10 Ağustos 2022 Çarşamba

Sevilla stoper diye yanıp tutuşurken, Marcao'nun intikamı alınabilir


Nelsson konusunda, Marcao'daki süreç yaşanmaz. Hangisi daha iyi mevzusuna girmiyorum. Nelsson'un, Marcao'ya göre çok daha yüksek rakama transfer olacağını daha önce yazmıştım. Danimarka Milli Takım'ında forma giymesi, yaşının 23 oluşu, sorunsuz yapısı gibi etmenler var. Önü de Dünya Kupası derken, piyasası daha da artacak. Gönül ister, Nelsson şu dönem takımda kalsın ve en azından, Dünya Kupası sonrası satış gerçekleşsin. Görüntü ise, bunun böyle yaşanmayacağı yönünde.

Marcao için yazıyorduk, Nelsson için de herkesin kafasında bir rakam vardır. Yine gönül ister, serbest kalma bedelini karşılasınlar ve transfer gerçekleşsin. Şu aşamada, bu imkansız. Nelsson'un şu gün için maksimum ederinin, 18 - 20 milyon avro arasında olacağını düşünüyorum. Bonussuz, net rakamdan bahsediyorum. 18 milyon avro + 2 milyon avro gibi mesela. Ülke gerçekleri de bir yandan. Hiçbir Türk kulübünün, böyle bir rakama hayır deme şansı olduğunu düşünmüyorum.

Maalesef Avrupa için ucuz pazar olduk. Ülkede döviz kuru o kadar yüksek ki, Avrupalı da bunu bilerek, önerdikleri rakamları düşürmeye başladılar. Ödeyecekleri rakamı Türk Lirası'na çevirince, ortaya büyük bir rakam çıkıyor. Nelsson için şartlar ve beklentim belli. Galatasaray yönetimi de, 18 - 20 milyon avro arasını (net rakam), alt limit olarak belirlemiştir. Sevilla'nın da acil stoper ihtiyacı var ve bu kalitede, alabilecekleri en ucuz isim Nelsson olabilir.

Marcao ile uyumu, futbolcunun hazır oluşu ve potansiyeli onlar adına kıymetli. Marcao da sakat bu arada. Şu an "stoper" diye yanıp tutuşurlarken, Marcao'nun intikamı alınabilir. Galatasaray'ın eli bu sefer güçlü. Nelsson'un 4 yıl daha sözleşmesi var ve "gitmek istemesi" dahi, bu transferin mutlaka gerçekleşmesine sebep olmamalı. Transfer gerçekleşecekse, Galatasaray'ın istediği şekilde gerçekleşir. Rakamın büyük oluşu da, transferi mümkün kılar.

14 yorum:

  1. 18 altına satmak aşırı mantıksız bence de. Marcao ile uyum sorunu yaşamayacak olması bile artı bonservis etmeli. Futbol aklımız çok şükür ki Erden Timur, gerekeni yapacığına inancım tam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altına satılacağını düşünmüyorum. Bu sefer elimiz güçlü.

      Sil
  2. Elimiz güçlüyken serbest kalma maddesine zorlamaliyiz Sevilla'yi zaman daraldikca sıkışacaklar ve mecbur kalacaklar. Nelsson Danimarka etiketli oyuncu. Alıcı her dönem bulunur. 18 az kalır kesinlikle. Paraya ihtiyacımız da yok. Ayrıca oyuncunun da ciddi sözleşmesi var. Bu kadar kötü pazarlıkci olmamalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka taliplerden de söz ediliyor. Bu da rakamı yukarı taşıyacak.

      Sil
  3. Hayalim küçük lugano(luganito):Sebastian Coates&Ronald Araujo tandemi..yoksa nelson kalsın.25milyon getirseler zaten bize sormadan alacaklar.niye satmak için uğraşalım?

    YanıtlaSil
  4. Nelson'un Marcao gibi ille de gitmek isteyeceğini düşünmüyorum. İkna edilebilir. Kalıd ki 4 yıllık bir sözleşme ve önümüz dünya kupası. 25 milyon bile az Nelson için. Yorumlara da katılıyorum. Paraya ihtiyacımız yok ve niye satmak için uğraşalım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben oynamam triplerine asla girmez. Kendini geliştirmiş, Kuzeyli, daha profesyonel bir futbolcu.

      Sil
  5. Versinler 25'i alsınlar. Zaman bizim lehimize. Nasıl ki futbolcu alırken süreci uzatıp fiyatı düşürüyorsak, burada ise Sevilla'yı son dakika Nelsson'a muhtaç etmek lazım. 25 milyon euro onlar için çok değil. Altına kesinlikle masaya oturmamak lazım.

    YanıtlaSil
  6. Marcao ile takas edebiliriz esasında. Önerdikleri rakam + Marcao Sevilla’ya bu teklif ile gidilmeli. Ucuz pazarı geçtik artık FM de Afrika ülkelerine döndük cidden. Ne önerirseler o kafalarında ne varsa o oraya gitti iş. Serbest kalma bedeli belli. Altına tüm rakamlar için Marcao talep edilmeli

    YanıtlaSil
  7. 20 üstüne satıp parayı 2-3 tane aynı potansiyelde gence yatırıp değirmeni döndürmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka potansiyeller takıma kazandırılmalı. Ona ben de katılıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir