15 Ağustos 2022 Pazartesi

Galatasaray'da transfer stratejisi değişmez, en fazla hızlanmıştır


Galatasaray'da transfer stratejisi değişmez. En fazla hızlanmıştır. Eksikler belli yoksa. Giresunspor'a kaybettik diye bir şey değişmedi. Burada da sıklıkla yazdım. İyi bir forvete ve kanata ihtiyacımız var. 10 numara yazanlar var da, buna pek katılmıyorum. İyi bir forvet alıp, forveti 2'leyeceğinde dahi, daha güçlü kalabilmen lazım. Şu an Seferovic tek, Gomis'i saymayın. Kanatta da bu durum böyle. Orada forma rekabeti yok.

Kenardan da hamle yapamazsın. Yunus Akgün tamam da, Kerem Aktürkoğlu kötü başladı mesela. Toparlar, toparlamaz ayrı. Forma rekabeti lazım. Kenardan "kanat" için hamle yapmaya kalksan, opsiyon yok. Mertens'i kanada atabilirsin de, o da orası için hamle yine lazım. Ben daha çok, hızıyla ön plana çıkacak bir isim düşünürken, artık "oyun kurucu" özellikli, seyir değiştirebilecek bir kanat ister oldum.

Nwakaeme boşta, onun gibi düşünün. Hem kenar oyun kurucu tipinde, hem kaos oyununa uygun, hem de seni idam sehpasından alacak kanat. Forvet için ise saf kalite, net bir bitirici lazım. Hayaller Belotti elbette. O olmazsa da, ayar bu. Forvet konusunda ayar düşemez, alternatif niyetine biri alınamaz. Çok net bir transfer lazım. Forvet konusunu tartışmamamız lazım. Kanatta biraz daha alternatif düşünürsün de, forvet rotasyonu çok daha zayıf.

Yine de ilk hamle stopere olacak gibi. Stoper rotasyonunda da genişlik arıyorlar. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı'nın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Yine de rekabet lazım. Alacağım stoper de bu 2 ismin önüne değil, rekabet edebilecek, aralarına bir isim olur. Midtsjö gibi düşünün, bu tarz bir hamle lazım. Nelsson giderse işler değişir tabii. O zaman stoperde de kaliteyi, tartışılmayacak net hamleyi konuşuruz.

10 yorum:

  1. Kerem ve Yunus alternatifsiz bizi bayağı zorlayacak gibi. Özellikle Kerem ve Aanholt'un yaptığı çok basit top kayıpları var. Kendi evinizde bu kadar ucuz top kaybedilmez, topun değerini bilmek zorunda ikisi de. Bilemeyenin yer olmamalı, planlama çok önemli, alternatif plan hazırlanmalı ve oyuncu da bunu hissetmeli. 14+3 kuralını kanat ve stoperle kullanabiliriz. Eğer Kerem ve Yunus ile devam edeceksek topla driplingi olan, adam eksiltebilen ve servis ile birlikte ön alan baskısına da katkı sağlayabilecek Evander yada o tip bir oyuncuya ciddi anlamda ihtiyaç var. Mertens varken bence alternatif genç bir forvete ihtiyaç var. Belotti çok özel, ama Kerem ve Yunus'la nasıl bir 4 4 2 düşünülüyor anlamış değilim. Kötü bir kehanet, Pva ve Kerem Okan hocanın başarısız olmasına yol açacaklar gibi. İnşallah Okan hoca çok başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat hamlesini en başından bu yana yazıyorum. Olmazsa olmaz bence. Net bir isim lazım, orada rekabet oluşmalı, kenardan getirmeye kaliteli bir ismin olmalı.

      Sil
  2. Çabuk şımaran futbolcudan nefret ederim. Kerem de böyle oldu. Ne yaptın ne başardın da bu havalar el kol hareketleri falan. Hep bunlar alternatifsizlikten. Bir kaç maç barış alper oynasın da bu şımarık çocuk kendini galatasaray dan büyük görme tavrından kurtulur belki. Burnu sürtmesi gerekiyor bazılarının.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şımardığını düşünmüyorum da, biraz sallandı diyelim. Düzelir.

      Sil
    2. Herkesi çok çabuk harcıyorsunuz yapmayın. Kerem hep böyle hırslıydı, agresifti ama takımı sırtlayınca kimsenin gözüne batmadı. Taraftar sezon başında gol sevincine kadar laf atıyordu, gitti Harry Potter sevinci uydurdu sempatik gözüksün diye. Takım arkadaşından saha içinde yumruk yedi, ona rağmen sarsılmadı. Bu çocuk geçen sene tek başına küme düşmekten kurtardı bizi. Burak abinin de dediği gibi toparlayacak.

      Sil
    3. Herkes düşebilir, sallanır, Sıkıntı yaşayacakları dönemler olacak.

      Sil
  3. Önlem alınması kolay ne yapacağı az çok belli bir on tarafımız oldu, pek atak varyasyonu yok. Zamanında tavan maaş vererek Ghezzal çözmüş olsak çok faydalı olacak bir profildi, ben de sprinter kanattan daha çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ama Emre Akbaba'nin hücumda bağlantı kurabilen oyun aklı yüksek bir muadilini bulsak (Evander böyle gibi) o da çözerdi sıkıntılarımızı büyük ölçüde. Yalnız oyuncuların fiziksel seviyesi de yeterli değil gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o tarafta repertuarı genişletmesi gerekiyor. Kat et, şut at yetmez.

      Sil
  4. Hocanın ne oynamak istediği önemli. Bence 10 numara transferine karşıyım. Martens'i nereye koyacağız. Santrafor deniyor elde 2 tane var kim yedek kalacak? Bana en acil konu iyi bir stoper. Sonra da kanat. Kanatların hiç yedeği yok. Stoper de alarm veriyor. Bu iki konuyu halledersek gerisi lüks kaçar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 istese aldırırdı zaten. Bunca isim arasında, mutlaka 10 da gelirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir