7 Ağustos 2022 Pazar

İş, ihtiyaç fazlasına dönmemeli


Alexis Sanchez'in Marsilya'ya imza atacağı yazılıyor. En azından ben bu yazıyı yazarken öyleydi. Dün, gün boyunca bu ismi de konuştuk. Mertens olmazsa üzerinden alternatiftir diye düşünsem de, birlikte istendiği yazılıyordu. Mertens'i aldıktan sonra, Alexis Sanchez'e gerek kalmıyor. İş o noktada, biraz da "etiketçiliğe" bakıyor. İhtiyaç olmayan hamle çünkü. Alternatif olarak düşünmek adına, olabildiğince lüks hamle.

Alexis Sanchez'in Inter dönemini beğenirim. Fena iş çıkarmadı. Mertens olmayıp, Alexis Sanchez oldu deseler, sevineceğim hamle olurdu. Hangisi önceliğin derseniz ise, elbette Mertens. Daha 2. forvet çünkü. Ayrıca çok daha özel bir futbolcu. Alexis Sanchez'i düşününce, ne forvette, ne kanatlarda, ne de forvet arkasında yer var. Kanatlar adına alternatif gerekiyor da, böylesine lüks bir isme değil. Marsilya'ya gidişi beni mutlu edecek.

Galatasaray'ın kanat ihtiyacı var elbette. Barış Alper Yılmaz ve Emre Kılınç, şu an kanat alternatifleri. Bu da yetmez. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün'e rekabet edecek, o ayarda bir kanat gerekir. Rekabet de önemli, maçın gidişatına göre hamle imkanı da. Şu an o hamleyi yapamıyoruz. Mertens'in forvette ve sol kanatta oynayabilme durumu olsa da, forvetin arkasında ağırlıklı olarak yer alacaktır. Şu an düşünce kulübe adına.

Hamle kozu gerekiyor. Gol özelliği yüksek, forvet gibi de oynayabilecek bir kanada hayır diyemeyiz. Yararlı isim olmalı o da, etiketli değil. Alexis Sanchez, Mertens üstü, her anlamda etiket hamlesi olur. İddialı isimlerle görüşüyoruz, çok büyük futbolcular da, kontrolü kaybetmekten korkarım. İş, ihtiyaç fazlasına dönmemeli. O zaman da doğru mühendislik olmuyor ve sadece lig mücadelesinin olacağı ortamda, 11'i ayarlamak kolay olmaz.

6 yorum:

  1. Alexis Sanchez abartı olur artık. ayrıca o da ciddi paralar isteyecektir. Daha fazla mevkiyi yedekleyebilecek daha düşük maaşlı geçen sene Adana Demirspor'da oynayan Vargas düşünülebilir. İlerde satma ihtimali de var hem

    YanıtlaSil
  2. çok doğru. sanchez filan deniliyor, ya da seferovic varken belotti, icardi filan. kesinlikle şov amaçlı lükse kaçan transferler. hiç gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belotti için yine bir mantık bulur, yok demezdim. Lüks tabii :)

      Sil
  3. Nikola Vlasic ismi geçiyor,gelirse.. yok artık üstüne de Luka Modric der taraftar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş olurdu tabii de, şu an 10 numara da almam daha :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir