7 Ağustos 2022 Pazar

Ligin ilk maçını iç sahada, daha zayıf bir rakibe karşı oynamayı ben de isterdim


Ligin ilk maçını iç sahada, daha zayıf bir rakibe karşı oynamayı ben de isterdim. Antalyaspor güçlü bir takım olduğu kadar, şu mevsimde olabilecek en zor deplasmanlardan. Galatasaray adına yıpratıcı bir maç. Transfer dönemi devam ediyor, iddialı hamlelerimiz var. Tam anlamıyla da taşlar yerine oturdu diyemeyiz. Antalyaspor ise az ve öz transfer yapıp, geçen sezondan gelen istikrarlarını devam ettiriyorlar.

Geçen sezon, ligin en son maçı da Antalyaspor deplasmanıydı. 1-1 bitti ama kazanabilirdik. İddiamız yoktu, kötü durumdaydık. Antalyaspor ise çıkıştaydı. Hatırlayın, Halil Dervişoğlu az bitirici olsa, kazanılacak maçtı. Antalyaspor, aynı istikrarıyla devam ediyor. Doğukan Sinik'i kaybettiler bir tek. Galatasaray ise değişiyor. Değişimler için de zaman gerekiyor. Fiorentina ile oynanan hazırlık maçı umut vermişti. Bakalım o görüntü devam edecek mi?

Oğulcan Çağlayan ve Ömer Bayram, kamp kadrosunda yer almamış. Onların da ayrılığı bekleniyor artık. Şu kamp kadrosu içerisinde ayrılacak başka isimler de olacaktır. Transfer döneminin son anına kadar, değişim devam edecektir. Kamp kadrosuna bakınca, sağ bek harici bir sorun görünmüyor. Dubois'in sakatlığı iyi olmadı. Omar'ın görüntüsü kötü ve Boey'i bu yüzden takıma döndürdük. 11'de de o olacak gibi duruyor.

Midtsjö'nün takıma katılması eli rahatlattı. Torreira takıma girene kadar da, sorun yaşamayacağız. Geçen sezonun ve hazırlık maçlarının en büyük sıkıntısı orta sahadaydı. Midtsjö sayesinde biraz nefes alınacak ve orada tempoyu sağlayacağız. Topla dripling özelliği, dikine çıkışları değerli. Sergio Oliveira'yı da mutlaka rahatlatacaktır. Torreira devreye girdikten sonra ise, bambaşka bir seviyeyi yaşamış olacağız.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Aanholt
Midtsjö Oliveira
Yunus Akbaba Kerem
Seferovic

Gollü bir maç olması olası. Her 2 takım da kolay pozisyona girip, kolay pozisyon veriyorlar. Topla ilişkileri iyi olup, savunma tarafında o kadar güçlü durmayan orta sahalar. Bu da bol geçiş imkanı demek. Midtsjö'nün ne vereceği biraz da değerli. Antalyaspor, savunmasının kalitesini güçlü bulmuyorum. Seferovic'in varlığı da Galatasaray adına büyük güç. Geçiş içinde, Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu da ciddi kozlar. Seferovic'e yakın oynayan kazanacak.

8 yorum:

  1. Tarafsız bir seyirci olsam açar izlerim bu maçı Antalyaspor da çok farklı ve merak ettiren bir takim. Galatasaray'ın da yeni hali ilk kez ciddi şekilde test edilecek. Hava da sıcak olur. İşimiz zor

    YanıtlaSil
  2. Okan Hoca çok heyecan ve güven veriyor.Kendisinin başarılı olacağını düşünüyorum.Umarım yanılmam.

    YanıtlaSil
  3. Keşke transferler biraz daha erken gelebilseydi de şu maçta kısa bir sürede olsa izleme şansımız olsaydı.

    YanıtlaSil
  4. Düşme adaylarım giresun,rize,istanbul ümraniye..onlardan biriyle olabilirdi.antalya&alanya deplasmanları ilk yarının son 3,2.yarının ilk 4 haftası idealdir..insallah 30 ve 70.dakikalar civarı su molası verilir.fifa, anlık hava sıcaklığı 30derecenin üstündeyse şart konusuyor.mhk ve ttf nin yeni yönetimini de test maçı olacak..1-0 olsun,bizim olsun.ancak gedson&ghezzal dan başka bizde oynayabilecek futbolcusu olmayan beşiktaşın akşam yaşadıkları beni endişelendiriyor.esas test fenerin maçı olacak.çünkü bu sene tüm kurgu tamamen onların başarısı üzerine..umarım yanılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi de oldu ama biz böyle zor bir takım ve şartlar altında, çok daha iyiydik :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir