6 Ağustos 2022 Cumartesi

Dries Mertens Galatasaray'da


Başka bir seviyeden bahsediyoruz. En son böyle bir seviye yaşamamızın üzerinden de, uzun zaman geçti. 26 yaşındaki Torreira'yı bonservisiyle birlikte getirmenin ağırlığından bahsettim. Mertens'in 35 yaşında olması da mesele değil, Serie A seviyesinin hala en iyilerinden biri. Juventus istedi, o ise Napoli üstüne başka bir Serie A takımında forma giymeyi tercih etmedi. Yıldız bir isim aldın. Bu 2 ismi, aynı uçakta İstanbul'a getirmek de, uzun süre konuşulacak, sükseli bir iş.

Böyle büyük transferlerin de geçi, erkeni olmaz. Beklersin bu işler için. Gerekirse son günü görürsün. Torreira ve Mertens'den bahsediyoruz. Olabildiğince iddialı, büyük futbolcular. İşin etiket sevdası da yok, ihtiyacına yönelik isimler. Yıllardır, yana yakıla 6 derken, alabileceğin en iyi ismi aldın. Forvetin arkasına, forvet özelliği gösterebilecek bir kalite ararken de, alabileceğin en önemli kalitelerden biri. Mertens ile alakalı en son yaş ve maliyeti konuşurum.

Önümüz Dünya Kupası, yani hedefi var. Sözleşmesi başarı bonuslarına bakıyor, yine bir hedef daha. Napoli'nin bayrak adamlarından biri. Aidiyeti onu İtalya dışına atan unsur. Mücadelesinden ödün vermeyecek bir yıldız. 35 yaşında ve hareketsiz diye de düşünmeyin. Napoli'nin geçen sezon oynadığı maçlara bakın, bu yaşta da ön alanda presi var. Rotasyon içerisinde yer almasına rağmen, 37 maçta 13 gol. Yıllardır da gol bandı 10'un üstünde. 

Forvet arkasını, forvet özellikli bir isimle doldurmak istiyorsun. Evander tarzı futbolcuların adı geçse de, kapalı kutu. Kim ne derse desin. Bu sezonu Mertens ile geçip, forvet arkası arayışını, gelecek sezon, çok daha geniş zamanda yapmak bana sağlıklı geliyor. Torreira için iyi bir bonservis ödenmişken, 2. bir isim için, aynı sezonda o rakamlara çıkılmamasını anlarım. Mertens de, taraftar üzerindeki ölü toprağını atacak bir yıldız.

31 yorum:

  1. Linç yiyeceğim farkındayım ama yaş 35 arkadaş. Martens bu diyorsun da Drogba bile 35'te artık geriye gitmeye başlamıştı.

    Takımda çalımcı yok, kabul edelim. Orta sahada dikine adamları ipe dize dize gidecek adam hala yok. Bu adam Evander olacaktı, hepimiz gördük yeteneğini, alınması gereken Evander'di, martens, bu yaşta, bu parayla bence çok riskli. Umarım yanılırım ama 32 yaş üstü artık gelmemeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Linc degil de elestiri alirsin cunku Mertens'in maclarini hic izlemedigini belli ediyorsun. Mertens'in yasini bilmeyen birine Son macini izlet, hic 35 yasinda zanetmez. Hala cok hizli, cok seri. Calimci yok diye sikayet ediyorsun, en iyi calimcilardan biri geliyor. Messi ve Firmino'ya birlikte dunyanin en iyi sahte 9 rolunu oynayan adam Mertens. Orta sahaya gelir, pres de yapar, topu da kapar, o istedigin orta sahadan dikine adamlari da ipe dizer.

      Bazi oyuncularin Yasi ønemli degil. Mertens onlardan biri. Feghouli'yi 27 yasinda aldik da ne oldu? Burada ønemli olan søzlesme suresi. 1 yillik, yada 1+1 yillik mantikli. Mertens iyi bir profesyonel. Son macina kadar da elinden geleni yapar

      Sil
    2. 35lik Hamsik Trabzon'u sampiyon yapti hem de Trabzonu yani öyle düsün.
      Maclarini izlemesen bile acip bir istatistiklerine bakabilirdin kardesim Mertens bu ligde yürüyerek gol atar, attirir Sneijder gibi düsün cok fit olmasina gerek yok bile ama bu adam ayni zamanda da fit.
      Iyi ki Joao olmamis diyorum su an,.yeni yönetime güveniyordum ama nu kasarini tahmin etmemistim ben de.

      Sil
    3. Evander genç, geri dönüşü olur diyerek istemek tamam. Ama nihayetinde kapalı kutu. Ben de çok iyi bilmiyorum onu mesela. Mertens bir yıldız ve garanti isim. 10 numara işini gelecek sezona sarkıtmana yarayacak.

      Sil
    4. Mertens Seferoviç İkilisi Yunus ve Kerem den çok büyük katkı alman anlamına gelir ayrıca bu adamlara alan savunması işe yaramaz çünkü nerde ne yapacağı kestirilemez. Alan savunmasından bire bire döndüğü anda rakipler o zaman kanatların ciddi anlamda iş yapar. Hücüm hattı tank gibi şu anda. Torreira gelmemiş olsa İnan mertens değil messi getirsen neye yarar olacaktı. Ben çok eleştirdim geç kalındı dedim ama Torreira ve Mertens sesimi kesti. Dikine oyunu Avrupa’da Mertens dışında oynayan sayısı da parmakla sayılacak kadar azdır. Aidiyetten bahsedilmiş ama bu adamın hırsına hiç değinilmemiş. Kaybetmeyi kabullenemeyen bir adam kendisi. Sakatlık geçmişi de yok denebilecek kadar az. Drogba demişsin birde üstat İbrahimoviç mi Drogba mı sorusuna cevap ver önce. Drogba bizden Chelsea ye geri döndü. Günümüzde değişik antrenman metotları ile oyuncular daha diri kalabiliyor. Biraz da kendine bakıyor oyuncunun. Mertens de kafada bitirmiş olsa şurda kazanacağı parayı Çin’e, Katar’a gidip 3 mislini yatarak kazanır 5 yıllık da kontrat alır. “Bu sebeple en iyi savunma hücümdür” bunu yapabilecek bir takım olduk diyerek bitireyim.

      Sil
    5. Mertens bilmem kaç kişiyi calimlayip gol atsın diye gelmiyor. Ha onu da yapar ama mertens ve seferovic ile 442 oynayabilirsin mertens i forvet arkası yapabilirsin mertens i oyun kurucu yapabilirsin. Mertens sadece gol atmak için alınmadı yani.

      Sil
    6. Bu kadroya bire bire adam adama savunmaya dönen takım idam fermanını hazırlar. Yalnız çok kapanacaktir bize takımlar. Kafamdaki ideal plan 442 ama okan hoca nasıl oynayacak gerçekten çok merak ediyorum. İleri ikili gerçekten durdurulamaz hale geldi. Mertens seferovic le her formatı oynayabilirsin çünkü. 2 li forvet sahte dokuzlu yerleşim forvet arkası 2. Forvet opsiyon cok...

      Sil
    7. Mertens, forvet özellikli bir 10 numaradır ve yıllardır, Serie A gibi bir ligde 10 gol altına düşmüyor. 2. forvet ararken, o tarz işte. Direkt oturuyor. Evander başka bir futbolcu. Kapalı kutu bence. Aradığın tarz olduğunu da düşünmüyorum.

      Sil
  2. Merak ediyorum Evanderin kac maçını izledin? Mesela ben hiç izlemedim bilmiyorum. Niye bu adam 25 yaşına rağmen Danimarkadan çıkamadı? Cicaldau da Romanya milli takımı apoliti ve 16 gol 13 asist sayılarıyla geldi. Yeni bir kumara girecek lüksümüz yok. Evanderi Hagi gibi görüyor millet gelecek hop 3 çalım 2 sut zannediyor. Adam 8 numara mertens 10 numara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicaldau'da sorun, Türkiye'de 8 numara gibi kullanılması aslında :)

      Sil
  3. Takımda Seferovic olmasa istemezdim ama Seferovic'in arkasında serbest 9 olarak iyi işler yapabilir. Maaşı nedir tam olarak bilmiyorum ama umarım karşılığını verir.

    YanıtlaSil
  4. Benim dusuncem suan gaatasarayda cok hareketsiz bir yapi olustu. Seri nzonzi zamanlarindaki gibi suanda da herkes kumandan/komutan rolune burunecek. Ve bu yapi bizi yine vasat, hareketsiz, musleraya bol geri pas yapan bir yapi boy gosterecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira, Midstjö, Yunus, Kerem, Leo Dubois, PVA bunlarin hepsi hareketli adamlar ben bu yorumu anlamadim gercekten.

      Sil
    2. Ek olarak Torreira hareketin tanrısı. Bu takıma hareketiz demek garip oldu gerçekten.

      Sil
    3. Alınan hangi orta saha sürekli geri pas yapan adam? Olivera sürekli ileri oynamaya çalışıyor torreira keza öyle top çalıp atağa çıkarmak konusunda dünyanın en iyilerinden. Midstjö leo keza hepsi ileriye oynayan hareketli oyuncular. Bu konuda yanılıyorsun bence.

      Sil
    4. Nasıl hareketsiz yapı oluştu? Midtsjö, Torreira gayet hareketli orta sahalar. Mertens bile öyle, yaşına takılma. Kanatların, forvetin hareketli, mücadele içinde.

      Sil
  5. Bu kadar yabanci isim transfer edilirken beni dusunduren asil konu; 3 turk oynatma zorunlulugu. Kereme yunusa veya abdulkerime bir sey olsa turk olarak kim nerede oynayacak abi? Misal Taylan mi oynayacak orta sahada? Taylan midsoyi mu kesecek? Turk olarak azinlik olustu. Turk acisindan kadro planlamasi hic dusunulmemis gibime geliyor. Uoksa transferler guzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle yabancı sınırı ile ilgili sorun çözülecek ki olması gereken de bu tff başkanı bunu düzelteceğiz diye konuştu.

      Sil
    2. 3 Türk konusunda sorunun yok. Kaan Ayhan da transfer edilecek sanırım. Oradan da +1 alternatif olur.

      Sil
  6. Ronaldo da gelir mi acaba?

    YanıtlaSil
  7. gelmesine çok sevindim ama biraz abartıyoruz gibime geldi. sneijder, drogba muamelesi yapılıyor adama. onlar kadar dünya starı olmadı hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya starı olamadı mı? Allah çarpar adamı bu lafları duyarsa.

      Sil
    2. yazdığımı iyi oku. drogbalar kadar star bi oyuncu değil. drogba, ibrahimovic, lewandowski, zidane, lampard vs gibi oyuncular gerçek dünya starıdır. mertens'i onlarla aynı kefeye koyamazsın. mertens, napoli'nin starıdır. umarım açıklayıcı olmuştur.

      Sil
    3. Mertens, Galatasaray için gayet star bir futbolcudur. Sen kimlerle, kimleri kıyas ediyorsun :) Mertens elbette konuşulacak.. Eleştireyim de, nereden farklı olayım diye çabalamak bu.

      Sil
  8. Valla artık birazda genç oyuncu alırlar inşallah yoksa veteran takım olacağız bu kadar maliyetli transferin üzerine şampiyonluk gelmezse birilerinin canı gerçekten yanar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira da çok yaşlı, haklısın. Eleştireyim de, ne olursa olsun :)

      Sil
  9. Umarım leo nun sakatlığı önemli bir şey değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet nerde üstadım yaptığın tüm transferler toplamı bonservis ve yıllık ücretlerle birlikte Belhanda Fegouli eşitidir. Bu sebeple maliyet yüksek değil Seferoviç opsiyonlu kiralık olmazsa gönder Mertens opsiyonlu sözleşme başarı varsa kalır yoksa güle güle. Dubois 28 yaşında hala piyasası var. Abdülkerim falan zaten saymıyorum. Ek olarak Sergio Olivierayı da yaşına bakmaksızın satabilirsin. En kötü bir Ortadoğu seferi yapabilir geçmişi var. Ondan yapılan sözleşmeler anlaşmalar gayet makul. Herkes için esneklik var

      Sil
    2. Dubois 2-3 haftalık bir sakatlık. Antalyaspor deplasmanını atlatırsak, sorun olmayacak.

      İşin maliyet tarafında bence, bu kalitede isimleri almamıza rağmen müthiş bir dönem yaşıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir