5 Ağustos 2022 Cuma

Boey ile ilgili, şu ana odaklanmak istiyorum


Geçmişi irdelemenin kimseye faydası yok. Ben, şu ana odaklanmak istiyorum. Dubois'in şanssız sakatlığı var. Omar da maalesef hiç iyi görüntü vermiyordu. Şu tabloda "alternatif bir sağ bek" alman şart olsa da, eldekilere bakınca lüks kalacaktı. Bu yüzden de, elinde olan isme yönelmen gerekiyor. O da Boey işte. Teklif bekliyordun, belli ki senin tatmin edecek rakam gelmedi. O da gitmek isteyebilir de, şartlar oluşmadıysa, kalmasından daha doğal ne var?

Bugün sağ bek ihtiyacın oluştu. Haliyle de mevzuyu uzatmadan, Boey'e dönmüş oldun. Umarım şu konular tam anlamıyla geride kalır da, Boey ile devam da edilir. Dubois için olabilecek en iyi alternatif değil mi? Yaşanan her şeye rağmen potansiyelini biliyoruz. Bu potansiyele yaklaşabilir, yeter ki istikrar sağlasın. Dubois'le de aynı dili konuşuyorlar, aynı pozisyonun 2 futbolcusu. Kağıt üzeri, olabilecek en iyi rotasyon.

Beklediğin teklifler gelmemişken de, kazanman en doğru hareket. Hele ki, bugün sağ bek ararken. Sağ bek ihtiyacın vardı. Ağustos ayındaki maçlar kritik, lige iyi başlamalısın. Dubois de bu ayı kaçırdı gibi. Omar'dan iyi performans alabileceğimizi düşünmüyorum. Onunla da yollar "iyi şekilde" ayrılmak zorunda. Alternatif adına çok büyük bir maaşı var ve Galatasaray kendisini kazanmak adına her şeyi yaptı. Mükemmel bir hikaye yazdık. Omar'a sevgim, saygım çok büyük ama gerçekler de malum.

Üzülüyorum tabii. Kamp dönemi kaçtı, arada hazırlık maçları oynandı. Boey orada olsa, şu an çok daha iyi durumda olabilirdi. Rezerv takımı ile hazırlık maçlarına çıkmış da, ne durumda bilmiyorum. Antalyaspor karşısında 11'de oynayacak gibi görünüyor. Umarım burada iyi bir çıkış yakalar ve yepyeni bir hikaye yazılır. Takımda düşünülmeyip de, takıma dönüp, ayağının tozuyla performans vermeye başlayan birçok isim var.

11 yorum:

  1. Gitmek isteyen hiç kimsenin takımda kalıyor olması benim içime sinmiyor. Profesyonel dünyada böyle şeylere gerek olmadığını bilecek kadar da bu işlerin içindeyim ama bonservisimi verin gideyim noktasına gelmiş bir oyuncunun da devam edebilmesinin hele ki eski performansı ile devam edebilmenin pek te mümkün olmadığını öğrenecek kadar çok şey gördüm bu camiada. Boey in kalırsa verimli olacağına dair inancım yok ve bu pek çok oyuncuda böyle oldu. Bunun sebebi de sistem Profesyonel olmaya kanalize ederken hepsi birer insan olan oyuncuların gerçekten Profesyonel olamamasindan kaynaklaniyor. Keşke boey kaldığında ilk günleri gibi oynasa ama pek umutlu değilim açıkçası. Mümkün olursa sözleşmesinden çıkmak daha doğru olur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözülebilir de ama sıkıntılar. O açıdan bakıyorum artık.

      Sil
  2. Bu adam hakkında daha önceden çıkan söylentiler. Konuşulanlar ardından takıma tekrar dönmemesi gerekiyor. Ali Turap hatta gerekirse Oğulcan(Fatih hoca her demediğinde gayet olmuştu) ile yedeklenmeli diye düşünüyorum. Bu adamı da kontratı boyunca Florya’dan içeri sokmamak gerekirdi esasında. Yada pişman olduğuna dair bir özür yahut benzeri hiç bir hareket görmedik. Söylentilerin %1 i bile doğruysa söylediklerimin arkasındayım. Işık Kaan da alt yaş kategorilerinde sağ bek oynamışlığı var bu arada. Kendisini hep Kaan Ayhan’a benzetiyorum bu konuda. Neyse ki Fatih hocamın sözüyle bitireyim. Aslolan Galatasaray’dır. Okan hocamın sonuna kadar arkasındayım. Bunlar bu futbolcu için benim şahsi düşüncelerimdi. Olası affedilmesi durumunda unutmayız ama armayı taşıyana da saygı duyarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O söylentilerin doğru olduğuna çok ihtimal vermiyorum. İyi senaryoydu o. Uyum sağlamamıştır, olabilir ayrılık isteği.

      Sil
  3. Yönetim tam anlamıyla bir enkaz devraldı. Allahtan elde tutulur bir iki kazanç vardı. Yunus, Emre yeni transfer gibi düşünülmeli. Keza geçen yıl her iki oyuncu da kadroda kalsaydı eminim bu gün onların yerine de oyuncu bakıyor olurduk. Velhasıl Sacha Boey kiralık olarak takımdan gönderilmesi taraftarıydım yada affedilmemeli diye düşünüyorum. Rezerv lig ona fazla bile panik hamlesi bu oyuncuyu affetmek yerine Turap gibi genç yetenekle kumar oynamak olmalı. Bu oyuncunun geçen yıl sakatlığı olduğunu da düşünmüyorum doğrusu. Keza kendisi öyle güzel maçlar çıkarttı ki. Yedlin devre arasında gönderildi. Gönderilmesi konusunda rahatsız değilim lakin bu adam iyileştiğinde Yedlinin formasını alır diye beklerken. 1 yıl sahalardan uzak olan oyuncumuz saha içerisinde buldu kendisini. Geçen yıl Yedlin gitmemiş olsaydı şunu daha iyi yapabilirdik diyemem çünkü orta sahadaki problem büyüktü. Ama birçok oyuncunun düşüşü devre arasından sonra oldu. Şaşılacak birşey bu. Yatırım yaptığımız gençler Casper misaline döndü. Velhasıl bu adamın bu tavırları belki de takımı etkiledi. Çünkü her gün bir sebep arıyorum. Tabi ki de o çapsız hocanın da etkisi var. Ama keskin düşüş sebebi mental olduğuna inanıyorum. Bu ve buna benzer konular diğer oyuncuları etkilemiş olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir yapı oluşuyor şu an. Kurulan takımdan mutluyum.

      Sil
  4. Yok pahasına satmak ya da kiralamak yerine takımda kalsın rotasyonda mutlaka yer bulur. Dinamizmi ile fark bile yaratır. Yeter ki oyuncu biraz istekli olsun. Olmak istesin. Marcao örneği önünde duruyor. İyi oynayan kendini gösteren buradan iyi liglere gidebiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satamıyorsan tut. En azından sağ bek alternatifi için harcama yapmak zorunda kalmamış olursun.

      Sil
    2. Satamıyorsan kampa götür olacaktı ama orası. Bu adam aylardır top görmemiş bir adam. Antrenman yok, kamp yok en azından kapma getir kat takıma varsa talip sat olmuyor yine adapte mi olamıyor o zaman kadro dışı bırak. Okan hocayı burada eleştiriyorum. Omar ilk kampta da sorundu aslında ikinci kampta hortlamadı. İkinci kampa Boey getirilmeliydi. İyi idare edemediler bu süreci tek kusurları bu olsun.

      Sil
    3. Ilk kamp zamani boey le ilgili sorunlar çıktı. Bonservisimi verin gideyim aşamasına gelinmişti zaten. Dolayısıyla okan hocadan ziyade burada yönetimin bir takdiri olduğunu düşünüyorum. Gitmek isteyeni tutmayalım takım bulsun ama beleşe bonservis yok noktasına gelinmiş olabilir.

      Sil
    4. İlk kamp döneminde de yer alabilseydi keşke. Olmadı, böylesi doğru olandı demek :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir