11 Ağustos 2022 Perşembe

Modeste'yle alakalı bizim de hikayemiz var tabii


Haller'in yaşadığı hastalık çok talihsiz. Mutlaka geri dönecek de, bu belli bir zaman alacak. Aslında, Dortmund şanssızlığı diye bir şey var. Çok iyi kadro kurarlar, futbol aklını överiz ama gün sonunda da, türlü aksilikler yaşanır. Haller, onlar adına ciddi yatırımdı. Geri döndüğünde de forma onun olacak. Şu zamanı geçebilmeleri adına, iyi ve "geçici" bir forvete ihtiyaçları vardı. Tecrübeli, direkt katkı alabilecekleri bir isim. Modeste onlar adına mükemmel bir hamle oldu.

Geçen sezonu müthiş geçmişti. 35 maçta 24 golü vardı ve yine o eski Modeste'den kesitler izliyorduk. Çin'e transfer olmadan önce, Köln formasıyla büyük işler yaptı. Köln'e dönüşü biraz çalkantılı olsa da, geçen sezon yine o eski havasını yakaladı. Gün sonunda da, 34 yaşında Dortmund'a transfer olmuş oldu. Haller geri döndüğünde, onun adına da müthiş bir alternatif olacak. Kulübende böylesine tecrübeli ve iyi forvet büyük iş görecek.

Modeste'yle alakalı bizim de hikayemiz var tabii. Dortmund'a transferi gerçekleşince, o günlere ister istemez döndük. Gomis giderken, "1 değil, 2 forvet alacağız" denilen günlerde, forvet transferi yapmamıştık. Modeste de o günlerde Çin'den ayrılmış ve sözleşme feshi konusunda tartışmalar vardı. Galatasaray bu transferi yaparsa, 20 milyon avro tazminat öder gibisinden. Köln bu transferi yaptı ve herhangi bir tazminat ödemedi.

Belki de bu transferi gerçekleştirmemek için böyle bir yola girdiler. O dönem Modeste'yi almamak büyük bir fiyaskoydu. Boşta, Florya'ya kadar gelmiş, çok kaliteli bir isim. Bugün dahi forvet arayışı içinde olmayabilirdin. Almadılar nedense, tazminattan çekindik denildi. Modeste de Köln'e döndü ve yeniden eski günlerine dönerek, şu an Dortmund forması giyecek kadar yükseldi. Bu tarz kaçırdığımız çok fırsat var.

14 yorum:

  1. biz alsak kesin mahkemelik olurduk. cidden gs kulübü olarak bu konularda şanssız olduğumuzu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. keşke alsaydık ayrı mesele ama 2018-2021 gayet kötü 3 sezon geçirmiş. sadece geçen sezon ciddi katkı sağlamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ligin, önü forvet diriltmesini iyi biliyorsun :)

      Sil
  3. İş bilmez yönetimler yüzünden ne fırsatlar kaçırdık ya. Modeste, uygun maliyete Kaan Ayhan (ki şu an bir dünya bonservis verecekler diye ödüm kopuyor Mert Muldur dururken) , boşta Abdülkerim vs. Gelmiş olsa sembol bir isim olmuştu belki de şu an bizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem de oldukça can sıkıcı :(

      Sil
    2. abdülkerim ne zaman boşa düştü? geçen sezon sonu kontratı bitiyordu ama kasım ya da aralık ayında uzattı.

      Sil
    3. Uzatmadan önce gündemdeydi, olacaktı iş. Bizim iş yatınca uzattı.

      Sil
    4. gündemde değildi ki takımda marcao vardı. zaten abdülkerim çıkışını geçen sezon yaptı. ocak ayında bonservis verip alsak serbest kalacak adama para verdik diye eleştiri olurdu.

      Sil
    5. Yaz dönemi alınacaktı. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl vardı. Ocak'ta değil, yazın yeniledi sözleşmesini.

      Sil
  4. (Emre)
    Mustafa Cengiz'in aciklamasi vardi "Hukuki sorun olduğunu duyunca hemen müdahale ettim. Biz Mülkiyeliyiz, yarım hukukçuyuz. Modeste konusunda çok büyük tehlike gördük." sagolsunlar her yønetim skandal islere, sacma sapan aciklamalara imza atmadan dønemini bitirmiyor. 20-30 milyon euro tazminati olabilir denmisti Modeste'nin, Diagne ve Mitroglou''ya gitmedi mi bir o kadar? Hic degilse istikrarli katki alirdik Modeste gelseydi. Cok istiyordum gelmesini o zamanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten müthiş bir mülkiyecilik örneğiydi :)

      Sil
  5. Sanırım Drogba konusunda da vardı Çin kulübüyle böyle bir sorun. Ünal Aysal yönetimi gitmiş transfer etmişti hiç de sorun yaşamamıştık. Söylediğin gibi iş bilmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yönetim, sorun falan dinlemez, çözer :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir