9 Ağustos 2022 Salı

Memphis Depay & Galatasaray, zordan öte imkansızdan hallice


Alexis Sanchez konuşuluyorken, transferin gereksiz bir "etiket" işi olacağını söylemiştim. Mertens olmasa, Alexis Sanchez transferini isterdim. Şu an ise, takımda bir yere oturtamıyorum ve alternatif düşünmek adına da lüks bir isim. Memphis Depay gündeme geldiğinde, bu isim lüks değil mi derseniz, pratikte evet. Yine benzer bir tarz ve mevcut 11 içerisinde yer bulmak için, bazı ödünler vermelisiniz. Memphis Depay için bu ödünü verir misiniz derseniz de, her zaman veririm.

28 yaşındaki Depay'dan bahsediyoruz. Torrreira için yazdıklarım, onun adına da geçerli olur. Sneijder'in gelişi misali, mükemmel bir iş. Gelir mi derseniz, zor görüyorum. Barcelona'nın kendisiyle yolları ayırmak istediği yazılırken, bu iş sözleşme feshiyle olacak gibi. Depay'ın Barcelona günleri iyi başlasa da, arada geçirdiği sakatlık günlerinden sonra, rotasyonun dibine indi. Xavi de kendisini pek tutmuyor gibi görünüyor.

Bazı yükümlülükleri de yerine getirmeleri lazım. Hem futbolcu satmaları, hem de bazı isimlerden kayıtsız şartsız çıkmaları gerekiyor. Depay da serbest kaldıktan sonra, talibi çok olacaktır. Juventus adı geçiyor bile. Bu iş Mertens'e benzemez ve bize yar olmaz. Mertens'in orada, Napoli'den sonra Juventus'ta oynamam mesajı vardı. Depay ise, Juventus'un transfer politikasına uyuyor. Nedir o politika derseniz, yaşı fark etmeden, yıldız kabul edilen herkesi alalım diyorlar. Di Maria, Pogba gibi.

Depay da, forvette, sol kanatta ve forvetin arkasında oynayabilecek isim. Net bir bitirici, hızlı, teknik özelliği yüksek, fizik olarak güçlü. Oyun aklı ve istikrarı da üst seviyede. Anlatmaya gerek yok zaten, herkesin bildiği isim. Geçen sezonu bile, 13 gol 2 asist. Böyle bir adamdan çıkmaya çalışıyorlar. Lyon'da çok ciddi bir seviyedeydi ve sözleşmesi bitince Barcelona'ya imza attı. Hala da seviyesi oldukça yüksek. Galatasaray adına zordan öte, imkansıza yakın bir transfer.

12 yorum:

  1. kimin için böyle çok zor desen o isim buraya geliyor :)

    YanıtlaSil
  2. İleriye futbolcu bakmaya devam mı:) tamam Memphis harika transfer olur ama ihtiyaç yok ki şu anda

    YanıtlaSil
  3. Bu kadar büyük mali yüklerin altına girmeye gerek yok bence. Depay ucuza gelmeyecektir o da tabii ki gelirse.

    YanıtlaSil
  4. O degilde antalya macinda Midsjo orta sahayi adam tek basina toparladi be. Sertlik hissettim o girdikten sonra. Ali akmana uzuldum ben. Neden almayi istemedik acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam aranan tarz. 2 yönünü oynar oyunun, topla çıkar, seni öne taşır. Oyun aklı var.

      Sil
  5. Gelse hayır demem mümkün değil çünkü imkansıza yakın bir transfer. Ama geldiğinde kim yedek oturacak, yerlilerden birisi oturacaksa 3.yerli kim olacak? Sınır çok sıkıntı yaratıyor.

    YanıtlaSil
  6. Gelse de gelmese de Galatasaray transfer vizyonu anlamında fabrika ayarlarına döndü diyebiliriz 2022-2023 yaz dönemi için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Ölü toprağını ciddi anlamda attık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir