzden iyi planlama yapmak ve bol alternatifli, farklı tipte oyuncuların bulunduğu takımlar kurmak gerekiyor. Bir tarafınız eksik oldu mu çok sorun yaşıyorsunuz. Transfer obezi bir taraftar değilim, ancak gereken yere gereken hamlenin yapılmasının şart olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden İcardi'ye karşı olmakla beraber Evander ve Kristiansen gibi oyunculara yatırım yapılması fikrini destekliyorum. Para vereceksek bu oyunculara verelim. Geri dönüşü olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evander gibi bir isim alınmalı mı emin değilim. Herkesin dilinde Evander de, diline dolayanların yüzde 95'inin futbolcuyu tanıdığını düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir