6 Ağustos 2022 Cumartesi

Raphael Veiga & Galatasaray, Evander'e göre daha az kapalı kutu


Galaatasaray'ın 10 numara gündemi de yoğun. 10 numara ararken de, 2. forvet gibi oynayabilecek bir isme bakıldığını düşünüyorum. Forveti tamamlayacak, gol özelliği yüksek. İlk etapta Evander konuşuluyordu. O biraz daha 8 - 10 numara gibiydi ama, tabelası oldukça yüksekti. Sonra Mertens'e geçtik ki, o tam anlamıyla 2. forvet. Hatta yer yer en ileri uçta "sahte 9".  Palmeiras forması giyen, Veiga ismi de Galatasaray'la anılıyor.

Evander'e göre daha maliyetli bir iş. Evander için 6-7 milyon avro bonservis konuşuluyorken, Veiga için fazlası konuşulur ki, hakkıdır da. Kendini kanıtlamış, daha üst düzey bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. 27 yaşında, hala Brezilya Ligi'nde. Böyle bir yeteneğin Avrupa'dan sekmiş olması da bizim fırsatımız. MLS de bu tarz hamleleri yapmayı son dönemde seviyor. Bu transferi isteseler de, Veiga gitmek istemedi.

Veiga da 2. forvet gibi. Oyun zekası yüksek, göze hoş gelen bir futbol oynayan, gole çok yakın bir futbolcu. 10 numara oynasa da, yer yer forvette de kullanılmış. Geçtiğimiz sezon, toplamda 42 maçta 19 gol 7 asisti vardı. İyi bir bitirici, her 2 ayağını kullanabiliyor. Sol ayağı çok daha etkili tabii. Şut özelliği gayet iyi ve oldukça hareketli. Klas bir isimden bahsediyoruz. Evander'e oranla daha az "kapalı kutu".

Topla driplingi güçlü, dikine iyi oynayan hücumcuları seviyorum. Göze hoş gelen bir futbolcuya da ihtiyaç var. 6 numara ihtiyacını kapattık, sıra 10 numarada. O pozisyon için de, mutlaka iddialı bir hamle yapılacaktır. Ben Mertens'i beklesem de, bonservis ödemek göze alınırsa, Veiga'yı oldukça isterim. Bu tarz isimler, Türkiye Ligi'nde de iyi iş çıkarır. Forvet özelliği, tabela etkisi çok önemli. Galatasaray'ın şartları zorlaması beni şaşırtmaz. Bu ismi, Cicaldau öncesi, geçen sezon da konuşmuşuz.

13 yorum:

  1. Sence bu transfeler sonrası, veiga nin da olduğunu düşünerek soruyorum. Okan hocanın kafasındaki plan 442 mi?

    YanıtlaSil
  2. Fenerliler linconl henrquie ye ikinci alex muamalesi yapmaya başladı :) bu kanatlilar gerçekten bir alem. Veiga gelirse yeni alex yada aslında daha doğrusu yeni hagi olur. Kanatlılar ve renksizler bu sezon futboldan keyif almak için bizom maçları izler sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynadıkları rakip de, rakip değildi. Çok abartılı yorumlar yaptılar.

      Sil
  3. Artık kim gelirse gelsin benim için sezonun transferi lucas torreira dır abicim. Eğer bu adam arsenal de ilk sezon oynadığının yarısını oynasın bu ligin tozunu attırır. Bu adamdan sonra gelen herkes bonustur benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira şu an, Süper Lig içinde yapılan en iyi transfer.

      Sil
  4. mertens netleşmeden yazdın galiba yazıyı

    YanıtlaSil
  5. ya o değil de sırf gedsonu almaması bile ibrasızlık sebebi burak elmas için.

    YanıtlaSil
  6. Senden yorumlamani cok istedigimbir konu var. Acaba oyun olarak fenerbahcenin onunde miyiz yoksa degil miyiz? Cunku fenerbahce slovacko macinda adeta resital yapti. Bizde kotu oynayan emre mor fenerde ucuyor. Arao saga sola uzun uzun nokta atisi upuzun toplar atiyor. Henrique genc yasina ragmen resital sunuyor. 30a satarlar heralde. Simdi ben cok korkuyorum bu fener bizi gecer de sampiyon olur mu diye. Bu sene bizim sampiyon olmamizi o kadar istiyorumki. Fener sampiyon olur diye o kadar cok korkuyorum ki. Lutfen beni ferahlat. İcime su serp.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu, rakip bile olamayacak bir takım karşısında yaptıkları işler üzerinden mi yazıyorsun :)

      Sil
    2. Adamlar köy takımı seviyesindeki rakiple karşılaştı kendi sosyal medya trolleri sanki real madrid le süper kupa finali oynamışlar havası yaydı. Cidden o maçta fenerin top oynadığını falan mı düşünüyorsunuz? Asıl oyunları kiev karsisindaydi ve kiev in ne yaptığını gördük hep birlikte ve o dinami kiev eskisinin yarısı güçte bile değildi. Lütfen fenerin sosyal medya trollerinin dezenformasyonuna gelmeyin. Adamlar bir yenilgiyle bütün psikolojileri alt üst oldu konuk oyunculara hakaret edecek hale geldiler adını bile ilk kez duyduğumuz bir rakip karşısındaki önemsiz bir galibiyetle gözünüzde büyütmeyin. Bu lige çok kurt hoca taktik dehası hoca müthişşş hoca geldi hepsi galatasaray şampiyonlukları gördü gitti JJ de öyle olacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir