1 Eylül 2022 Perşembe

Cengiz Ünder & Galatasaray, o keyifli şutların hastasıyız


Cengiz Ünder, Marsilya'da oynuyor diyenler olacak da, Alexis Sanchez devreye girecek. O an da, Cengiz Ünder kenara gelecek. Tudor'un çok fazla tutmadığı söyleniyor. Marsilya'nın beklentisi nedir, bunu bilmemekle birlikte, Galatasaray iddiaları var. Satın alma opsiyonlu kiralama gibi bir düşünce oluştu. Avrupa'da transfer dönemi de sonlara doğru geliyor. Şu aşamada çıkıp da x takımın, bonservisi ile bu transferi gerçekleştireceğini düşünmüyorum.

Cengiz Ünder, henüz 25 yaşında. Avrupa'da futbol hayatına devam etmek düşüncesi olabilir. Menajeri de, bizlerin sevmediği bir isim. Zor bir transfer olarak görsem de, imkansız olmaz. Böyle bir hamle, Galatasaray'ın elini çok güçlendirir. Kanat ihtiyacı var, oradaki rekabeti yükseltmeliyiz. Cengiz Ünder, şu an profil olarak, Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu'nun önünde. Kerem Aktürkoğlu ya da Yunus Akgün'ü merkeze kaydırıp, Cengiz Ünder sağ kenarda oynayabilir.

Ya da Yunus Akgün sol kanada geçer, bir kanadı düz ayakla geçersin. Bu da saha içindeki opsiyonlarını arttırır. Cengiz Ünder'in geçtiğimiz sezonki Marsilya dönemi iyi geçmişti. Geçmiş yıllarda sakatlıklarıyla anılırken, ciddi anlamda istikrar kazanmıştı. 47 maçta 13 gol 6 asisti vardı ki, kariyerindeki en iyi sezonlardan biri. Tudor ise başka bir oyun istediğinden, Cengiz Ünder'i çok tutmuyor.

Cengiz Ünder'i tanıdığımız için anlatmaya gerek yok. Müthiş bir sol ayağı var, gole oldukça yakın. Özellikle de uzak direğe kesme şutlarıyla. Müthiş bir şut gücü var. Teknik özelliği de yüksek, hareketli, oyun aklı olan bir kanat. Kusuru sakatlıklarıydı, onu da aşmış gibi görünüyor. Bu iş için fırsat varsa, mutlaka değerlendirilmeli. Şu gün adına gündemine girebilecek en iyi kanat olduğunu düşünüyorum. Yerli olmasıyla da avantajı çok büyük olur.

18.08.2022 tarihli yazı..

14 yorum:

  1. Pazar günü icardi&bellottiyi taşıyan uçak alana inerse yine de gerek varmı cengize?bence var emrenin yerine de olabilir.kerem&yunusa alternatifte olabilir.çok yönlü bir oyuncu..el sharawey de konuşuluyor,taraftar olumlu bakar..

    YanıtlaSil
  2. Yunus Akgün - Cengiz - Kerem kanat rotasyonu bizim elimizi yerli anlamında da çok güçlendirir. Cengiz'in takımın toplam kalitesine yapacağı pozitif etkiyi saymıyorum bile

    YanıtlaSil
  3. yunus'u tamamen bozacak bi transfer olur. solda yapamaz yunus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cengiz solda oynar o zaman. Ya da Yunus merkeze kayar.

      Sil
  4. Yunus'u 10 numara veya Kerem 'i 2. Forvet gibi kullanmayı düşünebiliriz.Cengiz 'in geleceğine çok ihtimal vermiyorum ama Torreira 'yı getiren Cengiz'i de getirebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferi olsa, bu opsiyonları daha sağlıklı konuşabilirdik. Doğru yazıyorsun.

      Sil
  5. yunus sola geçerse etkisi çok düşer

    YanıtlaSil
  6. Solda Yunus sağda Cengiz müthiş olur, yerli sınırı da aşılır ama orası için Rolland Sallai de Efecan da konuşuluyor; hangisi olursa olsun çok sevinirim. Kanat için ismi geçen oyuncuların hepsi sağ kanat, Yunus'u solda denemek düşünülüyor muhtemelen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat rotasyonu rekabet içine girmeli. Ben oradayım artık.

      Sil
  7. Keşke gelse. Bizim için harika olur. Böylece Tudor bize transferleriyle katkı sağlamaya devam eder. :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir